Martinović: Jakovina SVJESNO SKLAPAO ŠTETAN UGOVOR po Šume, stat ćemo tome na kraj! Martinović: Jakovina SVJESNO SKLAPAO ŠTETAN UGOVOR po Šume, stat ćemo tome na kraj!
PAVELIĆ: ŠTO VAM JE, NEĆU SE ODREĆI MILIJUNSKOG BONUSA!

Martinović: Jakovina SVJESNO SKLAPAO ŠTETAN UGOVOR po Šume, stat ćemo tome na kraj!

Hrvatska 29. srpnja 2016. D.K.

‘Neupitna je politička odgovornost Tihomira Jakovine, tim više što su izašle u medijima činjenice da je s predsjednikom Uprave, Pavelićem, prije sklapanja tog ugovora... Martinović: Jakovina SVJESNO SKLAPAO ŠTETAN UGOVOR po Šume, stat ćemo tome na kraj!

‘Neupitna je politička odgovornost Tihomira Jakovine, tim više što su izašle u medijima činjenice da je s predsjednikom Uprave, Pavelićem, prije sklapanja tog ugovora bio poslovno, ali i prijateljski povezan’, ističe potpredsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku

juro martinovićNakon što je Ivan Pavelić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, decidirano izjavio da se neće odreći milijunskih bonusa koje mu je u ugovoru namjestio njegov prijatelj, bivši ministar Tihomir Jakovina (SDP), reagirao je potpredsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, odvjetnik i doječerašnji član saborskog Odbora za pravosuđe, Juro Martinović. Na aferu ‘bonusi Hrvatskih šuma‘ osvrnuo se iz pravnog i političkog kuta.

“Ugovori koje je sklopio bivši ministar Jakovina s Upravom Hrvatskih šuma su nemoralni, a slijedom toga i vrlo izvjesno pravno ništetni. No dok se takve ugovore ne ukloni iz pravnog prometa, odlukom nadležnog suda, oni proizvode pravne učinke. Očigledno je bivši ministar Jakovina svjesno sklapao štetan ugovor po sustav Hrvatskih šuma te je neupitna njegova politička odgovornost, tim više što su izašle u medijima činjenice da je sa predsjednikom Uprave Pavelićem prije sklapanja tog ugovora bio poslovno povezan, a njihovo osobno prijateljstvo je sada već neupitno. Znamo da ovo nije jedini slučaj i učinit ćemo sve da se tome stane na kraj”, istaknuo je Juro Martinović, potpredsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, povodom tužbi za isplatu bonusa u iznosu od 5,5 milijuna kuna koje Hrvatse šume moraju isplatiti predsjedniku Uprave Ivanu Paveliću i članovima Ivanu Ištoku i Mariju Vekiću.

 

Komentari