NAJPOPULARNIJEM ŽELE SRUŠITI REJTING? Kolakušić: Mediji mi nameću partnere s kojima NEMAM VEZE NAJPOPULARNIJEM ŽELE SRUŠITI REJTING? Kolakušić: Mediji mi nameću partnere s kojima NEMAM VEZE
Čini se da nekima odgovara da se Kolakušić (koji je iznimno popularan u Hrvatskoj, što je potvrdila i anketa portala Index.hr u kojoj je... NAJPOPULARNIJEM ŽELE SRUŠITI REJTING? Kolakušić: Mediji mi nameću partnere s kojima NEMAM VEZE

Čini se da nekima odgovara da se Kolakušić (koji je iznimno popularan u Hrvatskoj, što je potvrdila i anketa portala Index.hr u kojoj je uvjerljivo pobijedio u anketi za osobu godine) javno diskreditira lažnim vijestima o njegovoj budućoj suradnji s potrošenim političarima ili s osobama koje bi se politikom htjele baviti, premda za to nemaju previše predispozicija

Otkako je sudac Mislav Kolakušić najavio da je spreman okušati se i u politici, jer ne vidi drugog načina da promijeni stvari u Hrvatskoj na bolje, mnogi mediji stavljaju ga u isti koš s osobama s kojima popularni sudac nipošto ne bi išao zajednički u političku utakmicu, jer bi mu suradnja s ljudima koje mu ‘dobronamjerno’ guraju u naručje samo škodila.

Tako su Bojana Glavaševića, a potom i Daliju Orešković te još neke osobe mediji uporno stavljali u isti politički kontekst s Kolakušićem, iako je bilo kakvu povezanost s njima sudac Trgovačkog suda u Zagrebu u više navrata javno demantirao.

No, čini se da nekima odgovara da se Kolakušić (koji je iznimno popularan u Hrvatskoj, što je potvrdila i anketa portala Index.hr u kojoj je uvjerljivo pobjedio u anketi za osobu 2018. godine) javno diskreditira lažnim vijestima o njegovoj budućoj suradnji s nekim potrošenim političarom ili s osobama koje bi se politkom htjele baviti, premda za to baš i nemaju previše predispozicija. 

Zato je Kolakušić, objavom na portalu udruge koju vodi, još jednom javno demantirao povezanost s bilo kojim političarom ili nekom drugom političkom opcijom – koja se spominje u medijima.

”S obzirom na učestale navode pojedinih medija u kojima se suca Kolakušića dovodi u vezu, u smislu potencijalne suradnje, s mnogim tzv. novim političkim opcijama i pojedincima, obavještavamo javnost da je sudac Kolakušić u potpunosti posvećen razvoju projekta Antikorupcije i suradnji s građanima te da u svom budućem radu ne vidi navedene aktere kao potencijalne partnere. U tom smislu, sudac Kolakušić i udruga Antikorupcija nisu imali, nemaju i neće imati kontakte s opcijama i pojedincima koji im se  medijski nameću, a koji se u medijskom prostoru percipiraju kao “nove političke opcije”.

Mediji pišu gluposti

Sve takve insinuacije plod su medijskih neutemeljenih pretpostavki i nemaju veze sa stvarnošću. Jedini saveznik kojeg sudac Kolakušić i njegov tim priželjkuju u budućem radu su građani svjesni stanja u Republici Hrvatskoj i voljni svojim djelovanjem doprinijeti korjenitim promjenama kao i oni pojedinci i organizacije za koje se procijeni da su vjerodostojni zagovaratelji pravne države i dubokih društvenih reformi”, stoji u najsvježijoj objavi na Kolakušiću bliskoj stranici Antikorupcija.hr

Valja napomenuti da je Kolakušić gostovao nedavno u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojoj je govorio o raširenoj korupciji, neefikasnom pravosuđu, potrebi građanskog nadgledanja izbora i svom građanskom djelovanju kroz udrugu Antikorupcija.

