IPAK JENJAVA? U Zagrebu zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom; obavljeno je 598 testova IPAK JENJAVA? U Zagrebu zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom; obavljeno je 598 testova
TweetEmailPrint Dvije osobe koje su oboljele su djelatnici iste tvrtke, pet osoba se zarazilo na svadbama, za tri osobe je navedeno kako su se... IPAK JENJAVA? U Zagrebu zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom; obavljeno je 598 testova


Dvije osobe koje su oboljele su djelatnici iste tvrtke, pet osoba se zarazilo na svadbama, za tri osobe je navedeno kako su se zarazile u noćnim klubovima, jedan je uvoz iz BiH, a jedna novooboljela osoba se zarazila na automobilskom događanju Zagreb – Novalja – Split. Za tri osobe je obrada u tijeku, a za dvije je nejasna epidemiološka anamneza

U posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a obavljeno je 598 testova, izvijestio je ravnatelj NZJZ Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar. Epidemiološka situacija se polako stabilizira te je u Zagrebu trenutno 595 aktivnih slučajeva, a određena je samoizolacija za 119 osoba što daje ukupnu brojku od 1692  osobe u samoizolaciji.

Dvije osobe koje su oboljele su djelatnici iste tvrtke, pet osoba se zarazilo na svadbama, za tri osobe je navedeno kako su se zarazile u noćnim klubovima, jedan je uvoz iz BiH, a jedna novooboljela osoba se zarazila na automobilskom događanju Zagreb – Novalja – Split. Za tri osobe je obrada u tijeku, a za dvije je nejasna epidemiološka anamneza.

Na novinarski upit o sredstvima koje bi Grad izdvojio za obnovu građevina oštećenih u potresu zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić istaknula je kako se još uvijek pregovara o nacrtu Ugovora o osnivanju Fonda za obnovu Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije. U prijedlogu stoji kako će jedan dio sredstava izdvojiti država, a jedan dio Grad.
Treba prije svega usuglasiti sporazum o osnivanju Fonda, izabrati privremenog ravnatelja upravnog vijeća, ustrojiti njegov rad te pomno razmotriti stavku načina financiranja. Tada ćemo znati sve naše obaveze u pravnom, tehničkom i financijskom smislu, a ono što gradonačelnik uvijek poručuje građanima je da Zagreb funkcionira i da će Grad osigurati sredstva koja su potrebna i koja treba unijeti u funkcioniranje Fonda, dodala je za kraj zamjenica Majić.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva izvijestili su kako je na jučerašnji dan  postupano na 68 lokacija i prikupljeno 79 tona građevinskog otpada, a pomoćnik pročelnika Željko Renić zamolio je sugrađane na oprez u prometu, posebice ispred obrazovnih ustanova. Na najkritičnijim mjestima prometni redari reguliraju promet u suradnji s policijom.

FOTO: Zagreb.hr

Komentari