Hrvatsku vladu vode NEOLIBERALI, još dublje će nas uvući u DUŽNIČKO ROPSTVO! Hrvatsku vladu vode NEOLIBERALI, još dublje će nas uvući u DUŽNIČKO ROPSTVO!
SKANDALOZNI SLUČAJ MARTINE DALIĆ UPOZORAVA:

Hrvatsku vladu vode NEOLIBERALI, još dublje će nas uvući u DUŽNIČKO ROPSTVO!

Zagreb 24. listopada 2016. Damir Kramarić

TweetEmailPrint Zaštitnica bankarskog lobija i krupnog kapitala ponovno je ministrica u Hrvatskoj vladi. Novom predsjedniku HDZ-a nije smetalo što je Dalić donirala političku stranku... Hrvatsku vladu vode NEOLIBERALI, još dublje će nas uvući u DUŽNIČKO ROPSTVO!


Zaštitnica bankarskog lobija i krupnog kapitala ponovno je ministrica u Hrvatskoj vladi. Novom predsjedniku HDZ-a nije smetalo što je Dalić donirala političku stranku nimalo srodnu HDZ-u – neoliberalni i anacionalni ‘Pametno’, koju vodi bivša bankarica Marijana Puljak… Hoće li nas takva Vlada izvući iz dužničkog ropstva? Ma naravno

martina-dalic”Odlazak Martine Dalić je izvrstan za HDZ jer je njen ekonomski koncept bila daljnja tajkunizacija i privatizacija svega što je preostalo u Hrvatskoj, a nije još privatizirano. Ona je taj svoj koncept vješto pokušavala prodavati pod egidom ‘reformi’, komentirao je prije dvije godiine ekonomski stručnjak prof. dr. Drago Jakovčević, vijest da neoliberalka, odlazi iz Hrvatske demokratske zajednice.

No, Martina Dalić, zaštitnica bankarskog lobija i krupnog kapitala koja je do jučer radila za MMF (instutuciju koja uvijek i svugdje štiti bankarski lobi i krupni kapital), ponovno je ministrica u Hrvatskoj vladi! I ne samo ministrica gospodarstva malog i srednjeg poduzetništva te obrta, već i potpredsjednica Vlade! Ona se, osim toga, na velika vrata vraća i u HDZ.

Novom predsjedniku HDZ-a i novom premijeru Andreju Plenkoviću ne smeta, čini se, što je Dalić do jučer otvoreno podržavala i donirala drugu političku stranku, nimalo srodnu HDZ-u – neoliberalni i anacionali ‘Pametno‘, za što postoje i pismeni dokazi. Pri tom je Martina Dalić, nije navažno spomenuti, donirala stranku koju vodi bivša bankarica – Marijana Puljak! Stranku koju podržavaju, između ostalih, Mirjana Rakić i Boris Jokić.martina-i-njezina-donacija

Dodamo li svemu ovome da je ministričin suprug Niko Dalić i danas član Uprave INA-e, a da je gospođi Dalić, bez obzira na to, povjeren resor u kojem je najveća i najvažnija kompanija upravo INA, nameća se pitanje:  zašto u Hrvatskoj ne vrijede ista pravila za sve?!

Jer ‘užad’ – koju su mediji koristili za linč Tomislava Karamarka zbog sukoba interesa oko Ine – još se klate, a isti ti mediji sada krotko šute, iako je Martina Dalić u sukobu interesa još izrazitijem od Karamarkovog!

Niko Dalić je, podsjetimo, ušao u Upravu naše najveće naftne kompanije početkom 2011. godine baš u vrijeme kad je Martina Dalić, bila ministrica financija u vrijeme premijerke Jadranke Kosor.

Međutim, smjenom vlasti i dolaskom Milanovićeve vlade u Banske dvore, Niku Dalića se ne dira na mjestu člana Uprave INA-e , iako je ostali kadar iz vremena vladavine Jadranke Kosor uglavnom smijenjen. Članom Uprave Ine imenovan je u veljači 2011. godine, odradio je cijeli mandat u vrijeme SDP-ove Vlade, a u ožujku ove godine mandat mu je produžen na još godinu dana.

U vrijeme imenovanja, mediji su pisali da članovi uprave Ine na korištenju imaju dva službena automobila -Mercedes S klase vrijedan oko 100 tisuća eura i BMW 5 približno iste vrijednosti te jednog službenog vozača s neto plaćom od oko 10 tisuća kuna. Svaki član uprave ima uredsku tajnicu s plaćom od 6,5 tisuća kuna i poslovnu tajnicu s plaćom od 12.000 kuna, navodili su pojedini mediji.

Te 2011. godine je objavljeno da mađarski članovi uprave svoju plaću primaju u MOL-u, a hrvatski članovi imaju, za naše prilike astronomsku bruto plaću od 146 tisuća kuna te basnoslovne otpremnine u slučaju raskida ugovora, od 400 do 500 tisuća eura.

donacije-pametnoZnamo li, dakle, da je SDP-ova Vlada svo vrijeme podržavala Niku Dalića na mjestu člana Uprave Ine, da je Martina Dalić izašla iz HDZ-a da bi podžavala i donirala anacionalnu i neoliberalnu stranku Pametno, a da novom premijeru to nije smetalo da ju vrati u HDZ i postavi na čelu najvažnijeg resora u Hrvatskoj vladi, postavlja se pitanje – je li novi premijer u stvari član SDP-a, neoliberal prerušen u HDZ-oca?

Je li Andrej Plenković neki novi Ivo Josipović, malo pristojnija verzija Zorana Milanovića? I kamo će takva Vlada odvesti Hrvatsku? Izbaviti nas iz dužničkog ropstva?

Ma naravno! Baš kao i sve ostale vlade u svijetu u kojima su glavnu riječ vodili predstavnici MMF-a te zaštitnici bankara i krupnog kapitala.

Komentari