NAVIJAČKA GROZNICA Ogroman interes za sve utakmice Hrvatske, neki upozoravaju na LAŽNE ULAZNICE NAVIJAČKA GROZNICA Ogroman interes za sve utakmice Hrvatske, neki upozoravaju na LAŽNE ULAZNICE
njemačka: zanos i zajedništvo podsećaju na ljeto i rusiju

NAVIJAČKA GROZNICA Ogroman interes za sve utakmice Hrvatske, neki upozoravaju na LAŽNE ULAZNICE

Iseljeništvo i svijet 14. siječnja 2019. D.K.

Najveća je potražnja za današnju utakmicu koju Duvnjak, Cindrić, Horvat i ostali reprezentativci igraju u Münchenu protiv Makedonije, te za utakmicu Hrvatske i Španjolske.... NAVIJAČKA GROZNICA Ogroman interes za sve utakmice Hrvatske, neki upozoravaju na LAŽNE ULAZNICE

Najveća je potražnja za današnju utakmicu koju Duvnjak, Cindrić, Horvat i ostali reprezentativci igraju u Münchenu protiv Makedonije, te za utakmicu Hrvatske i Španjolske. Pojavile su se, izgleda, i lažne ulaznice na što su upozorili pojedini navijači na Facebook grupama Hrvata u Njemačkoj

Premda Hrvatska ovaj puta nije jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u rukometu (kao što je bila prije desetak i više godina), zanimanje za utakmice koje izabranici Line Červara ovih dana igraju u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj je ogromno!

Mnogi ovih dana traže kartu više za utakmice koje Hrvatska još treba igrati u grupi. Najveća je potražnja za današnju utakmicu koju Duvnjak, Cindrić, Horvati i ostali igraju u 18 sati u Münchenu  protiv Makedonije, te za utakmicu Hrvatske i Španjolske. Na žalost, pojavile su se i lažne ulaznice za Olimpijsku dvoranu u Münchenu, na što su upozorili pojedini članovi Facebook grupe Hrvati u Münchenu i Bayernu, kojima je netko prodao, prema svemu sudeći, nevažeće karte.

Čak i utakmicu 2. kola skupine između Hrvatske i Japana (koji po rukometnom znanju i ugledu nije na razini Hrvatske) pratilo je u nedjelju maksimalnih 12.000 gledatelja, pa je i ta utakmica Hrvatske bila rasprodana.

Dobro raspoloženi ‘Kauboji’ su, podsjetimo, jučer ‘pregazili’ Japan i tako upisala drugu pobjedu u grupnoj fazi. Dvorana je, kao i na prvoj utakmici Hrvatske protiv Islanda, bila puna hrvatskih zastava s imenima mjesta iz koji dolaze navijači, pa su tako primijećeni Velika Gorica, Metković, Livno, Široki Brijeg, Vinkovci, Našice, Slavonski Brod, ali i Mannheim, Berlin i drugi njemački gradovi.

No osim hrvatskih, u Muenchenu je i mnoštvo makedonskih navijača, pa se na današnjoj utakmici između dvije vrlo jake momčadi očekuje vrlo užarena atmosfera.

Zbog povećanog interesa, organizatori su pustili u prodaju i stajaće ulaznice za zadnji dvoboj skupine Hrvatska – Španjolska u četvrtak. Večernji list piše da su i te ulaznice brzo rasprodane.

Osjetivši da među Hrvatima izvan domovine, kao i u domovini, ponovno gori pozitivan navijački zanos, slično kao i  tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, prigodnom objavom: ‘Hrvatsko srce s ponosom kuca do pobjede’, reagirao je i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

FOTO: FB grupa: Hrvati u Münchenu i Bayernu – Stella Hirschsteiner, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, screenshot YOUTUBE smimke

Komentari