KREĆE ŠTRAJK ONIH KOJE NITKO NE ŠLJIVI: Neće uplaćivati PDV, porez na dobit, mirovinski, zdravstveni?! KREĆE ŠTRAJK ONIH KOJE NITKO NE ŠLJIVI: Neće uplaćivati PDV, porez na dobit, mirovinski, zdravstveni?!
”Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje. Ukoliko Vlada... KREĆE ŠTRAJK ONIH KOJE NITKO NE ŠLJIVI: Neće uplaćivati PDV, porez na dobit, mirovinski, zdravstveni?!

”Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje. Ukoliko Vlada ne ukalkulira naše zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja naših zahtjeva”, ističu u Udruženju zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora, koji su se, čini se, odlučili udružiti kako se u javnosti ne bi čuo samo glas zaposlenih u javnom i državnom sektoru, koji – ruku na srce – imaju u prosjeku znatno više plaće i znatno više neradnih, a plaćenih dana

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je da će 2. i 3. prosinca održati štrajk upozorenja kada će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije…). Ustvrdili su kako je hrvatsko gospodarstvo preopterećeno visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana.

– Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju: smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500 kn), smanjenje PDV-a na 22% za sve proizvode i usluge te smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit – navodi Udruženje zaposlenika poslodavaca privatnog sektora.

Poručuju da provedbu poreznih rasterećenja očekuju kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020. godinom, a ako Vlada ne ukalkulira njihove zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, najavljuju da će se štrajk produžavati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

”Osnivanje udruge zaposlenika i poduzetnika privatnog sektora pokrenuto je radi stvaranja pritiska na Vladu sa ciljem poreznog rasterećenja privatnog sektora, glavne lokomotive državnih financija.
S obzirom da se premijer pohvalio suficitom i odličnim stanjem državnih financija (a dokazao kroz rast svih sastavnica rashodovne strane proračuna unatrag par godina), smatramo da postoji dovoljno prostora za porezno rasterećenje glavnih „punitelja“ državnog proračuna – zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora”. stoji u objavi na Facebook stranici UDRUŽENJA od 17. studenoga ove godine, kada su se ‘privatnici’ te zaposlenici u privatnom sektoru, kako se čini, odlučili udružiti da se u javnosti ne bi čuo samo glas zaposlenih u javnom i državnom sektoru, koji – ruku na srce – imaju u prosjeku znatno više plaće, a manje briga i više plaćenih neradnih dana – od ljudi koji u Hrvatskoj rade u privatnom sektoru i koji – zbog nepravde, sve češće iseljavaju iz Hrvatske.

 

 

 

Komentari