KOLAKUŠIĆA u USTAVNOM sudu želi čak 92 posto građana! Sabor ga zato NE SMIJE ZAOBIĆI KOLAKUŠIĆA u USTAVNOM sudu želi čak 92 posto građana! Sabor ga zato NE SMIJE ZAOBIĆI
TweetEmailPrint ‘Zastupnike naroda’ treba podsjetiti na ono što narod misli, da se makar zacrvene od srama – ako kojim slučajem odbiju glasovati za onoga... KOLAKUŠIĆA u USTAVNOM sudu želi čak 92 posto građana! Sabor ga zato NE SMIJE ZAOBIĆI


‘Zastupnike naroda’ treba podsjetiti na ono što narod misli, da se makar zacrvene od srama – ako kojim slučajem odbiju glasovati za onoga kojega građani žele. No, ako kod članova saborskog Odbora za Ustav bude imalo mudrosti, pravednosti i morala, a potom i kod svih ostalih zastupnika, Kolakušić će odjenuti togu te odlučivati o ustavnosti hrvatskih zakona. Ne sumnjamo da će to činiti u korist naroda i u skladu s Ustavom…, za razliku od mnogih drugih

Uskoro će Hrvatski sabor završiti sa zasjedanjem prije ljetne stanke, no prije toga trebao bi odlučivati o promjenama do bola nepravednog Ovršnog zakona – svojevrsnog kamena temeljca bolesno nepravednog društveno-socijalnog poretka u Hrvatskoj.

U isto vrijeme, Sabor bi trebao izabrati i tri nova suca Ustavnog suda. Ova dva događaja iznimno su važna i međusobno povezana, jer najkvalitetnije prijedloge izmjena Ovršnog zakona javno je iznio sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, odvažni Mislav Kolakušić, koji je i jedan od kandidata za novog suca Ustavnog suda.

Nema nikakve sumnje da bi, da građani biraju, Kolakušić postao sudac Ustavnog suda. Pokazuje to, između ostalog, i anketno pitanje portala Index: ‘Želite li vidjeti Kolakušića kao Ustavnog suca?

Čak 92 posto čitatelja, koji su sudjelovali u anketi (njih više od 8500) glasalo je za Kolakušića. Zanimljivo je da bi jednak (ako ne i još bolji rezultat) Kolakušić ostvario i na nekom ‘desnom’ portalu, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj odvažni sudac cijenjen kod građana, bez obzira na njihovo ideološko opredjeljenje.

Zbog njegovih beskompromisnih, ali itekako utemeljenih stavova, stručnosti i moralnosti, uvažavaju ga podjenako i lijevi i desni ‘. Dakako, govorimo o takozvanim običnim ljudima’. Sve to trebao bi biti signal i saborskim zastupnicima (koji bi trebali predstavljati narod) da kao prvoga od 11 kandidata izaberu upravo Mislava Kolakušića.

No, poznavajući sabornike, bojimo se da će – baš zbog svoje pravednosti, stučnosti i moralnosti – Kolakušić biti zaobiđen….

No, ‘zastupnike naroda’ s Markova trga svakako treba podsjetiti na ono što narod misli, da se makar dobro preznoje i zacrvene od srama – ako kojim slučajem odbiju glasovati za onoga kojega građani žele. No, ako kod članova saborskog Odbora za Ustav bude imalo mudrosti, pravednosti i morala, a potom i kod svih ostalih zastupnika, Kolakušić će uskoro nositi crnu togu te odlučivati o ustavnosti hrvatskih zakona.

Poznavajući ga, ne sumnjamo da će to činiti u korist naroda i u skladu s Ustavom, a ne kao mnogi dosad – u korist interesnih lobija, prljavštine, korupcije i daljnje plječke, misleći prvenstveno na očuvanje svojeg dobro plaćenog položaja.

A da se, u sjeni izbora novih sudaca Ustavno suda, potiho sprema još jedna tek kozmetička izmjena Ovršnog zakona – koja bi trebala samo formalno zadovoljiti pravde gladnu i žednu javnost, pokazuju i brojni nezadovoljni komentari na društvenim mrežama – komentari onih koji itekako dobro razumiju zločinačku ćud Ovršnog zakona te želju zakonodavca da samo formalno ‘nešto popravi’.

MOST GRČEVITO BRANI JAVNE BILJEŽNIKE i to mi otkljanja svaku sumnju da su im upravo oni pisali izmjene i dopune Ovršnog zakona. Dakle, u Hrvatskoj valjda više ne postoji nitko tko sumnja da je Ovršni zakon pisan za intersne skupine jedino “bećarima” sa Markovog trga začepljene uši…

Molim zastupnike MOST-a da povuku svoj prijedlog izmjena i dopuna ovršnog zakona sa dnevnog reda. Njihov prijedlog zakon nije dobar i ne rješava problem iz više razloga. S jedne strane će blokirani dobiti 100 kuna više, ali zato će za tih 100 kuna uvećanih za kamate biti i dužniji.Država će osigurati smještaj na 18 mjeseci, a što će ljudi poslje..pod MOST ?
Povucite prijedlog zakona jer je on alibi HDZ-u da ne radi u iduće tri godine ništa i da upiru prst u MOST da je prijedlog zakona MOST-ov , a ne HDZ-ov ! Nisam niti sumnjao da SDP podržati ovaj prijedlga zakona jer zajedno sa HDZ-om pušu u istu tikvu štiteći svoje “čedo” i javne bilježnike i odvjetnike. Javni bilježnici i odvjetnici se mogu i moraju izbaciti iz Ovršnog postupka i sve sporove prebaciti na SUD !”, napisao je o temi predložanih promjena Ovršnog zakona dobro upućeni Mario Strinavić, glavni tajnik udruge Blokirani, na svom Facebook profilu.

Slične stavove o predloženim promjenama Ovršnog javno zastupa i sudac Mislav Kolakušić, koji je i o Ovršnom zakonu govorio u radijskoj emisiji ‘Intervju tjedna‘. Kazao je, naime, da aktualni Ovršni zakon treba ukinuti i staviti izvan snage.

“Promjene ovršnog zakona koje se planiraju neće promijeniti ništa jer neće smanjiti broj novih blokiranih”, kazao je Kolakušić i pojasnio da se većina blokiranih našla u toj situaciji zbog troška ovrhe koja je nakaradna jer su nepotrebno u proces uvedeni javni bilježnici i FINA.

“To se protivi zdravom razumu”, kaže Kolakušić i objašnjava da 100 tisuća građana ima dugove do 10 tisuća kuna unutar kojih 60 do 70 posto je trošak postupka pristojbi i odvjetnika.

Ključno je odmah ukinuti troškove ovršnog postupka. Temeljem troškova ovršnog postupka nastala je većina ovršenih građana. Drugo, nužno je odmah staviti određeni moratorij na provođenje ovršnih postupaka u trajanju od tri do šest mjeseci, ili po uzoru na Lex Agrokor, godinu i pol”, kaže sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.

Mislav Kolakušić na Hrvatskom je radiu komentirao i situaciju oko Lex Agrokor.

Kolakušić kaža da je taj zakon ‘bomba koja je već eksplodirala’ jer se nova zaduženja raspodjeljuju nejednako. Zbog toga Hrvatskoj prijete tužbe pred međunarodnih sudovima, istaknuo je Kolakušić u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija.

FOTO: Anketa portala Index, Facebook stranica Maria Strinavića

Komentari