Nakon višesatnog natezanja, PAO Bandićev PLAN GOSPODARENJA OTPADOM, HDZ i Neovisni ga rušili Nakon višesatnog natezanja, PAO Bandićev PLAN GOSPODARENJA OTPADOM, HDZ i Neovisni ga rušili
TweetEmailPrint Gradonačelnik sada tri mjeseca ne može ponovno uputiti prijedlog Plana na odlučivanje Gradskoj skupštini što dodatno komplicira ionako problematičnu situaciju u kojoj Grad bez ovog... Nakon višesatnog natezanja, PAO Bandićev PLAN GOSPODARENJA OTPADOM, HDZ i Neovisni ga rušili


Gradonačelnik sada tri mjeseca ne može ponovno uputiti prijedlog Plana na odlučivanje Gradskoj skupštini što dodatno komplicira ionako problematičnu situaciju u kojoj Grad bez ovog strateškog dokumenta ne može primjerice aplicirati za europska sredstva za nabavu opreme za prikupljanje otpada

Nakon maratonske sjednice i više od šest sati rasprave, Gradska skupština u četvrtak navečer odbila je gradonačelnikov prijedlog Plana gospodarenja otpadom i tako odgodila mogućnost njegova donošenja za barem tri mjeseca.

“Dva sata smo potrošili da iz Plana večeras izbacimo kompostanu u Obrešćici i reciklažno postrojenje za obradu građevinskog otpada u Podsusedu, ali ni to nije bilo dovoljno HDZ-u i Neovisnima za Hrvatsku da prihvate Plan gospodarenja otpadom”, izjavila je nakon niza stanki iza 22 sata, za Radio Sljeme, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić. Ona tvrdi da je to dokaz da nitko nema ništa konkretno protiv prijedloga Plana, nego da se radi samo o političkim interesima zbog kojih Plan ne može proći.

Niti sat vremena kasnije, na samom kraju dugog radnog dana, većina gradskih zastupnika (25) odbila je prijedlog Plana gospodarenja otpadom, 15 ih je bilo za, a 7 suzdržano.

Sukladno proceduri gradonačelnik sada tri mjeseca ne može ponovno uputiti prijedlog Plana na odlučivanje Gradskoj skupštini što dodatno komplicira ionako problematičnu situaciju u kojoj Grad bez ovog strateškog dokumenta ne može primjerice aplicirati za europska sredstva za nabavu opreme za prikupljanje otpada.

S druge strane, o Planu gospodarenja otpadom sada bi se teoretski moglo odlučivati usred ljeta, u vrijeme kada su se bez puno pažnje svojedobno donosile izuzetno važne izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana i još neke “škakljive” odluke.

Nakon glasanja o Planu gospodarenja otpadom, zastupnici su odbili prihvatiti i Bandićevu usporednu analizu rješenja za postavljanje spremnika za odvojeno prikupljanje miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na javnoj površini. Potom je sjednica prekinuta i bit će nastavljena u srijedu.

Komentari