Milan Bandić, kardinal Puljić i gradonačelnik Sarajeva Skaka grade bolje hrvatsko – bosanske odnose Milan Bandić, kardinal Puljić i gradonačelnik Sarajeva Skaka grade bolje hrvatsko – bosanske odnose
Tijekom susreta razgovaralo se, između ostaloga, o važnosti međureligijskog suživota i dijaloga te je istaknuta dobra suradnja Islamske zajednice s Katoličkom crkvom i njenim... Milan Bandić, kardinal Puljić i gradonačelnik Sarajeva Skaka grade bolje hrvatsko – bosanske odnose

Tijekom susreta razgovaralo se, između ostaloga, o važnosti međureligijskog suživota i dijaloga te je istaknuta dobra suradnja Islamske zajednice s Katoličkom crkvom i njenim poglavarom kardinalom Puljićem. Zamjenik reisu-l-uleme zahvalio je gradonačelniku na iskrenom, korektnom i i dostojanstvenom odnosu s Islamskom zajednicom u Zagrebu

Nakon nedavnog službenog sastanka u Zagrebu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka susreli su se u Sarajevu. Naglasivši prijateljsku  suradnju glavnih gradova, gradonačelnici su se složili kako je dobar odnos Zagreba i Sarajeva u interesu i na dobrobit građana obaju gradova  te će se u tom smjeru i dalje provoditi gradske politike. Gradonačelnik Skaka i gradonačelnik Bandić obišli su žičaru na Trebeviću koja je u testnoj fazi te bi trebala biti puštena u rad 6.travnja u povodu dana grada Sarajeva.
Nakon službenog sastanka, gradonačelnicu su, u društvu svojih suradnika, prošetali Baščaršijom, a navečer su prisustvovali koncertu 2cellos i Zagrebačkih solista koji se održao u sarajevskoj dvorani Zetra.

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Ivanom del Vecchiom, susreo se u Sarajevu i s kardinalom vrhbosanskim Vinkom Puljićem. Na prijateljskom susretu razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i  položaju Hrvata katolika. Gradonačelnik Bandić izrazio je potporu djelovanju kardinalu Puljiću kao i spremnost za pomoć u budućnosti.

Nakon sastanka s kardinalom Puljićem, zagrebački gradonačelnik sastao se u prostorijama Careve džamije i sa zamjenikom reisu-I-uleme Huesinom ef. Smajićem. Izrazivši dobrodošlicu gradonačelniku, zamjenik je prenio pozdrave reisu-l-uleme Huseina ef.Kavazovića koji je bio službeno odsutan. Tijekom susreta razgovaralo se, između ostaloga, o važnosti međureligijskog suživota i dijaloga te je istaknuta dobra suradnja Islamske zajednice s Katoličkom crkvom i njenim poglavarom kardinalom Puljićem. Zamjenik reisu-l-uleme zahvalio je gradonačelniku na iskrenom, korektnom i i dostojanstvenom odnosu s Islamskom zajednicom u Zagrebu.
Zagrebački gradonačelnik istaknuo je Zagreb, kao „svjetionik“ u politici zaštite prava nacionalnih zajednica, jer se multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost svakodnevno živi u glavnome gradu. Složio se kako je dijalog na svim razinama, pa tako i međureligijskim nužan za dobrobit i bolju budućnost svih građana susjednih prijateljskih država Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te je pozvao predstavnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u posjet Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik sastao se i s načelnikom općine Centar Sarajevo Nedžadom Ajnadžićem. Nastavljeni su razgovori započeti u prosincu 2017. prilikom službenog posjeta načelnika općine Centar Sarajevo Zagrebu kada je dogovorena konkretnija suradnja u područjui provedbe projekata za korištenje fondova Europske Unije. Sukladno tome, Ured za programe i projekte EU, u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb TPZ d.o.o. i Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije organizirao je radionicu na kojoj su sudjelovali i predstavnici općine Centar Sarajevo. Sljedeća radionica dogovorena je za 26. i 27. ožujka u Sarajevu.

Komentari