Kako su djeca iz Zambije dobila hrvatska državljanstva? Sumnja se da su neki hrvatski dokumenti krivotvoreni Kako su djeca iz Zambije dobila hrvatska državljanstva? Sumnja se da su neki hrvatski dokumenti krivotvoreni
TweetEmailPrint I hrvatska policija uključila se u aferu Zambija, odnosno slučaj pritvaranja četiri hrvatska para posvojitelja djece iz DR Konga. Sumnja se da su neki... Kako su djeca iz Zambije dobila hrvatska državljanstva? Sumnja se da su neki hrvatski dokumenti krivotvoreni


I hrvatska policija uključila se u aferu Zambija, odnosno slučaj pritvaranja četiri hrvatska para posvojitelja djece iz DR Konga. Sumnja se da su neki od hrvatskih dokumenata izdani mimo propisa ili krivotvoreni. Koji su točno dokumenti sumnjivi istražiteljima, Božinović nije otkrio. Pravda se istragom koja je u tijeku. Ovdje se nameće pitanje: kako je moguće da MUP izdaje putovnice za djecu iz DR Konga, a Ministarstvo obitelji, preko kojega se posvojenja provode (da bi bila legalna), ni ne zna da su ta djeca posvojena?

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas da se hrvatska policija uključila u aferu Zambija, odnosno slučaj pritvaranja četiri hrvatska para posvojitelja djece iz DR Konga zbog sumnje su neki od hrvatskih dokumenata u tom procesu izdani mimo propisa ili krivotvoreni.

Koji su točno dokumenti sumnjivi istražiteljima Božinović nije otkrio. Četiri hrvatska para već su, podsjetimo, tri tjedna pritvorena u Zambiji čije ih vlasti terete za trgovinu ljudima, odnosno djecom koju su posvojili. Telegram.hr piše da već danima od nadležnih institucija pokušava dobiti odgovor na pitanje: kako su ta djeca dobila hrvatska državljanstva, a zatim i putovnice.

Afera ima i hrvatske krakove