Nastavlja se financijska potpora strateškim institucijama Hrvata u BiH – Sveučilištu i HNK-u u Mostaru Nastavlja se financijska potpora strateškim institucijama Hrvata u BiH – Sveučilištu i HNK-u u Mostaru
TweetEmailPrint ”Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastavit će, zajedno s Ministarstvom kulture i medija, pružati potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu... Nastavlja se financijska potpora strateškim institucijama Hrvata u BiH – Sveučilištu i HNK-u u Mostaru


”Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastavit će, zajedno s Ministarstvom kulture i medija, pružati potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru te zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Sveučilištu u Mostaru”, naglasio je Zvonko Milas te dodao kako ova potpora ima važnu ulogu u povezivanju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti. Program potpore strateškim institucijama hrvatskog naroda u BiH Vlada Republike Hrvatske provodi od 2017.godine

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, prof. dr. Zoran Tomić rektor Sveučilišta u Mostaru te Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u srijedu 11. studenoga su potpisali Ugovore o financijskoj potpori za provedbu programa i projekata strateških institucija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

”Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastavit će, zajedno s Ministarstvom kulture i medija, pružati potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru te zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Sveučilištu u Mostaru“- naglasio je Milas te dodao kako ova potpora ima važnu ulogu u povezivanju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti.

Rektor Tomić i ravnatelj Vukoja zahvalili su Vladi Republike Hrvatske na prepoznavanju važnosti ovih dviju institucija te su naglasili glavne ciljeve i iskorake koje Sveučilište u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište nastoje u svom djelovanju postići, a to je njegovanje, očuvanje i promicanje hrvatske kulturne baštine i identiteta, obrazovanja, znanosti te prosperitet i razvoj Bosne i Hercegovine, posebice Hrvata koji žive u toj zemlji.

Prilikom posjeta državnog tajnika Milasa Sveučilištu u Mostaru, rektor Tomić je uručio i povelju Središnjem  državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske za izniman doprinos razvoju Sveučilišta.
”Podsjećamo da se Program potpore strateškim institucijama hrvatskog naroda u BiH Vlada Republike Hrvatske provodi od 2017.godine”, navode u objavi na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Komentari