MALO ČUDNO, no GRAD ZAGREB organizira NATJECANJE U ORANJU MALO ČUDNO, no GRAD ZAGREB organizira NATJECANJE U ORANJU
Pozvavši sve da u subotu dođu u Kupinečki Kraljevec, gradonačelnik Bandić je dodao kako će posebno za tu priliku biti organizirani i ZET-ovi autobusi... MALO ČUDNO, no GRAD ZAGREB organizira NATJECANJE U ORANJU

Pozvavši sve da u subotu dođu u Kupinečki Kraljevec, gradonačelnik Bandić je dodao kako će posebno za tu priliku biti organizirani i ZET-ovi autobusi koji će do mjesta događaja sve zainteresirane prevoziti od 8,30 sati s istočne strane Zagrebačkog velesajma

U organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Savjetodavne službe i Udruge orača Grada Zagreba (UOGZ) i suorganizaciji Zagrebačkog Holdinga d.o.o., Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP), Fragarie d.o.o. i Poljoprivredne škole Zagreb, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede, u subotu, 2. rujna 2017. u Kupinečkom Kraljevcu, održat će se 15. Državno natjecanje u oranju Republike Hrvatske, najavljeno je danas na konferenciji za novinare na parceli kod hale Fragaria d.o.o.

Cjelodnevnu manifestaciju najavili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek te predsjednica Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača Draženka Grah.

U sklopu državnog natjecanja održat će se Natjecanje u oranju s traktorima na kojem će sudjelovati 30 natjecatelja iz 15 županija te Natjecanje u oranju s konjima na kojem će sudjelovati šest natjecatelja. Također, za sve posjetitelje bit će održan i bogat kulturno-umjetnički program s raznovrsnom gastronomskom ponudom a biti će organizirane i vožnje s kočijama i jahanje konja te ponija.

Pozvavši sve da u subotu dođu u Kupinečki Kraljevec, gradonačelnik Bandić je također dodao kako će posebno za tu priliku biti organizirani i ZET-ovi autobusi koji će do mjesta događaja sve zainteresirane prevoziti od 8,30 sati s istočne strane Zagrebačkog velesajma (kod INA-e).

Grad Zagreb spremno je podržao kandidaturu Udruge orača Grada Zagreba za domaćina Državnog natjecanja u oranju 2017. godine te prihvatio pokroviteljstvo i sponzorstvo natjecanja, tim više što se ovogodišnje natjecanje održava na šezdesetu godišnjicu održavanja prvog natjecanja u oranju.

Naime, prvo natjecanje orača u Hrvatskoj održano je prije više od 50 godina, točnije 4. kolovoza 1957., na površinama tadašnjeg vrtlarskog poduzeća Žitnjak.
Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, već dugi niz godina podržava rad Udruge orača Grada Zagreba i na taj način promovira oranje kao najvažniju operaciju u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i najvažniju agrotehničku operaciju u obradi tla. Konstantna edukacija orača, kroz organizacije natjecanja u oranju, kako županijskih tako i državnih, od iznimne je važnosti za uspješniju i učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju.

Komentari