‘ISTANBULSKA – još jedna karika ka SLOMU SUVERENITETA: I HDZ i SDP traže strane tutore, zato NEK’ ODU IZ POLITIKE!’ ‘ISTANBULSKA – još jedna karika ka SLOMU SUVERENITETA: I HDZ i SDP traže strane tutore, zato NEK’ ODU IZ POLITIKE!’
‘U Hrvatskoj smo, zbog ovakve politike, svi postali ugrožena skupina. Prazni se životni prostor zbog izostanka razvoja i zapošljavanja. Budući da HDZ i SDP... ‘ISTANBULSKA – još jedna karika ka SLOMU SUVERENITETA: I HDZ i SDP traže strane tutore, zato NEK’ ODU IZ POLITIKE!’

‘U Hrvatskoj smo, zbog ovakve politike, svi postali ugrožena skupina. Prazni se životni prostor zbog izostanka razvoja i zapošljavanja. Budući da HDZ i SDP nisu znali riješiti probleme koji ugrožavaju sve, stalno potežu ideološka pitanja i na njima dijele narod: kako bi sebi osigurali ostanak na vlasti’, upozorava stranka Promijenimo Hrvatsku

Stranka Promijenimo Hrvatsku smatra da je Istanbulska konvencija samo jedan u nizu dokumenata kojima se potiču i produbljuju ideološke podjele u hrvatskom društvu.

”Krucijalni problemi gospodarstva i društva se ne rješavaju – poput Agrokora, Uljanika, Petrokemije, INA-e, Đure Đakovića, nezaposlenosti, blokiranih građana, zbrinjavanja otpada, zaustavljanja iseljavanja i niz drugih.

Kao što znamo, međunarodne konvencije – nažalost – ne rješavaju probleme. A takvih je problema mnogo. Kada bi Istanbulska konvencija riješila problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, mi bismo je prvi potpisali. Ako te zakone treba poboljšati onda se to mora učiniti odmah, ali je – po našem mišljenju – najveći problem u provedbi zakona. Dakle, niti konvencije niti zakoni nisu dovoljni da se zaštite žene i obitelji od nasilja. Problem je u političkim strukturama i pravosuđu koje ne sankcionira odlučno i brzo takva nasilja. Stranka Promijenimo Hrvatsku traži nultu toleranciju za nasilje nad ženama i obitelj. Traži poboljšanje, a posebno provođenje zakona.

I SDP i HDZ omalovažavaju vlastitu suverenost, tradiciju i kulturu 

HDZ i SDP se nisu mogli složiti oko modela hrvatske samostalnosti, a oko dokumenta Istanbulske konvencije, koji je jedan u nizu onih koji nam se nameću, imaju isti stav. Ako znamo da je njihova vladavina, bez obzira tko od njih vladao, dovela ljude na rub egzistencije – a mnoge građane u dužničko ropstvo, ne možemo se oteti dojmu da je i ova Konvencija još jedna karika prema potpunom slomu vlastitog suvereniteta i identiteta.

Žalosno nam je gledati kako omalovažaju vlastitu suverenost, tradiciju i kulturu u svim segmentima i ne vjerujemo kada čujemo neke kolege u Saboru koji kažu da nam drugi moraju biti nadzor i sud, pa i u ovom pitanju zaštite žena i obitelji od nasilja.

Cilj je ostati na vlasti, a ne brinuti o ženama

Nas je narod birao vjerujući  da možemo urediti vlastito društvo. Za one političare koji ni sami ne vjeruju u sebe, već traže strane tutore,  nije mjesto u politici. Prestanimo već jednom s tim sluganskim mentalitetom i postanimo konačno suverena zemlja s vlastitim stavom i dobrim zakonima – propisima koji se striktno provode. Kada govorimo o zaštiti žena i obitelji od nasilja, PH je za najrigoroznije zakonske odredbe i njihovu provedbu.

Vidljivo je da je u Istanbulskoj konvenciji ipak prisutno u  light verziji pitanje roda i spola, a sami prijepori oko te konvencije dodatno to potvrđuju. Pokušaj smirivanja članstva HDZ-a dodavanjem zakrpe na Istanbulsku konvenciju, izjave koja nema nikakvu pravnu snagu, samo govori da je cilj pošto-poto ostati na vlasti, a ne brinuti o ženama i obiteljima, drugim ugroženim skupinama i razvoju gospodarstva.

U Hrvatskoj smo, zbog ovakve politike, svi postali ugrožena skupina. Jer, prazni se životni prostor zbog izostanka razvoja, zapošljavanja i većeg životnog standarda. Čak i izbjeglice s Istoka izbjegavaju naš životni prostor. Budući da HDZ i SDP nisu znali do sada riješiti probleme koji ugrožavaju sve, stalno potežu za ideološkim pitanjima i na njima dijele narod, kako bi sebi osigurali ostanak na vlasti.

Stranka Promijenimo Hrvatsku će učiniti maksimalan napor u sprečavanju nasilja nad ženama i obitelji i to konkretnim mjerama i zakonima, jer je svima jasno da se to ne može samo  pukim usvajanjem konvencija i deklaracija. Oni koji nisu u stanju spriječiti nasilje, a to im je dužnost, nisu za ovaj posao.  I neka izađu iz politike!”, stoji u odrješitom priopćenju stranke Promijenimo Hrvatsku.

 

Komentari