IMAMO DOKAZE: Potpredsjednik Vlade Petrov u fušu radi kod donatorice Mosta! IMAMO DOKAZE: Potpredsjednik Vlade Petrov u fušu radi kod donatorice Mosta!
TweetEmailPrint DIP je potvrdio da je dr. Bošnjak bila donator Bože Petrova na izborima za gradonačelnika, što znači da je Petrov radnim danom, kao... IMAMO DOKAZE: Potpredsjednik Vlade Petrov u fušu radi kod donatorice Mosta!


DIP je potvrdio da je dr. Bošnjak bila donator Bože Petrova na izborima za gradonačelnika, što znači da je Petrov radnim danom, kao potpredsjednik Hrvatske vlade, ‘u fušu’ radio kod svoje donatorice u stotinama kilometara udaljenom Metkoviću! I nije točna tvrdnja da je tamo radio subotom, jer subotom ordinacija dr. Bošnjak ne radi i nikada nije radila!

dr-bosnjak-reklamaNakon što smo u tekstu ‘Petkom radi u ordinaciji u Metkoviću, a PREDSJEDNIK SABORA u slobodno vrijeme!’ otkrili da je Božo Petrov svaki tjedan putovao s vozačem i tjelohraniteljom u Metković ne samo zbog obitelji (kako je tvrdio), već zato jer je petkom radio ‘u fušu’ u privatnoj ordinaciji dr. Dubravke Bošnjak, zastupnik SDP-a Peđa Grbin podnio je prijavu Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Prijava je vezana uz rad Bože Petrova u zdravstvenoj ustanovi u Metkoviću u vrijeme dok je bio potpredsjednik Vlade.

Komentirajući tu prijavu, Petrov je za medije izjavio da je vikendom išao u Metković svo vrijeme dok je bio drugi čovjek u Vladi RH da bi pomogao kolegama, a ne zato da bi od toga imao financijske koristi. Dodao je da je za u ordinaciji kod dr. Bošnjak u Metkoviću dobio samo 2000 kuna. Naknadno je u Jutarnjem objavljeno da je Petrov u ordinaciji dr. Bošnjak radio subotom, a tek ponekad petkom.

”Liječnica nam nije demantirala da joj je Petrov bio od velike pomoći. Petrov je tako, primjerice, kad bi došao u petak navečer, preglede obavljao subotom, a ponekad čak i odmah u petak kada bi stigao”, prenio je Jutarnji informacije iz ordinacije dr. Bošnjak.

No, naknadbo smo doznali da to nije istina, odnosno da ordinacija dr. Bošnjak ne radi subotom(!), već samo radnim danom.

”Mogu li se naručiti kod vas u subotu?”, upitali smo zaposlenicu ordinacije medicine rade dr. Bošnjak.

”Ne, možete, subotom ne radimo.”

”Kako? Zar niste ranije radili i subotom?”

”Nikada nismo radili subotom.”

”Zar dr. Božo Petrov ne prima pacijente subotom?”

Ne subotom. Samo radnim danom, i to po potrebi”, kazali su nam u ordinaciji dr. Bošnjak te tako demantirali sami sebe (vjerojatno su pokušali smanjiti štetu nastalu objavom da je petkom, kao  potpredsjednik Vlade, Petrov radio u fušu u privatnoj ordinaciji u Metkoviću; subota je ipak neradan dan, a slobodno vrijeme svatko može koristiti kako želi…)

Osim tog otkrića, doznali smo i da je ordinacija dr. Bošnjak, kod koje poptredsjednih Hrvatske vlade radi u fušu, bila donatorica Mosta na zadnjim lokalnim izborima!dip-o-lokalnim-izborima

”Uvidom u Izvješće o primljenim donacijama za financiranje promidžbe za gradonačelnika Grada Metkovića Bože Petrova…, utvrđeno je da je Zdravstvena ustanova za medicinu rada Dubravka Bošnjak, Vladimira Nazora 5, Metković naznačena kao donator te da je doniran iznos od 1.000 kuna.”, stoji u odgovoru Državnog izbornog povjerenstva na naš upit o tome je li dr. Bošnjak možda bila donatorica Mosta nezavisnih lista.

