Nova konferencija ACAP-a, udruženja koje je spriječilo da HNS-ov maneken postane veleposlanik u SAD-u Nova konferencija ACAP-a, udruženja koje je spriječilo da HNS-ov maneken postane veleposlanik u SAD-u
TweetEmailPrint Na konferenciji u Clevelandu će sudjelovati diplomati, znanstvenici, umjetnici, inženjeri, medicinski stručnjaci, odvjetnici, novinari, poslovni rukovoditelji, stručnjaci za društvene medije i računovođe –... Nova konferencija ACAP-a, udruženja koje je spriječilo da HNS-ov maneken postane veleposlanik u SAD-u


Na konferenciji u Clevelandu će sudjelovati diplomati, znanstvenici, umjetnici, inženjeri, medicinski stručnjaci, odvjetnici, novinari, poslovni rukovoditelji, stručnjaci za društvene medije i računovođe – svi hrvatskog podrijetla, neki i četvrte generacije, a važnom skupu uspješnih poslovnih ljudi hrvatskog porijekla nazočit će i izaslanstvo Hrvatske gospodarske komore

Udruženje hrvatsko-američkih profesionalaca (Association of Croatian American Professionals – ACAP) domaćin je četvrte godišnje konferencije u Clevelandu, u državi Ohio, koja će se održati od 19. do 22. rujna ove godine. Okupit će američke i međunarodne stručnjake iz raznih područja.

– ACAP konferencije okupljaju široku lepezu profesionalaca hrvatskog podrijetla. Nevjerojatno je vidjeti da se okupljaju svi inovativni pojedinci s hrvatskim korijenima kako bi se međusobno educirali, podijelili ideje, umrežili i stekli nove prijatelje – rekao je Marko Zoretić, predsjednik ACAP-a.

Na konferenciji će sudjelovati diplomati, znanstvenici, umjetnici, inženjeri, medicinski stručnjaci, odvjetnici, novinari, poslovni rukovoditelji, stručnjaci za društvene medije i računovođe hrvatskog podrijetla, a nazočit će i izaslanstvo Hrvatske gospodarske komore.

Svečanost započinje u četvrtak, 19. rujna, dobrodošlicom u američko-hrvatskoj loži u Eastlakeu, koja je od 1984. godine “srce” hrvatske zajednice u Clevelandu. Cjelodnevna konferencija održat će se dan kasnije, 20. rujna, u hotelu Cleveland Marriott Downtown u Key Toweru, a ostatak konferencijskih aktivnosti – sastanaka, poslovnih predstavljanja, razgledavanja i društvenih aktivnosti, odvijat će se u središtu Clevelanda.

Aktivnosti razgledavanja uključuju obilaske clevelandskog Muzeja umjetnosti, Dvorane slavnih rock and rolla (Rock and Roll Hall of Fame) te lokalnih obrtničkih pivovara. Prikupljanje sredstava u suradnji s Nacionalnom federacijom hrvatsko-američke kulturne zaklade (NFCA) u korist Hrvatske specijalne olimpijade, planirano je za subotu, 21. rujna.

Tema konferencije je “Rocking Croatian Excellence” zbog poznate Dvorane slavnih rock and rolla koja se nalazi u Clevelandu, a ACAP-ova oznaka društvenih medija je #CroatianExcellence. Ulaznice za ACAP-ovu konferenciju mogu se kupiti kupiti na web stranici www.conference.croampro.com. Do 31. svibnja, njihova cijena je snižena, piše Glas Hrvatske HRT-a.

Association of American Professionals – ACAP osnovan je prije četiri godine u SAD-u i, kontinuirano, otvara nove podružnice u drugim američkim gradovima.

Valja napomenuti da je prošle godine osnovana i javnosti predstavljena zagrebačka podružnica ACAP-a.

Don Markušić, predsjednik ACAP-a Zagreb, objasnio je kako je zagrebačka podružnica jedinstveni koncept, jer je riječ o američkoj organizaciji hrvatske dijaspore u Hrvatskoj. To omogućuje lakšu razmjenu informacija između Hrvata iz inozemstva i domovine, koji imaju priliku izravno utjecati na gospodarsku i političku scenu.

U velikom intervjuu za Promise.hr Don Markušić je nedavno istaknuo da je upravo ACAP prvi upozorio na skandal s HNS-ovim manekenom Blažekovićem – koji je trebao postati konzul u New Yorku (bez završenog fakulteta!), nakon čega je imenovanje sprječeno.

”ACAP radi konkretne stvari kao što su Međunarnodni ugovor za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja te investicije u RH. To je jedina organizacija dijaspore koja je prisutna i u RH, a u kojoj mogu i Hrvati u domovini biti članovi. Hrvatsko iseljeništvo najveći je investitor u RH jer šalje dvije milijarde dolara svake godine, sada se pojavljuju iseljenici druge i treće generacije, koji često ne govore hrvatski, a koje ne zanima politika već biznis, no koji su privrženi domovini i koji žele ulagati u Hrvatsku”, gorljivo je o pozitivnom gospodarskom i domoljubnom trendu govorio Don Markušić, poznati zagrebački odvjetnik, osnivač i član upravnih odbora brojnih udruženja i komora koje povezuju Hrvatsku i hrvatske iseljenike u svijetu, te hrvatski povratnik iz Australije u priči: U RH doveo ulagače, OBRANIO STEPINCA od LAŽI iz Srbije, Vučića tražio da plate njegov raketirani krov

FOTO: ACAP; arhiva Promise.hr

Komentari