Na Velesajmu započeo 1. Sajam POLJOPRIVREDE te 10. Sajam HRANE i ZDRAVOG ŽIVLJENJA Na Velesajmu započeo 1. Sajam POLJOPRIVREDE te 10. Sajam HRANE i ZDRAVOG ŽIVLJENJA
važnost domaće hrane i kratkih lanaca opskrbe

Na Velesajmu započeo 1. Sajam POLJOPRIVREDE te 10. Sajam HRANE i ZDRAVOG ŽIVLJENJA

Zagreb 5. prosinca 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint Gard Zagreb na sajmu zdravog življenja nastupa sa svojim poljoprivrednim proizvođačima, njih 28, na koje smo izuzetno ponosni. Za nas je poljoprivreda od... Na Velesajmu započeo 1. Sajam POLJOPRIVREDE te 10. Sajam HRANE i ZDRAVOG ŽIVLJENJA


Gard Zagreb na sajmu zdravog življenja nastupa sa svojim poljoprivrednim proizvođačima, njih 28, na koje smo izuzetno ponosni. Za nas je poljoprivreda od strateške važnosti, posebice lokalna proizvodnja hrane, koju je prepoznala i Europska unija i Europska komisija te ugradila u zakonodavstvo koje se odnosi na politiku ruralnog razvoja. Grad je regenerator gospodarskog razvoja pa time i razvoja poljoprivrede, istaknula je Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić otvorila je 1. Sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije CroAgro te 10. Sajam hrane i zdravog življenja.

Poljoprivreda je strateška grana gospodarstva i upravo iz tog razloga raduje nas povratak poljoprivrednog sajmovanja u naš glavni grad i to u razdoblju relativnog mirovanja poljoprivrednih aktivnosti, kako bi bio što dostupniji zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima, istaknula je zamjenica Majić.

Grad Zagreb na sajmu zdravog življenja nastupa sa svojim poljoprivrednim proizvođačima, njih 28, na koje smo izuzetno ponosni. Za nas je poljoprivreda od strateške važnosti, posebice lokalna proizvodnja hrane, odnosno kratki lanci opskrbe koji je prepoznala i Europska unija i Europska komisija te ugradila u zakonodavstvo koje se odnosi na politiku ruralnog razvoja. Grad je regenerator gospodarskog razvoja pa time i razvoja poljoprivrede, dodala je zamjenica.

Sajam poljoprivrede, poljoopreme i poljoprivredne mehanizacije organizirali smo osluškujući potrebe tržišta, a  njegov rezultat nadmašuje sva naša očekivanja, istaknula je direktorica Velesajma Dina Tomšić. U istom terminu održavamo i Sajam hrane i zdravog življenja, kako bi naglasili svijest o zdravom životu. Na izložbenim prostorima 10 paviljona ukupno je 460 izlagača iz 28 zemalja. Zagrebački velesajam u godini obilježavanja 110. obljetnice na najbolji mogući način završava  poslovni ciklus, odradili smo ukupno 20 projekta i preko 160 događanja,  a do nedjelje očekujemo veliki broj posjetitelja i gostiju na ova dva sajma, dodala je Tomšić.

Istaknuvši važnost održavanja ovakvih sajmova gdje se mogu razmijeniti iskustva i znanja, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović najavio je da će Komora u listopadu sljedeće godine organizirati najveći Europski međunarodni kongres poljoprivrednika. To će biti prvi takav kongres u Hrvatskoj, ali i u istočnom dijelu Europe koji će okupiti više od 500 vodećih europskih poljoprivrednika.

Tematski sadržaj ovog sajma u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja, i podizanje prirodne plodnosti tla te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju.

Komentari