Mamić prozvao šefa Vrhovnog suda: Đuro Sessa je korumpiran i pokvaren sudac, spreman sam za detektor laži! Mamić prozvao šefa Vrhovnog suda: Đuro Sessa je korumpiran i pokvaren sudac, spreman sam za detektor laži!
”Ne kanim ispucati sve adute i natovariti si dodatne kaznene prijave. U datom trenutku izvući ću najteže oružje. Jedan od tih sudaca je korumpirani... Mamić prozvao šefa Vrhovnog suda: Đuro Sessa je korumpiran i pokvaren sudac, spreman sam za detektor laži!

”Ne kanim ispucati sve adute i natovariti si dodatne kaznene prijave. U datom trenutku izvući ću najteže oružje. Jedan od tih sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa. Poručujem mu da je korumpiran, da je nepošten, pokvaren sudac. Spreman sam da se zajedno podvrgnemo detektoru laži. Toliko je bezobrazan i drzak da jednog uglednog odvjetnika poput Miljevića prijavljuje odvjetničkoj komori”, rekao je Mamić listajući novine i citirajući izjavu Đure Sesse

Na ročištu pred sucem Mirsadom Strukom na Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište na kojemu se razmatrao  zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa za izručenje bivšeg Dinamova čelnika Zdravka Mamića. Odlučili su da nema uvjeta za izručenje. Prilikom dolaska na Sud Mamić je, kako je rekao, ‘potvrdio autentičnost’ izjave njegovog odvjetnika Veljka Miljevića o korumpiranim sucima

”Ne kanim ispucati sve adute i natovariti si dodatne kaznene prijave. U datom trenutku izvući ću najteže oružje. Jedan od tih sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa. Poručujem mu da je korumpiran, da je nepošten, pokvaren sudac’, rekao je Zdravko Mamić, prenosi N1.

”Spreman sam da se zajedno podvrgnemo detektoru laži. Toliko je bezobrazan i drzak da jednog uglednog odvjetnika poput Miljevića prijavljuje odvjetničkoj komori”, rekao je Mamić listajući Jutarnji i citirajući izjavu Đure Sesse pred Sudom BiH, kako prenosi Jutarnji list.

Miljević: Zašto tijela koja suzbijaju korupciju ne reagiraju?

Podsjetimo, odvjetnik Veljko Miljević progovorio je o korupciji u visokim strukturama hrvatskog pravosuđa, otkrivajući da je njegov klijent na najavljenoj, pa otkazanoj konferenciji za novinare u Međugorju ‘htio imenovati šest vrlo važnih sudaca za koje je odlučio upozoriti da su korumpirani’. Presica je otkazana upravo na Miljevićevu intervenciju, jer je odvjetnik procijenio da bi takve izjave rezultirale novim sudskim postupcima, što bi dodatno otežalo Mamićevu obranu u postojećim predmetima.

Miljević je za RTL Danas iznio očekivanje da bi tijela koja bi se trebala brinuti o suzbijanju korupcije, kad se takve stvari čuju, trebala obojicu pozvati na razgovor da pitaju što to oni imaju reći. ‘Ja sam ponovno ispao naivan, kao i ne znam koliko puta u životu, i očekivao da će me neki ljudi iz Državnog odvjetništva pozvati na razgovor… Nije me nitko zvao’, rekao je Miljević.

Na pitanje tportala zašto nije sam otišao prijaviti DORH-u saznanja o korumpiranim sucima, Miljević je odgovorio da bi to bila ‘nepotrebna radnja’ jer je postupak trebao naložiti netko od tamošnjih rukovodilaca.

U međuvremenu je reagirao USKOK, priopćivši da Miljević sigurno zna da je svatko dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti.

Jednako tako je sasvim sigurno upućen kome treba podnijeti kaznenu prijavu, kao što zna i za posljedice neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela. Pretpostavljamo stoga da mu prilikom javnog iznošenja takvih tvrdnji, s kojima je sukladno njegovim navodima upoznat već neko vrijeme, prvenstveni interes nije bio da se one ispitaju bez ugrožavanja probitaka eventualnog kaznenog postupka’, poručili su iz USKOK-a.

Sessa: Hoće li se oglasiti Odvjetnička komora?

Podsjetimo, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa za Jutarnji je komentirajući Miljevićeve navode izjavio kako se boji da je na djelu ‘nastavak besprizorne zloupotrebe medijskog prostora radi ostvarenja bolje pozicije u kaznenom postupku s daljnjim potkopavanjem sudbene vlasti i stvaranjem negativnog dojma o pravosuđu u cjelini’

“Pristrani bombastični istupi procesnih sudionika, u ovom slučaju branitelja, ne pridonose vjerodostojnosti pravosuđa niti pravičnosti postupka, pa će u ovom konkretnom slučaju biti zanimljivo hoće li se oglasiti i nešto poduzeti Odvjetnička komora. Osim toga, nije naodmet podsjetiti da je svatko dužan prijaviti postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, a ne čekati da ga tijela kaznenog progona pozovu da podnese prijavu”, rekao je Sessa.

Hrvatska od Bosne i Hercegovine traži izručenje Mamića po drugoj optužnici koja je protiv njega podignuta pred Županijskim sudom u Osijeku i potvrđena u svibnu kada mu je zbog toga određena i mjera pritvora.

Mamića i još šest okrivljenika tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna. Optužnica se odosi na Mamićevog sina Marija, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana, piše Tportal

FOTO: Screenshot videosnimki

Vrhovni sud ponovno u korist HANŽEKOVIĆA i EPH, u DOSAD NEVIĐENOJ PRESUDI!

 

Komentari