Lovrinović: Građani moraju znati TKO ŠTITI KRIVCE za SLOM Agrokora i HRVATSKE i tko SKRIVA ISTINU! Lovrinović: Građani moraju znati TKO ŠTITI KRIVCE za SLOM Agrokora i HRVATSKE i tko SKRIVA ISTINU!
TweetEmailPrint Istražno povjerenstvo od samog početka su željeli pretvoriti u teatar apsurda, kako bi javnost, kada su ukine, rekla da ionako od njega nije... Lovrinović: Građani moraju znati TKO ŠTITI KRIVCE za SLOM Agrokora i HRVATSKE i tko SKRIVA ISTINU!


Istražno povjerenstvo od samog početka su željeli pretvoriti u teatar apsurda, kako bi javnost, kada su ukine, rekla da ionako od njega nije bilo koristi. Bez obzira na takvu strategiju, svjedoci su svjesno ili nesvjesno iznosili tvrdnje na temelju kojih bi nas u ozbiljnoj analizi mogle dovesti do onih koji skrivaju istinu, ističe profesor financija

Profesor financija, dr. Ivan Lovrinović, dramatičnim se priopćenjem za javnost osvrnuo na najave da vladajući uskoro ipak gase Povjerenstvo za Agrokor, kako bi sakrili istinu o uzrocima propasti hrvatskog gospodarstva i kako bi sakrili imena ljudi koje stoje iza svega te koji, prema svemu sudeći, i danas vedre i oblače Hrvatskom. I pri tom ju uništavaju.

„U ovom trenutku moram istaknuti nekoliko izuzetno važnih činjenica. Saborsko istražno povjerenstvo je političko tijelo i kao što je to istaknuo i sam glavni državni odvjetnik ničim ne smeta pravosudnoj istrazi. Pravo je pitanje kome onda takvo tijelo smeta. Moram istaknuti da se istražno povjerenstvo od samog početka rada željelo pretvoriti u teatar apsurda, kako bi javnost, kada su ukine, rekla da ionako od njega nije bilo nikakve koristi. Bez obzira na takvu njihovu strategiju, svjedoci su svjesno ili nesvjesno iznosili određene tvrdnje na temelju kojih bi nas u ozbiljnoj analizi mogle dovesti do onih koji skrivaju istinu, što znači do stvarnih krivaca u vremenu kada je Agrokor nastajao i do njihovih produženih ruku u vlasti danas.

Ne želim upirati prstom ni u koga, ali neka se hrvatska javnost zapita zbog čega je vladajuća garnitura protiv toga da Povjerenstvo i građani Hrvatske saznaju istinu i tko je politički sve omogućio takve kriminalne radnje. Građani imaju pravo znati tko štiti krivce. Svi odgovorni, pa bili oni i iz najviših političkih struktura moraju za nepravilnosti ili to što su ih prešutno podržavali, što prije odgovarati i pred javnosti i pred sudovima.

Hrvatski gospodarstvenici moraju saznati tko ih je doveo na rub propasti i tko je kriv za stanje u kojem će sada izgubiti mnogi, a najviše dobavljači i zaposleni, te potpuno sigurno – hrvatsko gospodarstvo.

Ako se najave o ukidanju Povjerenstva ostvare, neću se predati dok ne saznam istinu, a stranka Promijenimo Hrvatsku poziva sve stranke da nas u tome podrže. Istina nema alternativu, a građani Hrvatske je moraju saznati! Na koji način ćemo to ostvariti, a svakako u skladu sa zakonom,više ćemo reći kada za to dođe vrijeme”, istaknuo je Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, u priopćenju za javnost.

 

Komentari