‘Mandatar Orešković treba JAKO PAZITI, nude mu se ‘stručnjaci’ OGREZLI U KRIMINALU!’ ‘Mandatar Orešković treba JAKO PAZITI, nude mu se ‘stručnjaci’ OGREZLI U KRIMINALU!’
Samonuđenje i medijsko ‘guranje’ potrošenih i isluženih političara poput Davora Šterna, Mladena Vedriša, Ivana Šukera, Darka Milinovića, Ive Josipovića, Radimira Čačića, Jakše Barbića i... ‘Mandatar Orešković treba JAKO PAZITI, nude mu se ‘stručnjaci’ OGREZLI U KRIMINALU!’

Samonuđenje i medijsko ‘guranje’ potrošenih i isluženih političara poput Davora Šterna, Mladena Vedriša, Ivana Šukera, Darka Milinovića, Ive Josipovića, Radimira Čačića, Jakše Barbića i ostalih ‘dečki iz Hennessya’, koji su ogrezli u kriminalu i kojima je Hrvatska bila samo sredstvo da bi došli do osobnih probitaka, ponukalo nas je da upozorimo gospodina Oreškovića da to nisu nikakvi, a kamoli istinski domoljubi, niti vrsni stručnjaci, ističe Karlo Starčević

karlo starčevićSve češće medijsko nutkanje, pa čak i grubo nametanje nekih ‘stručnjaka’, Tihomiru Oreškoviću, u trenutku kada je važno da novi mandatar ne pogriješi pri odabiru članova vlade, motiviralo je Karla Starčevića, uglednog povratnika iz izvandomovinstva te predsjednika Hrvatskog Nacionalnog Vijeća (nadstranačke udruge koja povezuje domovinsku i izvandomovinsku Hrvatsku) na javnu reakciju.

‘Izuzetno je zanimljivo samonuđenje, pa i medijsko nuđenje potrošenih i isluženih političara poput Davora Šterna, Mladena Vedriša, Ivana Šukera, Darka Milinovića, Ive Josipovića, Radimira Čačića, Jakše Barbića i ostalih ‘dečki iz Hennessya‘, koji su ogrezli u kriminalu i kojima je Hrvatska bila samo sredstvo da bi se spasili od velikosrpske agresije i došli do osobnih probitaka, ponukalo nas je da upozorimo gospodina Oreškovića da to nisu nikakvi, a kamoli istinski domoljubi, niti vrsni stručnjaci. Samo su nam još potrebni prof. Zakošek, Tvrtko Jakovina, Ivan Rimac i ostali lumeni balkanske inteligencije  da uđu u program kao ‘savjetnici vlade’. Što još reći o hrvatskim medijima kojima je glavni analitičar i kreator budućnosti, Žarko Puhovski sveznajući neznalica i manipulator te profesionalni hrvatomrzac. Zanimljiva je, već dovoljno vidljiva suradnja s Domoljubnom koalicijom, najvećeg etnosrbina i uhljeba Milorada Pupovca, koji je i svojim sunarodnjacima Srbima nanio više štete nego li mnogi njihovi neprijatelji u  povijesti. Nažalost, nije vidljivo da su u prvom planu vrsni srpski intelektualci kojima je doista stalo do hrvatske države i njenih probitaka. Ako itko od gore nabrojanih pojedinaca, tih i takvih uđe u novu Vladu, onda ćemo morati progovoriti o licemjerju gospodina Karamarka te o oskudnom poznavanju političkih prilika gospodina Petrova”, ističe Karlo Starčević, svojevrsna moralna vertikala među povratnicima iz dijaspore, političkim aktivistima i poduzetnicima.

Bi li itko te ‘velike stručnjake’ zaposlio u svojoj tvrtki?

”Ne daj Bog da nam se dogode savjetnici u Vladi kao što su se dogodili predsjednici države. Što još reći o nezavisnim – neovisnim ekonomskim stručnjacima i stratezima koji se svakodnevno pojavljuju u hrvatskim medijima. Bi li ih ijedan privatni poduzetnik uzeo za poslovođu u svojem obrtu ili tvrtki?”, pita se Starčević.vedriš

Dodaje potom da cijelo Hrvatsko Nacionalno Vijeće stoji budućem premijeru na raspolaganju sa svim potencijalima koje posjeduju.

”Nije Hrvatskoj problem razoreno gospodarstvo već SUSTAV koji je razorio to gospodarstvo, a njega nitko niti ne spominje. Osim toga. odgoj je rak – rana hrvatskog društva, budući da već stoljećima hrvatski neprijatelji i tuđin odgajaju hrvatsku mladež i siju sjeme razdora koje je veoma učinkovito”, smatra Starčević.

”U HNV-u imamo više intelektualnih potencijala nego sve političke stranke zajedno. Osim toga, bez iznimke i bezuvjetno volimo svoju Hrvatsku, a velik dio nas iz HNV-a smo povratnici iz izvandomovinstva, koji smo prošli kalvariju i za vrijeme jednih i drugih vlastodržaca u hrvatskoj državi. Ukoliko postoji interes premijera da sazna istinu, a vjerujemo da mu je potrebna pomoć i vjerujemo da jednako voli Hrvatsku kao i mi, stojimo mu bezuvjetno na raspolaganju sa svim svojim potencijalima. Ako današnjoj vladajućoj nomenklaturi nije jasno zašto gospodin Orešković dolazi u Hrvatsku za smiješnu premijersku plaću u odnosu na njegova primanja, moram ih podsjetiti na značenje riječi: ‘Iz ljubavi’. Jer nema tog novca koji može zamijeniti ljubav prema domovini, što mi u HNV-u jako dobro znamo’ i prakticiramo”, podvlači Karlo Starčević.

