MOST destabilizira Hrvatsku: Ne ruše Marića zbog Agrokora, već ZBOG PADA REJTINGA! MOST destabilizira Hrvatsku: Ne ruše Marića zbog Agrokora, već ZBOG PADA REJTINGA!
TweetEmailPrint ”Marić je došao iz Agrokora po zadatku, progurao Lex Agrokor da spasi ratni plijen obitelji Todorić, mijenjao je zakon o faktoringu da sakrije... MOST destabilizira Hrvatsku: Ne ruše Marića zbog Agrokora, već ZBOG PADA REJTINGA!


”Marić je došao iz Agrokora po zadatku, progurao Lex Agrokor da spasi ratni plijen obitelji Todorić, mijenjao je zakon o faktoringu da sakrije muljaže s mjenicama, mijenjao zakon o računovodstu da se odgodi financijsko izvješće Agrokora. Nikada nije imao našu podršku. Most je sve to znao, no dvije godine su sve tolerirali i sada ponavljaju tragediju od prošle godine”, ističe Sinčić

Ubrzo nakon dramatične sjednice Hrvatske vlade na kojoj je premijer Plenković zatražio razrješenje trojice ministara iz Mosta, zanimljivu izvanrednu press konferenciju održali su saborski zastupnici Živog zida.

”Na žalost Vlada se opet bavi sama sobom. MOST je stranka koja destabilizira cijelu Hrvatsku i cijelu hrvatsku političku scenu već dvije godine. Dvije godine podupiru ministra Marića i sada kad je počeo padati rejting, bojeći se katastrofi pred lokalne izbore, rade nekakvu predstavu u Vladi glumeći oporbu u vlasti. To je jedna naknadna pamet od koje neće biti ništa.”, istaknuo je Ivan Vilibor Sinčić na današnjoj press konferenciji.

Sinčić je podsjetio da Živi zid odavno upozorava na sporne poteze ministra Marića.

”Živi zid neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima niti na lijevo niti na desno, niti s HDZ-om, niti sa SDP-om! Mi imamo odgovornost prema svojim biračima, naši stavovi i program koji smo iznijeli prije izbora, mi ćemo ih se držati. Ostajemo u oporbi. Bilo bi loše da u dvije godine idemo treći puta na izbore, no ako dođe do izbora, mi smo spremni”, dodao je Sinčić.

Na pitanje je li ih itko iz HDZ-a ili SDP-a kontaktirao oko mogućeg preslagivanja vladajuće većine, Sinčić je rekao da nije te da bi bilo suludo Živi zid uopće pitati za nekakvo preslagivanje.

”Scenarij preslagivanja je vjerojatan 60 posto naprema 40 posto vjerojatnosti za nove izbore”, dodao je.

”Gospodin Marić je došao iz Agrokora po zadatku, progurao je Lex Agrokor da spasi ratni plijen obitelji Todorić, gospodin Marić je mijenjao zakon o faktoringu da sakrije muljaže s mjenicama, gospodin Marić je mijenjao zakon o računovodstu da se odgodi financijsko izvješće Agrokora. Tko zna što bi još napravio… Nikada nije imao našu podršku, niti u Karamarkovoj vladi, niti u ovoj vladi, niti će ikada imati na bilo kakvom izglasavanju našu podršku. Most je sve to sigurno znao, no dvije godine su sve to tolerirali i sada ponavljaju tragediju od prošle godine. Mi ćemo glasati za smjenu Mostovih ministara u Saboru”, naglasio je Sinčić.

Upitan što bi učinio da njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba (Ivan Lovrinović) krene u preslagivanje većine, Sinčić je odgovorio da bi Živi zid tada tražio novog koalicijskog partnera.