MINISTAR BEROŠ: Moguće i skoro zatvaranje granica Hrvatske! U Rijeku na karneval stigli brojni turisti iz Italije MINISTAR BEROŠ: Moguće i skoro zatvaranje granica Hrvatske! U Rijeku na karneval stigli brojni turisti iz Italije
Ministar Beroš najavio je da će Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak izdati preporuku o neodlasku u talijanska područja žarišta epidemije korona virusom, posebice namijenjenu za organizirane izlete učenika. Ministarstvo zdravstva... MINISTAR BEROŠ: Moguće i skoro zatvaranje granica Hrvatske! U Rijeku na karneval stigli brojni turisti iz Italije

Ministar Beroš najavio je da će Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak izdati preporuku o neodlasku u talijanska područja žarišta epidemije korona virusom, posebice namijenjenu za organizirane izlete učenika. Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporuča odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju.”Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala”, dodao je te zaključio da je moguće i zatvaranje granica RH

Znakove respiratorne bolesti 8-godišnja djevojčica dobila je nakon puta u Italiju, u Padovu. Ministar Beroš  rekao je u Dnevniku Nove TV kako su nalazi djevojčice i njezine majke pokazali da ne boluju od koronavirusa.

Infektologinja Klinike ‘Dr. Fran Mihaljević’ Ninoslava Vicković u Dnevniku HRT-a izjavila je da je djevojčica smeštena u izolaciju Klinike jer je pokazivala znakove respiratorne bolesti te da su liječnici posumnjali na korona virus jer je nedavno bila na hodočašću u Padovi.

Ministar zdravstva je ranije danas potvrdio da niti dvoje dvoje pacijenata koji su zbog sumnje na korona virus bili u izolaciji na Klinici za infektivne bolesti u riječkom KBC-u, nisu zaraženi. Talijanski državljanin te ženA iz Rovinja koja je boravila u Italiji prvotno su bili u izolaciji u KBC-u Rijeka, gdje su primljeni zbog respiratornih problema.

Ministar Beroš najavio je da će Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak izdati preporuku o neodlasku u talijanska područja žarišta epidemije korona virusom, posebice namijenjenu za organizirane izlete učenika. Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporuča odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

”Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala”, dodao je.

U Hrvatsku u ponedjeljak ujutro dolazi 22 kineskih državljana koji na gradilište Pelješkog mosta donose dizalice i opremu, a tijekom vikenda je u Rijeku stiglo i mnogo Talijana zbog Riječkog karnevala. ”Mi u ovom trenutku nemamo infekciju i zabraniti dolazak talijanski turistima u Rijeku nije bilo moguće. Međutim, iz trena u tren pratimo situaciju i sukladno tome mijenjamo naše odluke”, objasnio je Beroš i istaknuo da je otvorena i mogućnost zatvaranja granica.

Komentari