NAJRADOSNIJI DANI U GODINI: U subotu započeo ADVENT u Zagrebu; posjetite Etno advent, Advent kod HNK… NAJRADOSNIJI DANI U GODINI: U subotu započeo ADVENT u Zagrebu; posjetite Etno advent, Advent kod HNK…
Jedna od brojnih manifestacija ove će godine biti Advent kod HNK. Uživajući u bogatom zimskom repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta, dodatno možete začiniti ovaj blagdanski... NAJRADOSNIJI DANI U GODINI: U subotu započeo ADVENT u Zagrebu; posjetite Etno advent, Advent kod HNK…

Jedna od brojnih manifestacija ove će godine biti Advent kod HNK. Uživajući u bogatom zimskom repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta, dodatno možete začiniti ovaj blagdanski period čašom pjenušca, mirisom cimeta, zvonkim taktovima i čarolijom lampica na ovoj jedinstvenoj zagrebačkoj lokaciji. Između mnoštva događanja valja izdvojiti i Advent u Oktogonu, gdje Orašari uz igru svjetlosti pretvaraju ovaj prolaz u pravu božićnu čaroliju, a svakako valja vidjeti i Advent u tunelu Grič…

Paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu u ovu subotu, 30. studenoga u 17 sati, započeo je dugo iščekivani, sada već nadaleko poznati Advent u Zagrebu. Odmah je otvoren i Ledeni park te Advent na Zrinjevcu, a uslijedili su  i bogati zabavni programi prepuni blagdanskog ugođaja i na drugim lokacijama. Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina, fritula… i dovoljno je prepustiti se uživanju!

U sklopu najboljeg božićnog sajma u Europi ove će se godine na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici održati predstaviti brojna renomirana kulturno-umjetnička društva, amaterski i dječji zborovi tijekom Etno adventa.
Svi posjetitelji glavnog zagrebačkog trga moći uživati i u instrumentalnim izvedbama, izvođenju tradicijskih božićnih pjesama, kao i nastupima nagrađivanih dječjih zborova koji će izvoditi autorske skladbe. Nezaobilazni dio repertoara bit će i koncerti pučkih korizmenih i božićnih te Marijanskih napjeva.
Program na središnjem zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine. Manifestacija, koja počinje paljenjem prve adventske svijeće u subotu, 30. studenoga u 17 sati i traje sve do 24. prosinca, organizirana je u suradnji s Etnografskim muzejom, Zagreb koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja.
Jedna od brojnih manifestacija ove će godine biti Advent kod HNK. Uživajući u bogatom zimskom repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta, dodatno možete začiniti ovaj blagdanski period čašom pjenušca, mirisom cimeta, zvonkim taktovima i čarolijom lampica na ovoj jedinstvenoj zagrebačkoj lokaciji.
Građanima Zagreba i svim gostima na raspolaganju su glazbena druženja uz čaj, slušaonica božićnih skladbi i program Uvertira, u sklopu kojeg će se svi posjetitelji Hrvatskog narodnog kazališta uoči predstave imati priliku upoznati s aktualnim programom koji je toga dana na rasporedu.
Tijekom trajanja ove manifestacije smjenjivat će se zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika te nastupe DJ-a koji će ove godine izvoditi isključivo prigodne božićne pjesme.
Program ispred HNK održavat će se svakodnevno od 17:00 do 23:00, sve do 24. prosinca.

Između mnoštva događanja valja izdvojiti i Advent u Oktogonu, gdje Orašari uz igru svjetlosti pretvaraju ovaj prolaz u pravu božićnu čaroliju. Valja vidjeti i Advent u tunelu Grič: prođite kroz niz zastora od ulaza u Mesničkoj ulici do velikog centralnog tunela, a zadnji i najveći od njih dovest će vas u šumu snježnih borova i društvo divovskih Orašara koji čuvaju stotine šarenih igračaka raspršenih nebom. Prisjetite se radosti djetinjstva, iščekivanja i otkrivanja poklona ispod bora…

Cijeli program najradosnije priredbe u gradu i sve lokacije na kojima možete osjetiti čarobni ugođaj nadolazećeg Božića možete pogledati OVDJE.

Komentari