I za VLASNIKE KUĆA STRADALIH U POTRESU, onačenih crveno ili žuto, osiguran smještaj do obnove njihova doma I za VLASNIKE KUĆA STRADALIH U POTRESU, onačenih crveno ili žuto, osiguran smještaj do obnove njihova doma
”Pozivamo  opet sve građane koji nemaju alternativni smještaj da se jave na besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran... I za VLASNIKE KUĆA STRADALIH U POTRESU, onačenih crveno ili žuto, osiguran smještaj do obnove njihova doma

”Pozivamo  opet sve građane koji nemaju alternativni smještaj da se jave na besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran smještaj u Studentskom domu u Cvjetnom naselju”, stoji u obavijesti objavljenoj na Službenim stranicama Grada Zagreba

S obzirom na velik broj zbunjujućih i netočnih informacija koje građani mogu pronaći u nekim medijima, iz Grada Zagreba poručuju kako je za svakog stanovnika osiguran smještaj do trenutka sanacije njihova doma.

Navedeno se, uz stanovnike centra grada, osobito odnosi na vlasnike obiteljskih kuća stradalih u nedjeljnom potresu, a koje su nakon preliminarnih pregleda statičara označene crvenom ili žutom oznakom (neuporabljivo i privremeno neuporabljivo). Prema informaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, od ukupno 26.197 oštećenih građevina na kojima su prijavljene štete, čak 9.642 su obiteljske kuće. Crvenom, odnosno žutom oznakom označeno je ukupno 1.900 građevina.

Pozivamo tako opet sve građane koji nemaju alternativni smještaj da se jave na besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran smještaj u Studentskom domu u Cvjetnom naselju.

Također, podsjećamo kako je Gradonačelnik Grada Zagreba 23. ožujka 2020. donio Zaključak o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane potresom na području Grada Zagreba. Na temelju toga, još jednom pozivamo oštećenike, fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini utvrđena šteta od prirodnih nepogoda da prijave štetu na imovini Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u pisanom obliku, na propisanom obrascu, a koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada Zagreba te ga možete pronaći na linku: https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-prijavu-stete-na-imovini/156593.

Potrebno je naglasiti i kako su sve nadležne gradske službe i dalje aktivno na terenu, te kako je Javna vatrogasna postrojba Zagreb do danas imala 1316 hitnih intervencija vezanih uz posljedice potresa. Na terenu je i svih sedam visinskih vozila JVP Zagreb te 17 visinskih vozila suradnika (Elicom, ZG Holdinga, HEP, Zrinjevac, Velebit promet, CIOS, HV), kao i vatrogasci iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina, Karlovca, kojima od srca zahvaljujemo”, stoji u obavijesti objavljenoj na službenim stranicama Grada Zagreba.

FOTO: Preslika videosnimke RTL televizije

Komentari