Kada mediji osluškuju građane, onda i POLITIČARI žure PROVJERITI ZAŠTO KASNE AUTOBUSI iz Dubrave Kada mediji osluškuju građane, onda i POLITIČARI žure PROVJERITI ZAŠTO KASNE AUTOBUSI iz Dubrave
Na vrlo česta kašnjenja autobusa na liniji 223 požalio se opširno i ogorčeno jedan slušatelj Radio Sljemena, što je potaknulo Milana Bandića da sinoć... Kada mediji osluškuju građane, onda i POLITIČARI žure PROVJERITI ZAŠTO KASNE AUTOBUSI iz Dubrave

Na vrlo česta kašnjenja autobusa na liniji 223 požalio se opširno i ogorčeno jedan slušatelj Radio Sljemena, što je potaknulo Milana Bandića da sinoć osobno provjeri kasne li autobusi doista tako puno i tako često, kako je slušatelj opisao te da vidi postoji li rješenje probelma

Zašto je važno da mediji, odnosno urednici i novinari, osluškuju bilo građana, pokazala je i jučerašnja neplanirana gradonačelnikova provjera voznog reda na liniji Dubrava – Trnovčica – Dubec, odnosno akcija koju su potaknuli Radio Sljeme i njegovi slušatelji.

Na vrlo česta kašnjenja autobusa na liniji 223 požalio se, naime, opširno i ogorčeno jedan slušatelj Radio Sljemena, što je potaknulo Milana Bandića da sinoć osobno provjeri kasne li autobusi doista tako puno i tako često, kako je slušatelj opisao.

Slušatelj je u emisiji ‘Zagrebi po Zagrebu‘ objasnio kako su kašnjenja postala česta nakon produženje tramvajske pruge iz Dubrave do Dupca. Gradonačelniku je ponudio i tri rješenja, među kojima i da se na toj liniji smanji broj autobusa ili da se u svaki ugradi GPS lokator kako bi građani preko aplikacije koje bi imali na svojim mobitelima mogli provjeriti gdje se autobus nalazi.

Gradonačelnik je nešto prije 20 sati odlučio provjeriti kako funkcionira linija 223.

”Kada su špice, ne možemo ih preduhitriti. Pitanje je hoće li u špici autobus doći na vrijeme, iako je na vrijeme krenuo. Ako građani žele da imamo 45, a ne 53 polazaka onda neće biti kašnjenja. Mislim da je bolje da se koju minutu zakasni, ali da se ima više polazaka. No, građani odlučuju, kazao je kasnije Milan Bandić.

Polazak autobusnih linija s okretišta Dubrava komentirao je i voditelj prometa u autobusnom pogonu Dubrava, Damir Kostanjski.

”Radnim danom imamo 53 polazaka, te 30 polazaka danima vikenda. Problem su gužve u špicama. Ako bus ne stigne skrenuti do Dankovečke na prvu fazu, on kasni na polazak iz Dupca – to se događa u vršnim opterećenjima prometa”, rekao je Kostanjski.

Na novinarski upit postoji li mogućnost da se korigira vozni red,  dodao je da će, ako se vozni red promijeni, biti manje polazaka, ali  će vožnje biti redovitije.

U ZET-u će naknadno analizirati broj putnika na toj liniji, te odlučiti o mogućim promjenama.

 

Komentari