Državni tajnik Milas u Županiji Posavskoj: Za programe i projekte Hrvata u Posavini – 300 posto više novca Državni tajnik Milas u Županiji Posavskoj: Za programe i projekte Hrvata u Posavini – 300 posto više novca
TweetEmailPrint ‘U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života – od kulture, športa i... Državni tajnik Milas u Županiji Posavskoj: Za programe i projekte Hrvata u Posavini – 300 posto više novca


‘U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života – od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju. Ponosni smo i na suradnju koju jačamo s braniteljskim udrugama i udrugama mladih te katoličkom crkvom.“, izjavio je državni tajnik Milas

U utorak 14. svibnja, na poziv Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske, državni tajnik Zvonko Milas posjetio je ovu županiju te se sastao s predstavnicima novoizabrane vlade Županije Posavske, načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac te predsjednikom Skupštine Županije Posavske g. Blažom Župarićem.

„U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života – od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture. Sretan sam kad vidim da je veliki dio njih uspješno priveden kraju i stavljen u funkciju. Ponosni smo i na suradnju koju jačamo s braniteljskim udrugama i udrugama mladih te katoličkom crkvom.“ – izjavio je državni tajnik Milas te dodao kako povećanje izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije govori prije svega o njihovoj kvaliteti, ali i prepoznavanju Vlade RH o potrebama Posavljaka koji su teško stradali tijekom Domovinskog rata i kasnije, ali i tijekom 2014. godine kada je poplava zadesila ovaj kraj.

“Siguran sam u nastavak uspješne suradnje i s novom vladom Županije posavske. Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti.” -zaključio je državni tajnik Milas.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i  Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH za dosadašnju potporu projektima od životnog značaja za tri posavske općine  te izrazio uvjerenje kako će se odlična suradnja nastaviti i u slijedećem razdoblju.

Tijekom posjeta Županiji Posavskoj državni tajnik Milas posjetio je franjevački samostan Tolisa, Udrugu djece s poteškoćama u razvoju PUT u Život –  PUŽ“ te MZ Potočani gdje se gradi vodoopskrbni sustav za naselja Potočani-Jošava (II faza)- projekte čiji rad i izgradnju pomaže Vlada Republike Hrvatske.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Komentari