Krenula brza testiranja na 12 lokacija u Zagrebu; Bandić: Popunjeni svi termini za danas i sutra Krenula brza testiranja na 12 lokacija u Zagrebu; Bandić: Popunjeni svi termini za danas i sutra
TweetEmailPrint ”Testiranje je namijenjeno svim građanima koji sumnjaju da imaju COVID-19 i imaju karakteristične simptome. Da bi testovi imali smisla i pokazali svoj pun smisao,... Krenula brza testiranja na 12 lokacija u Zagrebu; Bandić: Popunjeni svi termini za danas i sutra


”Testiranje je namijenjeno svim građanima koji sumnjaju da imaju COVID-19 i imaju karakteristične simptome. Da bi testovi imali smisla i pokazali svoj pun smisao, molimo da se jave građani koji uistinu imaju simptome”, rekao je dr. sc. Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – zapad.

U Zagrebu je danas (23. studenoga) na 12 lokacija počelo besplatno testiranje brzim antigenskim testovima na SARS-CoV-2. Građani se na testiranje mogu naručiti putem posebne digitalne platforme http://brzitest.com.h. One koji nemaju mogućnost online prijave mogu naručiti njihovi izabrani liječnici obiteljske medicine ili liječnici iz izdvojenih COVID-19 ordinacija.

Testiranje se može obaviti radnim danom i subotom na 12 lokacija.

– Dom zdravlja Trnje, Kruge 44 (od 9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Brezovica, Brezovička cesta 102 (od 9:00 do 12:00)
– Istočno parkiralište Velesajma (od 9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Siget, Većeslava Holjevca 22 (od 11:00 do 14:00)
– Dom zdravlja Dubrava, Grižanska 4 (od 11:00 do 14:00)
– Dom zdravlja Sesvete, Ninska bb (od 9:00 do 12:00)
– Maksimir – Agronomski fakultet, Fakultetsko dobro 6/1 (od 9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Peščenica, Borovje, Zdeslava Turića 1 (od 9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Črnomerec, Prilaz baruna Filipovića 11 (od9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Trešnjevka – sjever, Park stara Trešnjevka 3 (od 9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Stenjevec, Špansko, Matije Ilirika Vlačića 2 (od 9:00 do 12:00)
– Dom zdravlja Trešnjevka – jug, Prečko 2 (od 9:00 do 12:00)

– Testiranje je namijenjeno svim građanima koji sumnjaju da imaju COVID-19 i imaju karakteristične simptome, rekao je dr. sc. Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – zapad.
– Da bi testovi imali smisla i pokazali svoj pun smisao, molimo da se jave građani koji uistinu imaju simptome. Da bi sustav bio učinkovit, potrebno je kod prijave putem aplikacije navesti OIB i broj osiguranja, dodao je u izjavi za HRT.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas (ponedjeljak 23. studenog) punkt za brza, antigenska testiranja u zagrebačkom Sigetu.

– Na ovome radimo već skoro mjesec dana. Ja se zahvaljujem ravnateljima Doma zdravlja i svim ispostavama domova zdravlja. Od danas kreće besplatno i brzo antigensko testiranje na 12 punktova u gradu. Na svih 12 punktova su danas i sutra popunjeni termini. Ovisno o interesu građana, povećavat ćemo broj testiranja. Trojaku ulogu vidim. Prva je zaštita zdravlja građana grada Zagreba, drugo je da služi za brzu detekciju SARS-COV2 virusa i sretan sam što smo krenuli prvi u Hrvatskoj u 9 sati – rekao je Bandić.

Dodao je kako je za početak osigurano 60.000 testova.

– Za dalje ćemo vidjeti o interesu građana. S time smo krenuli prvi u Hrvatskoj. Po automobilima i interesu vidite da smo dobro odlučili – rekao je gradonačelnik.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar izjavio je kako je ovim testom u Madridu locirano i testirano puno građana, a isti rezultat očekuju i u Zagrebu.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je u emisiji HRT-a ‘U mreži Prvog’ da se u Zagrebu dnevno testira četiri puta više ljudi nego što tehnički li ljudski potencijali mogu i da je gotovo svaka treća testirana osoba pozitivna.

FOTO: Screenshot videosnimke HRT-a

 

Komentari