‘Vrli intelektualci’ s FPN-a’ usude se govoriti o obrazovanju vhunskog svjetskog menadžera?!

Primjećuje zatim kako mu je čudno da ‘vrli inteletkualci’ s Fakulteta političkih nauka i s Josipovićevog te Kregarovog Pravnog fakulteta govore o razini obrazovanja gospodina Oreškovića, koji spada u sam vrh svjetske menadžerske elite.

”Oni još i danas ne vide sebe i svoje doktorate koje su pisali na temu: ‘Tito i njegov pas‘, ‘Kardelj i mjesne zajednice’, ‘Žene i radničko pravo’, ‘Žene u socijalizmu‘ i tako dalje. Što bi samo gospodin Orešković na temu tih doktorskih disertacija mogao reći – puknuti od smijeha? Ostavimo to njemu, ali vjerojatno će se samo nasmijati tim jugo-komunističkim intelektualnim lumenima. Još je zanimljivije da jedan zagorski ministar na odlasku kritizira znanje hrvatskog jezika gospodina Oreškovića, a on s kupljenom diplomom Prometnog fakulteta u deset rečenica kritike napravo više od 30 gramatičkih pogrešaka”, poentira povratnik iz dijaspore poznat kao predvodnik vaninstitucioalnog okupljanja stručnjaka i domoljuba koji žele ozdravljenje Hrvatske i kojima osobni probitak nije u prvom planu.

Čelnik HNV-a i vijećnik u Gradskom vijeću Gospića zaključuje kako mu je čudno da se mnogi članovi Mosta, koji su bili na predavanjima HNV-a i koji su osobno doživjeli širinu i dubinu nacionalnog razmišljanja HNV-a, ne žele obratiti za savjet Hrvatskom nacionalnom vijeću, iako su vrhu Mosta i pojedinim njihovim članovima u nekoliko navrata nudili pomoć i suradnju.

Budući da glavni hrvatski mediji gotovo u pravilu ne daju prostora Hrvatskom nacionalnom vijeću, zbog čega najšira javnost i ne zna mnogo o karakteru i aktivnostima ove organizacije, valja istaknuti da je HNV u posljednjih četiri – pet godina bio svojevrsno okupljalište ‘reprezentacije nezavisnih hrvatskih intelektualaca’, koji zahtijevaju  korjenite promjene, a ne prozirne reforme te koji rade na kreiranju koncepcije i programa za izlazak Hrvatske iz krize.

‘Veleizdajnike napokon treba početi kažnjavati, kao što to čini i druge zemlje!’

Da se intelektualci okupljeni oko HNV-a bitno razlikuju od institucionalne hrvatske ‘elite’,  koju svaki dan slušamo i gledamo na televizijama, iako su predstavnici te ‘elite’ uglavnom kompromitirani i korumpirani pojedinci, moglo se vidjeti na mnogim skupovima Hrvatskog nacionalnog vijeća na kojima su bili doista nezavisni znanstvenici i domoljubi koji su odlučili povezati se i zajednički djelovati na spašavanju Hrvatske, nastojeći stvoriti platformu za izlazak zemlje iz dužničkog ropstva te koncepciju za izlazak iz krize.

– Da bi krenuli dalje, najprije netko mora odgovarati za sustavno uništavanje gospodarstva i države, za smišljenu pljačku i dovođenje zemlje u dužničko ropstvo. Nakon toga, ponudit ćemo rješenja izlaska iz krize. Učinit ćemo to tako da će istaknuti stručnjaci, svatko na svom području, usuglasiti prijedloge i rješenja, odnosno odgovore na pitanje ‘kako dalje’’, istakno je između ostaloga Karlo Starčević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, prije tri godine.

Zajedno s njim, u kreiranju platforme za izlazak zemlje iz krize sudjelovali su tada Josip Baotić, mr. Ivan Paradžik, dr. Davor Pavuna, prof. Ante Bežen, prof Stipe Kutleša, dr. Ivan Lovrinović, dr. Ljubo Jurčić, dr. Tomislav Sunić, dr. Josip Jurčević, dr. Zlatko Miliša, dr. med. Lidija Gajski, dr. Drago Kraljević, dr. Anka Mešek, dr Stanko Uršić, dr. Zvonimir Šeparović, dr. Aleksandar Soltyšik i drugi intelektualci kojima je dojadilo gledati kako zemlja juri u ponor bez da itko pokušava povući kočnicu.

Od tada do danas, HNV je stvorio više vrijednih platformi i programa koji mogu pripomoći ozdravljenju Hrvatske, s čime je potpisnik ovih redaka dobro upoznat, jer je godinama kao novinar pratio djelovanje Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Stoga možemo prenijeti poruku HNV-a mandataru Oreškoviću ‘da mu kod odabira suradnika glavna vodilja budu načela Hrvatskog Nacionalnog Vijeća:

Čestitost – moralne i socijalne vrline

Domoljublje – predanost u radu za opće dobro

Stručnost – dokazani uspjesi u dosadašnjem radu

Samoodgovornost’.

”Od 1102. godine i prve hrvatske VELEIZDAJE pa do danas, niti ijedan hrvatski izdajnik ili veleizdajnik nije ni u jednom obliku kažnjen za svoja „velebna djela“ pa čak niti isključenjem iz javnog života. Ugledajmo se u Amerikance, Ruse, Kineze, Nijemce, Francuze itd. Vrijedi o tome duboko i široko razmisliti”, zaključuje Karlo Starčević.

Komentari