HVALOSPJEVI UMRTVILI IGRAČE I IZBORNIKA: Hrvatska se raspala i ugasila, a izbornik nije reagirao! Zašto? HVALOSPJEVI UMRTVILI IGRAČE I IZBORNIKA: Hrvatska se raspala i ugasila, a izbornik nije reagirao! Zašto?
Igra Hrvatske protiv momčadi koju i puno slabiji bez problema pobjeđuju, u drugom poluvremenu bila je očajno loša, lijena, beskrvna, umorna, bezvoljna, nekreativna… zbog... HVALOSPJEVI UMRTVILI IGRAČE I IZBORNIKA: Hrvatska se raspala i ugasila, a izbornik nije reagirao! Zašto?

Igra Hrvatske protiv momčadi koju i puno slabiji bez problema pobjeđuju, u drugom poluvremenu bila je očajno loša, lijena, beskrvna, umorna, bezvoljna, nekreativna… zbog čega Vatreni nisu ni zaslužili osvojiti sva tri boda. I da se nedavno na gotovo identičan način nisu opekli protiv Mađarske, još bi čovjek rekao da bi ovo mogla biti dobra škola… Razočarao je Ante Rebić, koji je promašio nekoliko zicera, a potom je više puta izgubio loptu u opasnoj situaciji, zbog čega ga je Dalić morao mijenjati. No on je, poput Ćire ’98., ostao pasivan i u trenutku kada su svi vidjeli da Vatreni hitno trebaju promjene! Kasnije je bilo kasno

Je li moguće da su silni hvalospjevi na račun odlične igre Hrvatske u Slovačkoj ‘udarili u glavu’ pojedinim hrvatskim reprezentativcima, koji su večeras igrali na potrebnoj razini samo prvih pola sata te su na koncu posve zasluženo izgubili dva boda protiv momčadi koja, praktički, nikada nikoga nije pobijedila u ozbiljnoj utakmici, niti je ikome oduzela bod, osim Hrvatskoj?

Čini se da se dogodilo upravo to: pretjerano samozadovoljstvo hrvatske igrače je stajalo izgubljenih bodova protiv totalnog autsajdera!

Igra Hrvatske protiv momčadi koju i puno slabiji bez problema pobjeđuju, u drugom poluvremenu bila je očajno loša, lijena, beskrvna, umorna, bezvoljna, nekreativna… zbog čega Vatreni nisu ni zaslužili osvojiti sva tri boda.

I da se nedavno na gotovo identičan način nisu opekli protiv Mađarske (u jednom trenutku prestali su igrati, prestali davati sve od sebe, počeli se štedjeti… i izgubili su utakmicu), još bi čovjek rekao da bi ovo mogla biti dobra škola. No, pametni uče na greškama, a oni drugi – ih ponavljaju.

Razočarao je Ante Rebić, koji je najprije promašio nekoliko zicera, a potom je više puta izgubio loptu u vrlo opasnoj situaciji, zbog čega je Hrvatska mogla primiti gol, te je postala nesigurna. Već u poluvremenu, ili odmah na početku drugog dijela, Dalić ga je trebao zamijeniti nepravedno zapostavljenim Brekalom.

Bitno manje nego u utakmici protiv Slovačke dao je i Petković, koji kao da ne može istrpjeti silne pohvale na svoj račun i u isto vrijeme nastaviti igrati jednako rastrčano i podjednako dobro. Pokazalo se i da Bartolec ipak nije igrač za reprezentaciju te je potencijalna ‘rupa’ u momčadi. No teško je objasniti zašto izbornik Dalić nije ranije reagirao, kada se i  iz aviona vidjelo da Hrvatska u drugom poluvremenu igra vrlo loše, da gubi redom duele i da je pitanje trenutka kada će primiti gol.

Jedino se Nikola Vlašić, čini se, jednako zdušno borio i davao sve od sebe kao u Slovačkoj, dok su, mnogi drugi, prije svih Rebić, Barišić, Bartolec, Petković pa i Perišić – dali puno manje nego u utakmici prije tri dana.

Hrvatska se, dakle, raspala i potpuno ugasila, a izbornik nije reagirao! Zašto? Slijedeći sličan kiks mogao bi biti koban i moglo bi se dogoditi da Hrvatska i ne ode na Europsko prvenstvo slijedeće godine!

Je li to igračima jasno, ili će u nekoj od preostalih utakmica pon0viti pogreške kao protiv Mađarske i Azarbajdžana?

Sudeći prema dosad viđenom, hrvatski bi navijači do kraja kvalifikacija mogli izgubiti još puno, puno živaca.

 

Komentari