Osim toga, Dubravka Bošnjak je i kao privatna osoba u izvješću DIP-a naznačena kao donator Mosta, odnosno Bože Petrova. To pak znači da je Božo Petrov radnim danom, kao potpredsjednik Hrvatske vlade, ‘u fušu’ radio kod svoje donatorice u stotinama kilometara udaljenom Metkoviću!!!

Je li to sukob interesa?

Zanimljivo je ovdje podsjetiti na izjave Bože Petrova na temu učestalih i skupih službenih putovanja na relaciji Zagreb – Metković prije nego je javnost uopće doznala da budući predsjednik Sabora dolazi u Metković kako bi radio u fušu u privatnoj ordinaciji u Metkoviću.

Kolega Josip Bohutinski iz Večernjeg lista još je u kolovozu pisao da hrvatske građane skupo stoje stalna službena putovanja Bože Petrova s pratnjom iz Zagreba u Metković i natrag.

Novinar Večernjeg upitao je tada čelnika Mosta zašto je baš svaki vikend u Metkoviću, zajedno s pratnjom koja po nekoliko dana odsjeda u hotelu, na trošak poreznih obveznika.

Petrov mu je odgovorio da je u Metković putovao zbog obiteljskih razloga te dodao da mu je specijalist savjetovao da provodi s djecom što više vremena pa je zato odlazio svaki vikend doma.

”Supruga i djeca nisu se preselili u Zagreb jer su im liječnici preporučili da djeca, pogotovu srednji sin, ostanu u Metkoviću gdje poznaju okolinu da im seljenjem u Zagreb ne uzrokuju dodatne traume’, kazao je tada Petrov, ni ne spominjući svoj ‘fuš’ u ordinaciji dr. Dubravke Bošnjak.

Šef Mosta nije otkrio koliko ta putovanja stoje porezne obveznike, ali je autor teksta to samo izračunao.

Otkako je potkraj siječnja ove godine postao potpredsjednik Vlade čelnik Mosta svaki je tjedan putovao iz Zagreba u rodni Metković i natrag. Rekao je da je svaki tjedan, otkako je 22. siječnja formirana Vlada u kojoj je potpredsjednik i otkako je dobio status štićene osobe, odlazio u Metković, i to u petak popodne i vraćao se u Zagreb u nedjelju navečer ili u ponedjeljak ujutro te da na temelju tih informacija možemo sami izračunati trošak tih putovanja.

Kao prvo putovanje Petrova na relaciji Zagreb – Metković – Zagreb kao štićene osobe uzeli smo 29. siječnja, a kao zadnje dosad 29. srpnja. To je ukupno 27 tjedana.

Prema našim izračunima, ukupno su ta Petrovljeva putovanja porezne obveznike koštala 87.432 kune. Troškovi goriva i cestarine (510 kilometara u jednom smjeru) iznosili su 29.103 kune. S obzirom na to da je Petrov štićena osoba, uz njega su uvijek i dva policajca koji su također putovali s njim u Metković.

Njih dvojica u Metkoviću spavaju u hotelu, a cijena jednog noćenja za jednu osobu je oko 370 kuna. U 27 puta koliko su do kraja srpnja spavali u hotelu svaki tjedan po barem dvije noći trošak smještaja Petrovljevih tjelohranitelja bio je oko 40.000 kuna. Trošak njihovih dnevnica bio je oko 18.369 kuna.

Na pitanje kako komentira troškove svojih putovanja u Metković, Petrov kaže da bi bio najsretniji da ne mora biti štićena osoba.

”Nisam ja to birao, taj sam status dobio zbog toga što sam beskompromisno djelovao, bio bih najsretniji da je Hrvatska takva država u kojoj možete pošteno raditi i boriti se, a da vam netko ne prijeti da će vas ubiti ili premlatiti – kazao je Petrov novinaru Večernjeg.