U Hrvatskoj sposobnost i znanje ništa ne vrijede

“Osnova svakog uspješnog društva je to da kriterij za napredovanje bude vaša sposobnost, poštenje i znanje. U Hrvatskoj to ništa ne vrijedi. Ako ste primjerice poduzetnik, sada imate situaciju da se omogućuje uskom sloju nepoštenih poduzetnika da deset puta odu u stečaj, da uzmu robu od vas i da vam ne plate… Vi ćete otići u stečaj, i sve će ostati isto. Kriterij sposobnosti ne postoji te smo sada najsiromašniji u Europskoj uniji”, kaže Kolakušić dodajući da su nepotizam i korupcija ljudima u Hrvatskoj postali sasvim normalni.

“Korupcija i sve zlo polazi od vrha. Zato što oni koji upravljaju državom imaju svu mogućnost spriječiti korupciju i na najnižim razinama”, dodaje.

Da bi se došlo do promjena u društvu, kaže, potrebno je izgrađeno civilno društveno tijelo, a druga strana je politički put.  Taj politički put može biti putem stranke, nezavisnih lista…

Vrlo su moguće manipulacije i varanje na izborima

“Na zadnjim izborima je bilo 6.700 glasačkih mjesta. Da se na svakom mjestu prekriži samo deset listića to je 70.000 glasova. Oni daju deset saborskih mandata. Sa samo deset lažiranih glasačkih listića po jednom izbornom mjestu, vi odredite rezultate izbora. Zato će naša udruga nadgledati slijedeće izbore”, kazao je Kolakušić.

Osvrnuo je i na najavljeno osnivanje stranke.

”Da bi se došlo do promjena u društvu potrebno je izgrađeno civilno društveno tijelo, a druga strana je politički put. Taj politički put može biti putem stranke, nezavisnih lista… U ovom trenutku isključujem osnivanje stranke”, rekao je Kolakušić te napomenuo da nije isljučeno da će stranku osnovati kasnije.

Smatra da u stranci ne mora biti više jakih ličnosti, poznatih osoba već samo jedna.

“U Hrvatskoj politiku provodi samo premijer i nitko drugi. Samo jedna osoba je odgovorna za sve. Ako već unaprijed imate deset poznanika za deset ministarstva, po čemu ste vi drugačiji od ovih sada?”, pita se Kolakušić., koji je nedavno osvojio najviše glasova posjetitelja portala Index.hr, koji je potkraj prošle godine pitao čitatelje tko je za njih bila osoba godina u 2018. godine. Kolakušić je dobio gotovo deset tisuća glasova građana.

Daleko popularniji od Dalije Orešković, Mate Rimca i ostalih

Uredništvo portala svojim čitateljima je ponudilo listu žena i muškaraca koji su, po njihovom mišljenju, svojim radom, znanjem i zalaganjem zaslužili ponijeti titulu Indexove osobe godine. Sudac Kolakušić dobio je značajno najveći broj glasova u konkurenciji kandidata kao što su Mate Rimac, Dalija Orešković, dr. Mislav Malić, itd.

Sudac Kolakušić predstavljen je kao kao pojedinac koji nije želio samo slijepo provoditi zakone. Imao je i ima hrabrosti reći da su neki zakoni loši, štetni, da se njima pljačkaju država i građani. Još otkako se 2013. godine sukobio sa Slavkom Linićem oko Zakona o predstečajnoj nagodbi, Kolakušić otvoreno kritizira zakone, a posebno se bavio Ovršnim zakonom i Lexom Agrokor. Osnovao je udrugu za borbu protiv korupcije, a jasne su i njegove ambicije u politici”, napisao je Index o Kolakušiću, koji je na koncu odnio uvjerljivu pobjedu.

FOTO: FB stranica: Građani za Mislava Kolakušića

 

Komentari