Ministarstvo objavilo brojeve na koje se možete javiti za provjeru sigurnosti objekta Ministarstvo objavilo brojeve na koje se možete javiti za provjeru sigurnosti objekta
timovi građevinskih stručnjaka za pregled zgrada već su na terenu

Ministarstvo objavilo brojeve na koje se možete javiti za provjeru sigurnosti objekta

Zagreb 22. ožujka 2020. S.P.K

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU) u stalnoj je koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite i moli građane da slušaju isključivo njihove upute. U kontaktu... Ministarstvo objavilo brojeve na koje se možete javiti za provjeru sigurnosti objekta
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU) u stalnoj je koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite i moli građane da slušaju isključivo njihove upute. U kontaktu je sa strukovnim komorama građevinara, nadležnom inspekcijom i građevinskim fakultetima kako bi se što prije ispitala statika, odnosno sigurnost zgrada i kako bi se ljudi mirno mogli vratiti u svoje domove tamo gdje je to moguće.

Prvi timovi građevinskih stručnjaka za pregled zgrada spremni su i već na terenu.

Pozivaju se građani kojima je potreban pregled da se dogovore s predstavnicima stanara. Organizirani su brojevi Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama na koje se možete javiti:

+385 1 6585 170
+385 99 6878 851

“Zahvaljujemo strukovnim komorama i fakultetima koji su od jutra na raspolaganju i aktivno sudjeluju u svim aktivnostima. Apeliramo na građane da usprkos potresu koji je jutros pogodio Zagreb i štetama s kojima se moramo sada nositi, ne zaborave na preporuke Stožera o suzbijanju koronavirusa. Panika i nepažnja mogu nanijeti puno veće štete od ovog s čim se sada nosimo.O sanaciji nastale štete više informacija kasnije”, poručuju iz MGIPU.

Otvorene su nove telefonske linije Ureda za upravljanje hitnim situacijama u gradu Zagrebu na koje građani mogu prijaviti nastalu štetu:

01/6585-157
01/6585-158
01/6585-159
01/6585-170

Fotografije oštećenja stanova i zgrada zajedno s adresom mogu se poslati i na email Ureda: uhs@zagreb.hr

Komentari