JEŽIĆ: Nemam veze s pogibijom sestara Filipović, bio sam u Italiji, prošao sam poligraf JEŽIĆ: Nemam veze s pogibijom sestara Filipović, bio sam u Italiji, prošao sam poligraf
‘Netočno je da je Mustafa Etemaj dobio otkaz jer je 10 godina prijavljivao navodnog počinitelja prometne nesreće. Istina je da je Mustafa Etemaj dobio... JEŽIĆ: Nemam veze s pogibijom sestara Filipović, bio sam u Italiji, prošao sam poligraf

‘Netočno je da je Mustafa Etemaj dobio otkaz jer je 10 godina prijavljivao navodnog počinitelja prometne nesreće. Istina je da je Mustafa Etemaj dobio otkaz jer je isti 2015. uhićen u medijski eksponiranoj akciji kodnog imena Skela i to kao prvoosumnjičenik kojemu su stavljena na teret kaznena djela kamatarenja, prijetnji i iznuda’, piše Damir Ježić 

sestre filipović i ježićNa portalu Promise.hr (dalje u tekstu: Portal) u tekstu novinara D.K. od dana 09.06.2016. godine pod nazivom: „Policajac progovorio i dobio otkaz: Damir Ježić je kriv za smrt sestara Filipović!“ objavljeno je niz netočnih i nepotpunih informacija vezano za prometnu nesreću u kojoj su stradale sestre Filipović. Obzirom da su tom objavom povrijeđena moja prava te mi je nanesena velika šteta, temeljem članka 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) podnosim ovaj zahtjev za ispravak objavljene informacije.

Na portalu objavljene su sljedeće citirane netočne i nepotpune informacije koje se pobijaju činjenicama iznesenim u nastavku citata. Stoga Vas pozivam da ispravke netočnih i nepotpunih navoda objavite sukladno članku 41. i 42. Zakona o medijima na sljedeći način:

Na Portalu navodi se između ostaloga: ”Zvao sam načelnika Vidaka da prijavim registraciju vozila koje je skrivilo sudar, no Vidak mi je spustio slušalicu! Kasnije, kada je u Centar 92 došao načelnik Pandža, rekao sam mu sve što znam. Pandža mi je rekao da je o svemu obavjestio načelnika Kruneša, ali ništa se nakon toga nije događalo. Već godinama provode nada mnom mobbing i sada su me se riješili. Dobio sam otkaz”, ispričao je Etemaj za Provjereno Etemaj, dojučerašnji policajac i jedan od svjedoka nesreće u kojoj su prije deset godina poginule sestre Filipović, za Provjereno NOVE TV je odlučio javno progovoriti o svemu što zna. Kaže da je 99 posto siguran da je sin Roberta Ježića, Damir Ježić, odgovoran za tragediju, a da se to sa stopostotnom sigurnošću moglo utvrditi prema tablici vozila koje je skrivilo nesreću – na autoputu Rijeka – Zagreb – da su odgovorni htjeli riještiti taj slučaj.”Zvao sam načelnika Vidaka da prijavim registraciju vozila koje je skrivilo sudar, no Vidak mi je spustio slušalicu! Kasnije, kada je u Centar 92 došao načelnik Pandža, za kojega sam procijenio da mu se može vjerovati,  rekao sam mu sve što znam. Pandža mi je kasnije rekao da je o svemu obavjestio načelnika Kruneša, ali ništa se nakon toga nije događalo. Od 2013. provode nada mnom mobbing, zbog ovog slučaja, i sada su me se napokon riješili. Dobio sam otkaz”, ispričao je Etemaj za Provjereno. Tri je puta nakon nesreće, kaže, zvao kolege u policiju, ali su mu svaki put poklapali slušalicu.

