Na pitanja o usklađivanju STATUTA BOLNICA i gradnji ZG Manhattan-a, Bandić obećao pisane odgovore Na pitanja o usklađivanju STATUTA BOLNICA i gradnji ZG Manhattan-a, Bandić obećao pisane odgovore
SDP-ov Saša Molan ustvrdio je da gradonačelnikova vizija Zagreba u posljednje vrijeme dolazi iz Beograda. Vi to nazivate Manhattan, no ja to nazivam Balkan... Na pitanja o usklađivanju STATUTA BOLNICA i gradnji ZG Manhattan-a, Bandić obećao pisane odgovore

SDP-ov Saša Molan ustvrdio je da gradonačelnikova vizija Zagreba u posljednje vrijeme dolazi iz Beograda. Vi to nazivate Manhattan, no ja to nazivam Balkan City”, kazao je Molan upitavši gradonačelnika pretvara li Zagreb u balkansku prijestolnicu. “Kad bih bio pametniji, ne bih vam mogao odgovoriti. Ja tu viziju prepuštam vama”, odgovorio mu je Bandić

Aktualni sat, uoči sjednice Gradske skupštine, danas je umjesto ujutro započeo tek u poslijepodnevnim satima. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije bio rječit u odgovorima gradskim zastupnicima te je obećao odgovore dostaviti u pisanom obliku s adrese nadležnih gradskih službi.

Bandić je tako pisani odgovor najavio na pitanje SDP-ovca Mateja Mišića oko usklađivanje statuta sedam bolnica čiji je osnivač Grad Zagreb, slično je prošao i zastupnik Stanko Kordić (Glas) kojeg su zanimale namjere oko kina Europa s obzirom da u proračunu za iduću godinu nisu predviđena nikakva sredstva za njegovu obnovu.

Renato Petek (Naprijed Hrvatska-Progresivni savez) upitao je Bandića ulazi li u fiksni dio cijene o odvozu otpada zapošljavanje generala Vlade Šindlera iz stranke Bandić Milan 365 na četiri sata pa će i on, bar prema Bandićevom obećanju, odgovor dobiti pisanim putem.

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) pobrojao je gradonačelniku klupu na Črnomercu po cijeni od 20.000 kuna, 115.000 kuna za zamjenu ljuljačke, ustvrdivši da se u kvartovima sve plaća previše i da taj novac negdje odlazi. “Postoji li veza između preplaćenih radova i rezanja etiketa s namještaja”, upitao je Tomašević no ostao je bez konkretnog odgovora.

Bez konkretnog odgovora ostali su i Svibor Jančić (Za Grad) kojeg je zanimalo hoće li biti realizirana brza tračnička veza prema zračnoj luci te Tomislav Stojak (HNS -liberalni demokrati) kojeg je zanimalo kada će završiti proces čipiranja kanti za smeće te koliko će to koštati građane.

Zlatko Nikolić (Radnička fronta) postavio je pitanje vezano za dobivanje javnih natječaja u Zagrebu i financiranja gradonačelnikove stranke, apostrofirajući pritom imena Vjekoslava Mraza i Darka Bolčevića.

“Njihove tvrtke redovito dobivaju poslove na javnim natječajima, a zatim izdašnim sredstvima financiraju vašu stranku”, ustvrdio je Nikolić. I on je dobio obećanje o pisanom odgovoru uz Bandićevu opasku da bi ga spomenuti dvojac mogao tužiti.

Bandić: Ja sam gospodin za gospodu

Rada Borić (Nova ljevica) osvrnula se na najnovije gradonačelnikove napade na novinarke, ustvrdivši da u Zagrebu postoje centri za ljude koji se ponašaju neprimjereno te mu je predložila da se uključi u jedan od tih programa.

“Ovo je vama ako želite biti gospodin gradonačelnik”, poručila mu je.

“Ja sam gospodin za gospodu, oni koji to nisu – nisu. Čuvam svoje dostojanstvo jednako kao što vi čuvate svoje”, uzvratio joj je gradonačelnik.

Borić mu je na to rekla da su zastupnici pristali na to da ih vrijeđa, ali da novinari samo rade svoj posao i da bi ih trebalo poštovati.

SDP-ov Saša Molan ustvrdio je da gradonačelnikova vizija Zagreba u posljednje vrijeme dolazi iz Beograda. Vi to nazivate Manhattan, no ja to nazivam Balkan City”, kazao je Molan upitavši gradonačelnika pretvara li Zagreb u balkansku prijestolnicu.

“Kad bih bio pametniji, ne bih vam mogao odgovoriti. Ja tu viziju prepuštam vama”, odgovorio mu je Bandić.

 

Komentari