NORIJADA U ZAGREBU: Na Bundeku više tisuća mladih, jednom maturantu pozlilo već oko podne NORIJADA U ZAGREBU: Na Bundeku više tisuća mladih, jednom maturantu pozlilo već oko podne
TweetEmailPrint U svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i... NORIJADA U ZAGREBU: Na Bundeku više tisuća mladih, jednom maturantu pozlilo već oko podne


U svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa koji završava u 21:00 sata, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza

Danas u 11 sati na Trgu bana Jelačića započela je tradicionalna Norijada, kojom se i ove godine mladenački nesputano obilježava Dan zagrebačkih maturanata.

Na Trgu su se mnogi, po običaju, okupali u Manduševcu, nakon čega su krenuli prema krajnjoj destinaciji – parku Bundek, zbog čega se građanima savjetuje da do daljnjega izbjegavaju centar grada. U 11.55 sati, maturantima se obratio gradonačelnik Milan Bandić, koji je potom poveo povorku s Trga bana Jelačića prema parku Bundek. Povorku prate zdravstvena ekipa, prometna policija i zaštitari, a medicinari su, koliko je poznato, dosad imali jednu intervenciju, nakon što je maturantu pozlilo.

Povorka je krenula trasom Trg bana Josipa Jelačića – PraškaZrinjevacStrossmayerov trgTomislavov trgMihanovićevaMiramarskaUlica grada VukovaraHrvatske bratske zajedniceMost slobode Ulica Damira Tomljanovića Gavranapark Bundek. Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka promet navedenim ulicama u potpunosti je zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan.

Voditelj programa na Bundeku bit će animator Marko Petar Orešković, a za maturante je organiziran bogat glazbeni program u kojem sudjeluju – Turk The DJ, Phillip J & Monks, Domagoj Ivanković (Sax), Kings band live, DJ Vilim Haramina, DJ Go Cut & Domagoj Ivanković (Sax)te kao specijalno iznenađenje INDIRA FORZA.

U svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa koji završava u 21:00 sata, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Privremena regulacija prometa

Dana 22.5.2019. od 12.00 – 13.00 sati zatvara se promet na relaciji Trg bana J. Jelačića – Praška – Trg N.Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ul grada Vukovara – HBZ (Most Slobode) – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek, radi kretanja maturanata povodom ”Dana zagrebačkih maturanata 2019”.

Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumjevanje”, stoji u obavijesti na službenim stranicama Grada Zagreba.

Komentari