NAPOKON O BLOKIRANIMA: Kardinal Bozanić ŽESTOKO KRITIZIRAO PLENKOVIĆA i njegovu Vladu NAPOKON O BLOKIRANIMA: Kardinal Bozanić ŽESTOKO KRITIZIRAO PLENKOVIĆA i njegovu Vladu
Kardinal je upozorio, kako „nijedan sustav koji je u stanju ljudima oduzimati svetinju doma i mogućnost da pošteno zarađuju za svoj kruh, ne samo... NAPOKON O BLOKIRANIMA: Kardinal Bozanić ŽESTOKO KRITIZIRAO PLENKOVIĆA i njegovu Vladu

Kardinal je upozorio, kako „nijedan sustav koji je u stanju ljudima oduzimati svetinju doma i mogućnost da pošteno zarađuju za svoj kruh, ne samo da nije otvoren za svjetlo Uskrsloga, nego to svjetlo i guši. ”Ako se zamračuje svjetlo Uskrsloga, komu se onda otvara prostor: moći, novcu, ideologiji; grupašenjima? Kao vjernici pitamo se zašto – dok odabrani jačaju – toliki moraju slabjeti?”,, kazao je Bozanić. I svi su znali da se te poruke itekako tiču premijera koji je sjedio u prvom redu

Glavni tajnik udruge Blokirani, Mario Strinavić pozdravio je jučerašnju propovijed kardinala Bozanića te na svom Facebook profilu naglasio da  Blokirani poštuju što je Bozanić, prema svemu sudeći, na Svetoj misi u zagrebačkoj Katedrali, reagirao na nepravdu i sve ono na što Blokirani upozoravaju u pismu upućenom prije par dana kardinalima.

”Poštujemo što naše pismo, pismo Udruge Blokirani kardinalima gdje smo upozorili na bahatost elita i rastuću nejednakost, siromaštvo, blokirane – nije prošlo nezapaženo.
Kardinal Bozanić je na jučerašnjo misi, pred Plenkovićem koji je sjedio u prvom redu, kazao slijedeće:

“Svjetlo Uskrsloga Isusa obasjava i brojne uplakane o kojima bi se možda najradije šutjelo. Uzrok mnogih suza u suvremenom svijetu leži u golemoj društvenoj nepravdi, koja pokušava stvoriti nove odnose.

To osjećaju na poseban način oni koji pate pod teretom siromaštva, koji zbog toga ne samo da gube ili su izgubili krov nad glavom, nego gube i živote.

Njihove suze plod su sustava koji se zatvorio vrijednostima što ih je svojim uskrsnućem uspostavio Isus, u čijoj prisutnosti nikada nema odbačenih i napuštenih”.

Upozorio je, kako „nijedan sustav koji je u stanju ljudima oduzimati svetinju doma i mogućnost da pošteno zarađuju za svoj kruh, ne samo da nije otvoren za svjetlo Uskrsloga, nego to svjetlo i guši.

Ako se zamračuje svjetlo Uskrsloga, komu se onda otvara prostor: moći, novcu, ideologiji; grupašenjima? Kao vjernici pitamo se zašto dok odabrani jačaju toliki moraju slabjeti?”,, kazao je Josip Bozanić i svi su znali da se te poruke itekako tiču premijera i njegovog ministra pravosuđa, koji gotovo ništa ne čine da isprave prestrašnu nepravdu koja iz dana u dan pogađa stotine tisuća blokiranih i ovršenih hrvatskih građana.

 

Komentari