Lovrinović: Cijena nafte pada, a u Hrvatskoj BENZIN NIKAD SKUPLJI, Vladu taj udar na građane uopće ne zanima! Lovrinović: Cijena nafte pada, a u Hrvatskoj BENZIN NIKAD SKUPLJI, Vladu taj udar na građane uopće ne zanima!
TweetEmailPrint Vlada jedno govori, a drugo radi. Ne zanima ih socijalni položaj naših građana. Kao objašnjanje za poskupljenja, predstavnici Vlade navode cijene na takozvanom... Lovrinović: Cijena nafte pada, a u Hrvatskoj BENZIN NIKAD SKUPLJI, Vladu taj udar na građane uopće ne zanima!


Vlada jedno govori, a drugo radi. Ne zanima ih socijalni položaj naših građana. Kao objašnjanje za poskupljenja, predstavnici Vlade navode cijene na takozvanom mediteranskom tržištu nafte, a ono je osmišljeno za manipulacije u ovakvim slučajevima. Stranke PH traži hitno smanjivanje cijena goriva jer za to prostor postoji”, zaključio je Ivan Lovrinović

Na konferenciji za novinare u Splitu, dr. sc. Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku i dr. Marija Divić, povjerenica PH za Splitsko-dalmatinsku županiju, predstavili su povjerenike te stranke za gradove Split, Trogir i Dugi Rat.

Dr. Marija Divić izjavila je da sve više jača interes građana za osnivanjem podružnica stranke PH u ovoj županiji te dodala da građani očito prepoznaju program, ozbiljnost i rješenja koja na sceni nudi ta stranka.

Predsjednik stranke, Ivan Lovrinović, govorio je o aktualnoj političkoj situaciji fokusirajući se na zaoštravanje odnosa između Predsjednice Republike i premijera Plenkovića te na previsoke cijene goriva, bez ikakve reakcije Hrvatske vlade na to.

Okreće li se predsjednica desnoj struji HDZ-a?

Lovrinović je sukob predsjednica-premijer opisao riječima kako je predsjednica očito u visokom stupnju predsjedničke kampanje te da u premijeru Plenkoviću ne vidi podršku za tu kampanju, zbog čega se okreće takozvanoj desnoj struji HDZ-a, koja joj je, prema svemu sudeći, obećala podršku u kampanji za novi mandat. Ona njima, smatra Lovrinović, očito nudi pomoć u rušenju Plenkovića.

”Ovdje je vidljivo da se na državnoj razini cijelo vrijeme vodi borba za vlast, za pozicije i za određene interesne skupine, pri čemu izostaje rješavanje bilo kojeg ozbiljnog problema”, naglasio je Lovrinović.

Dodao je da već mjesecima upozorava na kontinuiranu političku nestabilnost, zbog koje se baš nikakvi problemi ne mogu rješavati.

”Vidimo da imamo dvije vanjske politike, pa je jasno da inozemni interesi dominiraju na štetu nacionalnih interesa. Kada je riječ o cijenama goriva, svjedoci smo najviših cijena od jeseni 2014. godine. Vidljivo je da Vladu i ministra financija uopće ne zanima taj snažni udar na standard građana. Unatoč velikom padu cijena nafte na svjetskom tržištu proteklih dana, kod nas cijena i dalje raste! Ministar financija će se hvaliti da je povećao suficit, ali neće reći da je to učinio pelješeći džepove građana. Neće spomenuti da najveći dio cijene benzina otpada na državne namete, odnosno na poreze i trošarine. Ne treba, s druge strane, ni govoriti o koristi koji od ovoga ima MOL”, naglasio je Lovrinović te dodao da je to neodgovorna politka.

Vladi odgovara da je benzin papreno skup?!

”Vlada jedno govori, a drugo radi. Ne zanima ih socijalni položaj naših građana. Kao objašnjanje za poskupljenja, predstavnici Vlade navode cijene na takozvanom mediteranskom tržištu nafte, a ono je osmišljeno za manipulacije u ovakvim slučajevima. Stranke PH traži hitno smanjivanje cijena goriva jer za to prostor postoji”, zaključio je saborski zastupnik Ivan Lovrinović.

Povjerenik stranke Promijenimo Hrvatsku za grad Split postao je Miro Renić, mag. Oec., za Trogir – Edo Karaban, magistar biokemije i laboratorijske medicine, a za Dugi Rat – dr. Denis Mladinić Vulić, specijalist pedijatrije.