IZAZVAO BUJICU OGORČENJA: Nakon svih vlastitih skandala, Beroš krivnju svaljuje na građane! IZAZVAO BUJICU OGORČENJA: Nakon svih vlastitih skandala, Beroš krivnju svaljuje na građane!
TweetEmailPrint ”Želite li snositi krivicu za mogući 4. val. epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta?... IZAZVAO BUJICU OGORČENJA: Nakon svih vlastitih skandala, Beroš krivnju svaljuje na građane!


”Želite li snositi krivicu za mogući 4. val. epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta? Odgovor i odgovornost je isključivo na vama”, napisao je Vili Beroš na Facebooku te pokrenuo lavinu komentara ogorčenih građana: ”Kakva moraš biti budaletina da nakon svih muljanja, promašaja i preskupih sranja pokušavaš nabit krivnju svekolikom puku?!! Jako ste potcijenili dobar dio naroda koji (više) ne puši fore snošenja odgovornosti za vaše pi..arije”, napisala je na svom FB profilu Vesna Grgić, poznata borkinja protiv korupcije, a slične komentare ostavili su i mnogi drugi građani

Upravno onaj koji bi, zbog osobne odgovornosti za kolaps hrvatskog zdravstvenog sustava, kao i za gubitak povjerenja hrvatskih građana u Nacionalni stožer civilne zaštite, trebao ili podnijeti ostavku ili se skriti u mišju rupu i u tišini raditi, odlučio je javno docirati hrvatskim građanima prozivajući ih zbog mogućeg 4. vala epidemije u objavi na Facebooku.

Ministar zdravstva Vili Beroš na svom se službenom FB profilu, naime, s visoka i bez imalo samokritičnosti, osvrnuo na sve one koji se nisu cijepili.

”Cijepljenje protiv COVID-19 nije vaša tema? Necijepljenjem upravo pokazujete da ste dio nje. Štoviše, pišete negativan scenarij i to ne samo za sebe već i svoju obitelj, susjede i svoje sugrađane. Ako ne postoji medicinski razlog da se cijepite, a to ne želite učiniti, morate si postaviti sljedeća pitanja. Želite li ugroziti svoje i tuđe zdravlje? Želite li poništiti napor svih onih koji su se cijepili? Želite li spriječiti postizanje kolektivnog imuniteta?

Želite li snositi krivicu za mogući 4. val. epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta? Želite li spriječiti povratak života u normalu? Odgovor i odgovornost je isključivo na vama”, napisao je Vili Beroš na Facebooku.

Beroševa objava nije dobro dočekana

I pokrenuo lavinu javnog iskazivanja ogorčenja i velikog nezadovljstva.

U svega nekoliko sati ispod Beroševe objave građani su ostavili više od 800 komentara. Prenosimo samo neke od njih:

”Sve stoji i ok! A sada postavite Vi sami sebi nekoliko pitanja:
Želite li vi ugroziti milion i kusur umirovljenika koji jedva preživljavaju i krpe kraj s krajem ?
Želite li poništiti napor svih onih koji su krvarili za ovu zemlju i željeli stvoriti državu u kojoj će svi biti sretni?
Želite li spriječiti postizanje ,ako ne blagostanja , onda uvjete za normalan život ?
Želite li snositi krivicu za moguću potpunu devastaciju države u svakom smislu ?
Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta?
Želite li spriječiti odlazak mladih ljudi iz Hrvatske ?
Želite li spriječiti nepotizam, korupciju, pljačku ove države ?
Odgovor i odgovornost je isključivo na vama koji vodite ovu zemlju!
Narod je itekako odgovoran, ali vi niste odgovorni gospodine ministre!”, napisao je M. B. (potpisao se punim imenom i prezimenom), a slične komentare ostavili su i mnogi drugi.

”Gospodine Vili, hoćete Vi snositi odgovornost za sve one koji godinama ne dobivaju valjanu zdravstvenu skrb unatoč tome što plaćaju zdravstveno?”

”Ti si ugrozio moje zdravlje prošle godine kad me zubarica nije htjela primiti zbog Covida 19. Zbog nje i zbog tvojih zakona i uredbi sam ostala bez 15.000,00 kn. Kad tvoja ekipa tulumari onda nikom ništa??? Ajde skini mi se s one stvari!”
”Mislim da je vrime da se k’o narod pobunimo protiv ovakve tiranije!”

”Vratite mi novac uplaćen zdravstvenom sustavu”

”Vi i ja, zajedno na cijepljenje, hoću cjepivo iz iste bočice iz koje ste ga vi primili! Ne vrijeđajte mi više inteligenciju, ne nazivajte me neodgovornom samo zato što sam se držala svih mjera i ostala zdrava! Ako mi zabranite pristup zdravstvenim ustanovama, vratite mi sav moj novac uplaćen zdravstvenom sustavu! Ako mi zabranite ulazak u općinu, policijsku postaju, poštu ili banku, vratite mi sav novac od plaćenog poreza i proreza! Vratite mi sav novac potrošen na testove putem uputnice, i onaj potrošen na cjepivo, koje je besplatno! Kad ne budem imala obvezu prema vama, tada neću tražiti ni svoja prava!”
”Okrenite se narodu koji nije blesav, priznajte istinu. Tu ste da bi služili narodu, a ne da narod služi vama”
”Ministar znači sluga naroda. Ovi ministri i ministarke bas latinski i ne znaju”, komentirali su građani na službenom FB profilu ministra Vilija Beroša

”Opljačkali ste zemlju, a krivite narod? Jadno i bijedno!”

Na svom FB profilu Berošu je javno odgovorila i Vesna Grgić, poznata borkinja protiv korupcije, te predsjednica braniteljske udruge Vidra:
”Ajmeeeee pa kakva moraš bit budaletina da nakon svih muljanja, promašaja i preskupih sranja pokušavaš nabit krivnju svekolikom puku??!!
Zasrali ste motku, opljačkali i rasprodali zemlju i sad ne znate kako van. I, iako očekivano, jadno je, bijedno i prozirno za sve okriviti narod.
A na sve, u ovoj maloumnoj priredbi, kako se čini, jaaaako ste potcijenili dobar dio naroda koji (više) ne puši fore snošenja odgovornosti za vaše pizdarije.
Pa baš da vidimo…!”, napisala je Vesna Grgić na svom FB profilu te tako javno artikulirala ono što velik dio javnosti o Beroševoj ulozi i Vladinoj politici misli.
FOTO: Screenshot videosnimke; preslika s FB profila Vili Beroš