I usred ljeta BURA OKO GUP-a: U samo dva dana Zagrepčani poslali 600 primjedbi na novi urbanistički plan I usred ljeta BURA OKO GUP-a: U samo dva dana Zagrepčani poslali 600 primjedbi na novi urbanistički plan
Primjedbe se šalju poštom na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje. Za one koji ne znaju kako to učiniti,  angažiralo se nekoliko građanskih udruga... I usred ljeta BURA OKO GUP-a: U samo dva dana Zagrepčani poslali 600 primjedbi na novi urbanistički plan

Primjedbe se šalju poštom na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje. Za one koji ne znaju kako to učiniti,  angažiralo se nekoliko građanskih udruga koje Zagrepčanima pomažu u slanju primjedbi.  Oni kažu da su iznenađeni velikim interesom za GUP u samoj špici godišnjih odmora

Zagrepčani su danas (u četvrtak 8. kolovoza) imali priliku doznati što se planira mijenjati u Generalnom urbanističkom plana Grada Zagreba. Javno izlaganje o toj temi održalo će se u 17 sati u Gradskoj skupštini. Posebno je, prema svemu sudeći, ljudima zanimljivo područje Hipodroma i Velesajma.

U tijeku je, naime, ponovljena javna rasprava o izmjenama Generalnog urbanističkog plana, koju je gradonačelnik Milan Bandić planirao preskočiti i usvojiti GUP prije ljeta, ali Ministarstvo graditeljstva ga je u tome zaustavilo.  Naložili su da se GUP uskladi s prostornim planom i da se građanima i struci omogući uvid u ovaj važan dokument. Odlučeno je da se javna rasprava održi u prva dva tjedna kolovoza – kada je Grad poprilično prazan.

Primjedbe se šalju poštom na adresu Gradskog ureda za strategijsko planiranje. Za one koji ne znaju kako to učiniti,  angažiralo se nekoliko građanskih udruga koje Zagrepčanima pomažu u slanju primjedbi.  Oni kažu da su iznenađeni velikim interesom za GUP u samoj špici godišnjih odmora. Samo u prva dva dana prikupili su 600-tinjak primjedbi.

– Možemo se pohvaliti da je od samog početka odaziv jako velik i Zagreb nije uspavan kao što se mislilo. Čak ljudi koji su na godišnjim odmorima reagiraju, šalju pisma. Ne sjećam se da je Zagreb ovoliko sudjelovao u nečemu i reagirao kao sada – rekla je Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget.

Udruge poručuju da će za sva pitanja građana biti dostupni sutra i prekosutra (u petak i subotu) od 18 do 20 sati na Hipodromu, izvještava Radio Sljeme.

Komentari