Najbolji europski triatlonci na Jarunu, zbog biciklista NESTAJU ‘LEŽEĆI POLICAJCI’ Najbolji europski triatlonci na Jarunu, zbog biciklista NESTAJU ‘LEŽEĆI POLICAJCI’
Zbog Europskog juniorskog kupa u triatlonu, koji će u Zagreb dovesti više od 400 najboljih mladih sportaša iz više od 30 država Europe, Jarun... Najbolji europski triatlonci na Jarunu, zbog biciklista NESTAJU ‘LEŽEĆI POLICAJCI’

Zbog Europskog juniorskog kupa u triatlonu, koji će u Zagreb dovesti više od 400 najboljih mladih sportaša iz više od 30 država Europe, Jarun će dobiti novi prometni i infrastrukturni izgled

triatlon1Športsko rekreativni centar Jarun ubrzano se u suradnji s Hrvatskim i zagrebačkim triatlonskim saveznom priprema za velikom međunarodno natjecanje – Europski juniorski kup u triatlonu, kojemu su domaćini 18. 09. 2016. godine.

U svrhu odvijanja ovog velikog međunarodnog sportskog događaja koji će u Zagreb dovesti više od 400 najboljih mladih sportaša iz više od 30 država Europe, Jarun će dobiti novi prometni i infrastrukturni izgled. Europski juniorski kup u triatlonu ujedno je prvo međunarodno natjecanje koje će se održati prema tim novim pravilima i sadržajima, u prvom bez betonskih ležećih policajaca na cesti.

Novi izgled Jaruna koji ide na ruku triatloncima rezultat je učinkovite suradnje između Grada Zagreba, uprave športsko rekreativnog centra Jarun i triatlonaca koi će 18. rujna biti ujedno i domaćini jednog od najvećeg sportskog događanja u ovoj godini. Upravo tako učinkovito poslaganu suradnju između gradske vlast i sportaša, pokazat će Jarun kao borilište za nadolazeće natjecanje, s preinakama koje su bile prijeko potrebne da bi se međunarodna natjecanja mogla odvijati u ovom dijelu glavnog gradapojasnio je Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.

Tritatlon je danas najbrže rastući sport na svijetu, a u Hrvatskoj se ovim multidisciplinarnim sportom bavi više od tisuću rekreativaca, ali i profesionalnih sportaša. Boje Hrvatske na Europskom kupu branit će nekoliko vrhunskih mladih olimpijskih nada, budućih osvajača i seniorskih medalja.

Ovaj kup je odličan test svi državama koje će poslati svoje triatlonce u Zagreb vidjeti snagu i talent mladih sportaša koji će za koju godinu biti seniorska vrsta i boriti se za najsjajnija odličja u triatlonu diljem svijeta. Za Hrvatsku će nastupiti cijela vrsta mladih sportskih talenata koji su se već nebrojeno puta dokazali osvajanjem juniorskih međunarodnih odličja, među kojima su Luka Paliska (19) iz Pule, Josip Živković (18) iz Zagreba te Elisabetta Vitasović (18) iz Puleocijenila je Nataša Preis Bedenik, glavna tajnica Hrvatskog triatlonskog saveza i članica Organizacijskog odbora ETU Juniorskog kupa Zagreb 2016.

Europski juniorski kup, velika sportska priredba glavnog grada u rujnu ove godine, odvija se pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Komentari