‘Most hoće pravosuđe, MUP i tajne službe jer su to utvrde udbaško-zločinačke bande’?! ‘Most hoće pravosuđe, MUP i tajne službe jer su to utvrde udbaško-zločinačke bande’?!
Upravo te institucije koje MOST traži, su utvrda bande koja nam uništava državu. Nema reformi dok se to ne razbije, a neće ih biti... ‘Most hoće pravosuđe, MUP i tajne službe jer su to utvrde udbaško-zločinačke bande’?!

Upravo te institucije koje MOST traži, su utvrda bande koja nam uništava državu. Nema reformi dok se to ne razbije, a neće ih biti sve dok ih kontrolira najjača koalicija SDP-HDZ, napisao je progonjeni novinar i aktivist Miro Matijević na facebooku. Mnogi nezavisni analitičari složit će se s ovom ‘dijagnozom’, koju glavni mediji prešućuju

facebook mire matijevićaPrateći dnevni tisak, radio i televiziju, glavne hrvatske news portale, ali i facebook objave ‘običnih ljudi’, neutralni čitatelj, odnosno čovjek željan malo dubljih informacija, ponovno se mogao uvjeriti da je pozadinu priče lakše pronaći u malim i marginalnim objavama na društvenoj mreži, nego u tisućama kartica teksta koje nude glavni hrvatski mediji. Tako je bilo i u ovu subotu.

Jutarnji je list, primjerice, plošno i površno objavio informaciju prema kojoj Božo Petrov i Most traže da u budućoj Vladi kontroliraju pravosuđe, policiju i tajne službe. Autorica teksta čudila se, izgleda, tom zahtjevu Mosta, pa je tek prenijela reakciju anonimnog izvora iz HDZ-a, koji je kazao ‘da ne zna zašto je sada Most opsjednut time’.

”Smatramo da bi predsjednik Karamarko trebao pokrivati ta područja s obzirom na njegovo dosadašnje iskustvo na tim poslovima. Karamarko bi trebao biti ili zamjenik premijera ili prvi potpredsjednik Vlade koji bi koordinirao obranom, unutarnjim poslovima i službama”, kaže izvor iz HDZ-a i dodaje da bi to bilo i najlogičnije.

No, bude li Most nepopustljiv oko MUP-a i SOA-e, u HDZ-u bi mogli pristati na kompromis, ali pod određenim uvjetima, piše dalje Jutarnji list.

U cijelom tekstu, objavljenom preko cijele stranice velikog formata, nigdje ni riječi o tome zašto je u Hrvatskoj bitno kontrolirati pravosuđe (državno odvjetništvo i sudove), policiju i tajne službe. Čitajući tek čuđenja i isčuđavanja, neupućeni čitatelj mogao je steći dojam da je opet riječ o novom hiru Bože Petrova i Mosta…

Bit cijele priče opet je, čini se, ostala u zraku.

Pojašnjenje je bilo nemoguće pronaći i na ostalim stanicama subotnjeg broja, a nije ga bilo ni na stranicama ostalih dnevnih listova ili velikih news portala.

Iole suvislo pojašnjenje cijele priče, uporni je čitatelj mogao pronaći tek na društvenim mrežama.

”Što god mislili o MOSTU, sve primjedbe koje imate treba zaboraviti jer su jedini napravili to što je trebalo prije 20 godina. Upravo te institucije koje MOST traži, su utvrda te udbaško-zločinačke bande koja nam uništava državu. Nema reformi dok se to ne razbije, a neće ih biti sve dok ih kontrolira najjača koalicija SDP-HDZ. Smatram da je to MOST morao još ranije osigurati koalicijskim ugovorom, a sada samo moraju ustrajati!!!!”, napisao je lički bloger, novinar i aktivist, Miro Matijević, na facebook profilu.

Sve ono što poznata novinarka Jutarnjeg nije uspjela kazati u pet-šest kartica novinskog teksta, lički je novinar i bloger pojasnio, po svemu sudeći, u svega par redaka.

Miro Matijević je, da podsjetimo, novinar i aktivist kojega je lička policija privodila pet puta u zadnih mjesec dana! U policiji tvrde da to čine jer su u njegovu računalu (koje su mu uzeli prije 8 mjeseci) pronašli pedofilski sadržaj, no svi oni koji su malo bolje upućeni u cijeli slučaj tvrde da Matijevića ‘hapse’ zbog njegovih teksova u kojima piše o (navodnoj) povezanosti organiziranog kriminala i policije.

No, kako to dokazati – ako je represivni aparat u rukama onih koji proganjaju novinare što čeprkaju tamo gdje ne bi smjeli, a ne diraju one koji se bave organiziranim kriminalom?!

Ima li to što se u zadnih mjesec dana događalo novinaru Miri Matijeviću (pet privođenja ili pokušaja privođenja, više noći provedenih u pritvoru…) veze s informacijama koje on objavljuje na svom facebook profilu i blogu, prosudite sami.

Komentari