No, valja podsjetiti da potpredsjednici Hrvatske Vlade nisu imali status štićene osobe, sve dok Božo Petrov nije postao potpredsjednik. Već na prvoj sjednici Vlade RH, na prijedlog Mostovog ministra Vlahe Orepića, status štićene osobe dodijeljen je potrpedsjednicima Vlade – Boži Petrovu i Tomislavu Karamarku. Da Petrov tada nije tražio i dobio takav status, njegova putovanja u Metković hrvatske građane ne bi skupo stajala, pa bi njegov rad u ordinaciji dr. Bošnjak, za vrijeme dok obnaša dužnost potpredsjednika Vlade, bila ipak manje štšeća tema.

No, budući da je Mostov ministar Petrovu dodijelio status štićene osobe i budući da je taj status znatno poskupio troškove njegovih stalnih putovanja iz Zagreba u Metković i natrag, Petrovljev rad u fušu u Metkoviću itekako je tema od javnog interesa, a ne njegova privatna stvar.

Čini se, osim toga, da je Petrov uhvaćen u laži. Jer da bi petkom stigao u ordinaciju dr. Bošnjak u Metkoviču, on je iz Zagreba trebao krenuti ili u četvrtak popodne, ili u petak ujutro.

‘Petrov laže da je petkom navečer dolazio u Metković i da je subotom radio kod dr. Bošnjak. Stotine svjedoka će potvrdili da je u Metković dolazio u četvrtak, a u ordinaciji dr. Bošnjak radio je svaki petak. Subotom ordinacija dr. Bošnjak ne radi i nemoguće je da je Božo Petrov građane primao u subotu”, naglašava i Stipe Gabrić Jambo, koji potom upozorava da Petrovljev fuš u ordinaciji dr. Bošnjak nije jedini sukob interesa šefa Mosta.

”Ista tvrka – koja je dobila posao izgradnje i uređenja gradske šetnice u Metkoviću – gradi i obiteljsku kuću Bože Petrova. Radi se o tvrki Ipsum d.o.o. iz Dubrovnika. To je još jedan sukob interesa Bože Petrova i još jedan dokaz da Božo Petrov obmanjuje javnost predstavljajući se kao tobožnji borac za pravdu”, naglašava Jambo.

petrov-zazmirioKako sve ovo komentira sam Božo Petrov, danima smo pokušavali doznati, ali nam se potpredsjednik Hrvatske vlade nije javio niti na telefonske pozive, niti je odgovorio na pitanja koja smo mu uputili mailom.

”Kada je točno, kojim danom, te koliko puta (sada tehnički) potpredsjednik Hrvatske Vlade, Božo Petrov, od formiranja Vlade do danas putovao službenim automobilom iz Zagreba u Metković?

Koliko petaka je gospodin Božo Petrov za to vrijeme proveo u Metkoviću? Jesu li na put s gospodinom Petrovom išli i službeni vozač te osoba zadužena za osiguranje te gdje su oni spavali, dok je gospodin Petrov bio u Metkoviću?

Koliko su sveukupno na mjesečnoj razini porezne obveznike stajala ta putovanja Bože Petrova sa službenim vozačem i sigurnjakom u Metković (putni troškovi, smještaj, dnevnice )?

Hoće li gospodin Petrov platiti račune za troškove službenog vozača i osobe zadužene za sigurnost, budući da je u Metković, dok je bio potpredsjednik Vlade, išao raditi u privatnoj ordinaciji medicine rada kod dr. Dubravke Bošnjak?”, upitali smo još u ponedjeljak ujutro Božu Petrova preko glasnogovorništva Vlade RH, ali i upitom u Most nezavisnih lista.

No, do utorka navečer, odnosno do objavljivanja ovog teksta, nikakav odgovor Bože Petrova nismo primili.

U Vladi RH su nam u ponedjeljak ujutro potvrdili da su upit zaprimili te da su ga proslijediti Boži Petrovu, no njegov odgovor ipak nismo dobili. U Mostu nezavisnih lista nitko se nije javljao na telefon, a i mobitel Bože Petrova ostao je nijem na naše učestale pozive.

Komentari