Gore navedenim citatima te navodima Mustafa Etemeja izneseno je niz netočnih i nepotpunih informacija te brojne laži kojima je javnost dovedena u zabludu. Naime, netočno je da je Mustafa Etemaj dobio otkaz jer je 10 godina prijavljivao navodnog počinitelja prometne nesreće. Istina je da je Mustafa Etemaj dobio otkaz jer je isti 2015. uhićen u medijski eksponiranoj akciji kodnog imena Skela i to kao prvoosumnjičenik kojemu su stavljena na teret kaznena djela kamatarenja, prijetnji i iznuda. Istome je ujedno određen istražni zatvor iz kojeg je pušten na slobodu tek nakon što je platio čak 1 milijun kuna jamčevine. Dakle, iz navedenog je sasvim razvidno da Mustafa Etemaj kao osumnjičenik za najteža kaznena djela nije više mogao obavljati policijsku dužnost, a radi čega je isti dobio i otkaz.

Nadalje, netočno je da je Mustafa Etemaj kao svjedok predmetne nesreće mogao vidjeti i naknadno prepoznati mene kao vozača Renault Clia koje vozilo je navodno i prouzročilo tu prometnu nesreću. Ovime najoštrije osuđujem i demantiram takve monstruozne i lažne konstrukcije pojedinaca kojima se mene opetovano proziva kao krivca za smrt sestara Filipović. Naime, bitno je naglasiti da sa ja sam u periodu od 14. – 17.12.2006. godine bio na skijanju u Sextenu u Italiji i to na polaganju ispita za učitelja skijanja. Ta činjenica je potvrđena mnogim dokazima te je nesporno utvrđena od strane Policije i Državnog odvjetništva. Time sam ja apsolutno isključen kao mogući počinitelj tog strašnog kaznenog djela. Ujedno je bitno navesti da suprotno navodima Mustafe Etemaja nikada nisam bio vlasnik Renault Clia, a što je lako provjerljiva informacija. Također, naglašavam da sam se 2012. godine dobrovoljno podvrgnuo i poligrafskom testiranju, a sve kako bi otklonio i najmanju sumnju u mene kao počinitelja predmetne nesreće. Dakle, obzirom da se nesreća sestara Filipović dogodila dana 15.12.2006. godine u trenutku kada ja NISAM FIZIČKI BIO U HRVATSKOJ, nemoguće je stoga da imam bilo kakve veze s tom nezgodom. Time se ujedno pobija i lažna teza da je Policija zataškavala mene kao počinitelja nesreće sestara Filipović.

Dalje se na Portalu navodi: ”Odvjetnik riječki mi je rekao da je to počinio sin Roberta Ježića, bila sam u šoku, izjavila je za Provjereno Slavica Šota”, riječka prijaviteljica korupcije, zbog čije informacije i poticanja supružnika Filipović da ne odustaju, nije došlo do zastare cijelog slučaja“

Ovdje je bitno naglasiti da je Slavica Šota navodeći mene kao počinitelja prometne nesreće iznijela neistinitu informaciju. Naime, opće je poznato da je ista u svom citatu mislila na riječkog odvjetnika Velimira Došena koji je njoj navodno dao tu informaciju. Obzirom da je Velimir Došen javno nekoliko puta izričito demantirao predmetne navode Slavice Šote, između ostaloga i u emisiji Necenzurirano dana 21.01.2016. godine, sasvim je jasno da Slavica Šota laže. Naime, žalosno je da ista i dalje koristi ovu tešku situaciju manipulirajući s obitelji Filipović i hrvatskoj javnosti radi vlastite samopromocije.

Na kraju želim još jednom naglasiti da uz duboko suosjećanje koje osjećam prema roditeljima Filipović zbog njihovog teškog gubitka, ne mogu i neću dozvoliti da se moje ime spominje u kontekstu tog tragičnog događaja.

Sukladno gore navedenim tražim od Vas da ovaj ispravak i informaciju na koju se odnosi objavite u zakonskom roku na način propisan člankom 41. stavkom 4. Zakona o medijima.

S poštovanjem, Damir Ježić

Komentari