IZBJEGNIMO HARAČ: Podnesimo zajedno ustavne tužbe: UKINIMO POREZ NA NEKRETNINE! IZBJEGNIMO HARAČ: Podnesimo zajedno ustavne tužbe: UKINIMO POREZ NA NEKRETNINE!
INICIJATIVA PROTIV NAMETA KOJI SE USKORO PRIMJENJUJE

IZBJEGNIMO HARAČ: Podnesimo zajedno ustavne tužbe: UKINIMO POREZ NA NEKRETNINE!

HrvatskaPolitika 1. kolovoza 2017. D.K.

TweetEmailPrint ‘Ukoliko ne želite plaćati harač, pozivam vas da zajedno djelujemo. Poslala sam prijedlog za ocjenu ustavnosti poreza na nekretnine Ustavnom sudu, no jedna... IZBJEGNIMO HARAČ: Podnesimo zajedno ustavne tužbe: UKINIMO POREZ NA NEKRETNINE!


‘Ukoliko ne želite plaćati harač, pozivam vas da zajedno djelujemo. Poslala sam prijedlog za ocjenu ustavnosti poreza na nekretnine Ustavnom sudu, no jedna lasta ne čini proljeće. Moj prijedlog neće ni primijetiti. Ako nas 10 pošaljemo prijedlog, oni će podignuti obrve. Ako nas 100 pošaljemo, totalno će se izbezumiti. Ako nas 1000 pošaljemo, to je vijest’, navodi Maja Sačer i nudi pomoć u ispunjavanju ustavne tužbe

Nakon što je Lipaudruga poreznih obveznika prije nekoliko mjeseci pokrenula peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine te nakon što su prikupili gotovo 70.000 potpisa protiv tog novog nameta, sličnu akciju na svojoj Facebook stranici nedavno je pokrenula spisateljica Maja Sačer.

Sačer je pokrenula akciju “Nećemo  porez na nekretnine’. Evo njezine objave:

”Kako ne bi sve ostalo na riječima, idemo malo na djela. Odlučila sam pokrenuti akciju  „NEĆEMO POREZ NA NEKRETNINE“ – faza 1

U čemu je problem s ovim haračem? Jednostavno, radi se o vječnoj hipoteci, trajnom kreditu, a svi znamo što se događa ako ne možemo plaćati kredit. Ovaj porez je tek prvi korak u planu sveopćeg raskućivanja i uvodi se radi krađe domova siromašnima. Kroz nekoliko godina psiho-sustav planira ‘pravi’ porez na nekretnine sa svrhom raskućivanja srednjeg sloja.

Možda vam se ne čini kao neki problem jer nemate nekretninu ili imate dobru plaću pa možete plaćati sve namete. Zasada. Intencija psiho-sustava jest kontinuirano osiromašivanje i uništavanje srednjeg sloja. Kako? Jednostavno. Uvedi novi namet. Dodaj novi porez. Izmisli novo poskupljenje. Blokiraj im račune. Namami ih u kredite.

Uništi gospodarstvo tako da kad izgube posao, neće naći novi ili neće biti dobro plaćen. Rascjepkaj obitelj, povećaj razvode, otuđi i odijeli ih jedne od drugih kako se ne bi imali na koga osloniti. Niste skužili ove taktike?

Ukoliko ne želite plaćati ovaj harač, pozivam vas da zajedno djelujemo. Poslala sam prijedlog za ocjenu ustavnosti poreza na nekretnine Ustavnom sudu, no kao što znamo, jedna lasta ne čini proljeće. Moj prijedlog neće ni primijetiti.

Ako nas 10 pošaljemo prijedlog, oni će podignuti obrve. Ako nas 100 pošaljemo, totalno će se izbezumiti. Ako nas 1000 pošaljemo, to je vijest. Vrlo je jednostavno. Sve što vam treba je malo volje, malo vremena, malo papira i malo poštarine. Bez brige, nema pristojbi i sve je po propisima.

  1. Skinite predložak na ovom linku: https://www.mediafire.com/…/PRIJEDLOG+ZA+OCJENU+USTAVNOSTI+
  2. Ispunite u predlošku osobne podatke te mjesto i datum (prva i zadnja stranica) – ovo je obilježeno crveno; nakon toga obrišite moje upute i zacrnite tekst ako je što ostalo crveno.
  3. Isprintajte predložak u 3 primjerka (može obostrano) i potpišite ih.
  4. Pošaljite ili odnesite Ustavnom sudu – Zagreb, Trg svetog Marka 4.

To je to.

Samo ZAJEDNO I ORGANIZIRANO možemo nešto promijeniti. Zahvaljujem svima koji lajkaju, dijele i djeluju”, napisala je mlada hrvatska spisateljica i aktivistica.

Komentari