MAKSIMIRSKE JESENI: Umirovljenici se natjecali u ribolovu, boćanju i šahu, slikali i slušali poeziju MAKSIMIRSKE JESENI: Umirovljenici se natjecali u ribolovu, boćanju i šahu, slikali i slušali poeziju
Više od tisuću umirovljenika imalo je priliku sudjelovati u kulturno-umjetničkom programu, a svi su bili pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim pregledima kao što... MAKSIMIRSKE JESENI: Umirovljenici se natjecali u ribolovu, boćanju i šahu, slikali i slušali poeziju

Više od tisuću umirovljenika imalo je priliku sudjelovati u kulturno-umjetničkom programu, a svi su bili pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim pregledima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida i sluha, izvijestili su iz Grada Zagreba. Nastupila su brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi, “XVI. Maksimirske jeseni” održala se danas (u utorak, 17. rujna) u zagrebačkom parku Maksimiru.

Riječ je o tradicionalnoj sportsko-rekreacijskoj, kulturno- umjetničkoj i zdravstveno-preventivnoj manifestaciji.

Više od tisuću umirovljenika imalo je priliku sudjelovati u kulturno-umjetničkom programu, a svi su bili pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim pregledima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida i sluha, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Nastupila su brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a umirovljenici su se natjecali u slikanju te su sudjelovali u brojnim kreativnim radionicama. Održala se  i izložba likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije kao i Jutro poezije u paviljonu Jeka.

U sklopu programa umirovljenici su se natjecali u ribolovu, boćanju i šahu. Za sve je sudionike tradicionalno je organiziran besplatni ručak i posjet Zoološkom vrtu. Na manifestaciji je sudjelovalo 50-tak članova Slovenske škole zdravlja priskrbivši joj tako međunarodni karakter, a sve je realizirno u suradnji javnih ustanova koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba.

Manifestacija se realizira u suradnji i partnerstvu javnih ustanova koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba. Pokrovitelj Maksimirskih jeseni je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

 

 

 

 

Komentari