HUMANITARNA AKCIJA Donacija za djecu bez roditeljske skrbi iz Caritasove kuće u Vugrovcu HUMANITARNA AKCIJA Donacija za djecu bez roditeljske skrbi iz Caritasove kuće u Vugrovcu
DJECA POMAŽU DJECI I UČE VAŽNOSTI DIJELJENJA

HUMANITARNA AKCIJA Donacija za djecu bez roditeljske skrbi iz Caritasove kuće u Vugrovcu

Zagreb 24. veljače 2020. Promise.hr

Radi se o humanitarnom projektu na nacionalnoj razini koji osim prikupljanja novčanih sredstava ima i obrazovnu komponentu. Učenici su ovim akcijama razvijali vještine socijalnog... HUMANITARNA AKCIJA Donacija za djecu bez roditeljske skrbi iz Caritasove kuće u Vugrovcu

Radi se o humanitarnom projektu na nacionalnoj razini koji osim prikupljanja novčanih sredstava ima i obrazovnu komponentu. Učenici su ovim akcijama razvijali vještine socijalnog poduzetništva s posebnim naglaskom na važnost humanitarnoga rada

U sklopu 9. nacionalnog projekta pod nazivom Poduzetni za Božić, u prostoru Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Selskoj cesti, predana je donacija za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta bez roditeljske skrbi u Caritasovoj kući u Vugrovcu.

To je ujedno epilog humanitarne akcije koju su organizirali udruga Poduzetni, Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i visoko učilište EBUS – Europska poslovna škola Zagreb, a u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno s dekanom EBUS-a Ivicom Katavićem i ravnateljicom gimnazije Antonijom Zebom prikupljeni iznos od 10 000 kuna uručio je za Kuću Sv. Franjo u Vugrovcu te pritom naglasio  kako uvijek treba pomagati onima koji su u potrebi. Veliku zahvalu upućujem organizatorima koji su ukazali na važnost pomaganja mladim ljudima koji odrastaju bez mame i tate. U svom srcu moramo pronaći mjesta za drugog čovjeka te svakodnevnom pažnjom i dijelima omogućiti bolje životne uvjete onima koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kazao je gradonačelnik Bandić.

Radi se o humanitarnom projektu na nacionalnoj razini koji osim prikupljanja novčanih sredstava ima i obrazovnu komponentu. Učenici su ovim akcijama razvijali vještine socijalnog poduzetništva s posebnim naglaskom na važnost humanitarnoga rada.

U ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te korisnika Kuće, tajnik Ustanove Zvonko Erceg zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u prikupljanju sredstava za uređenje i opremanje multifunkcionalne dvorane namijenjene za 30-ak mladih štićenika.

Predsjednica Udruge Poduzetni Marina Tafra istaknula je kako su reakcije okoline jako pozitivne, a osim novčanih sredstava jako je važno da se radi o pomoći mladih ljudi svojim vršnjacima u potrebi. Tafra je također najavila sljedeću akciju pod nazivom Poduzetni za Uskrs koja ide po istom principu i s istim ciljem.

Podsjećamo, Kuća sv. Franje je počela s radom 7. listopada 1972. a može primiti 32 korisnika.

Komentari