Medijski napadi ne staju; Hodak opet podržao Kolakušića, on najavio istragu predstečajne nagodbe Jutarnjeg Medijski napadi ne staju; Hodak opet podržao Kolakušića, on najavio istragu predstečajne nagodbe Jutarnjeg
TweetEmailPrint ”Mislavu Kolakušiću doslovno svaki dan Jutarnji posveti bar jednu stranicu. Zamislite da to čovjek mora plaćati. Ovako, kada ti nadasve popularni i omiljeni... Medijski napadi ne staju; Hodak opet podržao Kolakušića, on najavio istragu predstečajne nagodbe Jutarnjeg


”Mislavu Kolakušiću doslovno svaki dan Jutarnji posveti bar jednu stranicu. Zamislite da to čovjek mora plaćati. Ovako, kada ti nadasve popularni i omiljeni Ante Tomić posveti stranicu u subotnjem Jutarnjem, čovjek može samo zadovoljno odahnuti i promrmljati: tko to može platiti! …I zbog ovog, ali i zbog brojnih drugih slučajeva u kojima je izišao na vidjelo sav politički utjecaj, nerad i slabosti našeg pravosuđa, podržavam i dalje Kolakušića. Ako ništa drugo, neka jednog dana barem sredi pravosuđe i zakonodavstvo i ova će zemlja odmah prodisati…”, napisao je Zvonimir Hodak u najnovijoj kolumni

Tko bi to očekivao? Bjesomučni napadi glasila Hanza medije na Mislava Kolakušić se nastavljaju. 

Jučer su objavili novi nemušti tekst: ‘DVOSTRUKA MJERILA MISLAVA KOLAKUŠIĆA Javno je bio protiv predstečajnih nagodbi, ali ih je odobrio 18 nakon podnošenja zahtjeva za ocjenu ustavnosti‘, iz kojega nije baš jasno što je pisac, odnosno novinarka, htio reći. Stječe se dojam da u nedostatku boljeg materijala, objavljuju bilo što čime bi mogli pokušati diskreditirati dojučerašnjeg suca, koji se već godinama zalaže za pravedniji ovršni i predstečajni zakon, što u cijeloj ovoj priči nije nimalo nebitno.

No, izgleda da ti napadi nisu prestrašili novog euro-zastupnika i budućeg predsjedničkog kandidata. Na facebook stranici Građani za Mislava Kolakušića jučer je obznanio koji će biti prvi potez državne antikorupcijske agencije, za čije se formiranje zalaže:

“Često me pitaju koji će biti prvi potez državne antikorupcijske agencije. Odgovor je jednostavan: Istraga predstečajne nagodbe Hanžekovićevog Jutarnjeg lista.

Odgovorno tvrdim da su predstečajne nagodbe najveća pljačka u proteklih deset godina.”, objavljeno je  na Facebook stranici Građani za Mislava Kolakušića.

I poznati odvjetnik te kolumnist Zvonimir Hodak, u kolumni na portalu Direktno.hr osvrnuo se na medijsko crnilo koje već danima na Kolakušićevo ime prosipa Jutarnji list:

‘Što će ti bolji PR nego kada te u relativno kratkom roku uzmu na zub Anto Nobilo i Ante Tomić. Mislavu Kolakušiću doslovno svaki dan Jutarnji posveti bar jednu stranicu. Zamislite da to čovjek mora plaćati. Ovako, kada ti nadasve popularni i omiljeni Ante Tomić posveti stranicu u subotnjem Jutarnjem, čovjek može samo zadovoljno odahnuti i promrmljati: tko to može platiti!

Slavica Lukić, naša heroina istraživačkog novinarstva, troši i dalje svoj raskošni talent na nestašnog Kolakušića. Kako bi demaskirala zastupnika EU parlamenta pozvala je u pomoć jednu dragu i objektivnu osobu – Nenada Zakošeka, profesora politologije na FPZ u Zagrebu. Što je naš ljevoruki profesor nadrobio Slavici manje je važno. Sjetih se njega i njegovog rigidnog ljevičarenja prilikom dolaska u RH Judith Reisman, doktorice komunikologije iz SAD. Na poziv udruge Vigilare došla u Hrvatsku i po Jutarnjem “žena koja je podigla Hrvatsku na noge“ vrlo “gostoljubljivo“ je dočekana Fakultetu političkih znanosti na čelu s profom Nenadom Zakošekom. Žviždanje, dobacivanje, uvrede… Netko će zapitati zašto? Doktorica je žestoki borac protiv pedofilije… Što je tako retrogradno! Tanja Rudež je napisala ovu mudrost: Judith Reisman nije znanstvenica, već publicistkinja opsjednuta likom i djelom američkog seksologa Kinseyja”. Po njoj valjda publicistkinja ne može biti istodobno i znanstvenica bez obzira što je predavala na fakultetima u SAD-u i Izraelu. Kada je došla na FPZG dekan – naš Nenad – očitao joj je bukvicu o lijepom ponašanju. Ha, ha, ha! Dr. Reisman je, nakon iskustva s našim ljevičarskim dekanom, izjavila: “Putovala sam svuda po svijetu i nigdje nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj…“.

Te davne 2013.g. dr. Reisman je podnijela po  Zakonu o medijima tužbu protiv Jutarnjeg. Loš utisak o Hrvatskoj donekle je ispravilo pravosuđe. Ovih dana dobio sam poziv za – prvo ročište. Kako vrijeme ide. Pet godina i već prvo ročište. Naravno, moram provjeriti  je li dr. Reisman još živa… Srećom Kolakušić jest pa će i njemu Zakošek “očitati bukvicu o lijepom ponašanju“.

Međutim, i zbog ovog, ali i zbog brojnih drugih slučajeva u kojima je izišao na vidjelo sav politički utjecaj, nerad i slabosti našeg pravosuđa, podržavam i dalje Kolakušića. Ako ništa drugo, neka jednog dana barem sredi pravosuđe i zakonodavstvo i ova će zemlja odmah prodisati…”, napisao je Zvonimir Hodak, između ostaloga, u svojoj kolumni.

Komentari