Manolić PRIJETI SMRĆU Karamarku i svima nama: Tko dirne u Udbu, GUBI GLAVU?! Manolić PRIJETI SMRĆU Karamarku i svima nama: Tko dirne u Udbu, GUBI GLAVU?!
TweetEmailPrint Kada Manolić izreče ovakvu prijetnju, to nije bijes ili ljutnja. Nedvojbeno je da je on jači u hrvatskim institucijama čak i od čovjeka... Manolić PRIJETI SMRĆU Karamarku i svima nama: Tko dirne u Udbu, GUBI GLAVU?!


Kada Manolić izreče ovakvu prijetnju, to nije bijes ili ljutnja. Nedvojbeno je da je on jači u hrvatskim institucijama čak i od čovjeka koji preuzima vlast! Ovo je najopasnija izjava od 1990. godine. Nikada nitko nije potpredsjedniku Vlade ovako otvoreno prijetio, upozorava dr. Josip Jurčević te dodaje da mediji o ovome ne pišu jer su i oni dio udbaškog sustava

manolić na sudu‘Imam dovoljno dokaza za suđenje s Karamarkom. Osporavam jedino kvalifikaciju u tužbi da se radi o kleveti. Ne radi se o kleveti, radi se o upozorenju da se ne srlja tamo gdje se može izgubiti glava”, izjavio je, mrtvo-hladno, Josip Manolić, bivši OZNAŠ i dugogodišnji prvi čovjek hrvatskih tajnih službi, na početku suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

I umjesto da svi hrvatski mediji istog trena progovore o prijetnji smrću koju je, po mnogima – najmoćniji hrvatski obavještajac – javno izrekao budućem potpredsjedniku Hrvatske vlada i čelniku najjače hrvatske političke stranke, nitko se skandaloznom i zastrašujućom Manolićevom izjavom nije bavio?!

Kako najpoznatiji hrvatski stručnjak za jugoslavenske tajne službe komentirate izjavu Jože Manolića, odnosno može li se Manolićeva izjava protumačiti ikako drugačije do – kao otvorena prijetnja Karamarku, ali i svima ostalima koji bi htjeli provesti lustraciju i očistiti hrvatske institucije, medije i politiku od kadrova Udbe?

jurčević sudištePoručuje li to Manolić da UDBA i danas ubija te da će opet ubijati sve one koji se usude propitivati i istraživati njihovo djelovanje, upitali smo dr. Josipa Jurčevića, povjesničara i publicistu te autora knjige: ‘Slučaj Perković – spašavanje zločinačke budućnosti’, koja se temeljito bavi Udbom i njezinom zastrašujoućom moći u ‘samostalnoj’ Hrvatskoj.

”To je nedvojbeno poruka, i ne samo Karamarku. Prvo ročište, na kojem su se okupili brojni novinari, Manoliću je bila prigoda da pošalje vrlo zvučnu poruku. Jer da je to rekao meni, ili vama, ne bi tako odjeknulo. No, kada to reče šefu političke stranke koja upravo preuzima vlast, onda to ima puno jaču snagu. Nema nikakve sumnje u to da je riječ o univerzalnoj prijetnji. Poznati je to mehanizam širenja straha. Noć i magla će te progutati! Svi totalitarni sistemi to koriste. Poanta je da netko nepoželjan nestane, ali na način da svi znaju da je nestao. Kada se ne bi znalo, ne bi imalo učinka. I kada Manolić izreče ovakvu prijetnju, to nije bijes ili ljutnja. To je smišljena poruka koju treba ozbiljno shvatiti. Institucije bi se time trebale najozbiljnije baviti i očitovati se o ovome. Jer, kada čovjek koji je desetljećima u službi izriče ovakvu prijetnju, to znači da je Udba duboko u sustavu. To bi trebala biti udarna tema u Hrvatskoj, ali ne samo u Hrvatskoj. Zastupnici u Bruxellesu bi to trebali otvarati kao temu. Opće je pitanje: jesu li takve prijetnje dopuštene u Europi, ako su već u Hrvatskoj dopuštene”, ističe dr. Jurčević, uz ironičnu opasku kako je komunizam nestao, tobože, još prije 25 godina?!joža u studio

”Ovdje se ne moće reći: Ah, izletilo mu je! Jer Manoliću nikada ne izleti. Izleti Mesiću, ne i Manoliću! Što to znači? Nedvojbeno je da je Josip Manolić jači u hrvatskim institucijama čak i od čovjeka koji preuzima vlast! Manolić ima veću moć nego svi ovi koji upravo sastavljaju novu vladu. Ovo je, dakle, najopasnija javno izrečena izjava od 1990. godine. Nikada nitko nije potpredsjedniku Vlade ovako otvoreno prijetio. To je vrlo zanimljivo i indikativno. No, hrvatski mediji o ovome ne pišu, zato jer su i mediji u tom sustavu. Manolić i Udba kontroliraju i sustav i medije. Sada bi svi oni koji nisu dio Udbe, a koji su u institucijama – poput hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te ostalih koji su čisti – trebali tražiti hitno očitovanje institucija na ovu neskrivenu Manolićevu prijetnju”, zaključuje dr. Josip Jurčević

Komentari