Nove zračne linije za Oslo, Stockholm, Helsinki i Bukurešt te tramvaj do zračne luke! Nove zračne linije za Oslo, Stockholm, Helsinki i Bukurešt te tramvaj do zračne luke!
ZAGREB POSTAJE EUROPSKO TURISTIČKO SREDIŠTE

Nove zračne linije za Oslo, Stockholm, Helsinki i Bukurešt te tramvaj do zračne luke!

Zagreb 16. ožujka 2017. S.P.K

Gradonačelnik Bandić je uz skoro otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman, najavio i da će za najkasnije dva mjeseca početi radovi na prvom metru pruge... Nove zračne linije za Oslo, Stockholm, Helsinki i Bukurešt te tramvaj do zračne luke!

Gradonačelnik Bandić je uz skoro otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman, najavio i da će za najkasnije dva mjeseca početi radovi na prvom metru pruge brzoga tračničkog prijevoza od  Kvaternikova trga do Zračne luke, a do kraja godine bit će gotovi papiri za početak gradnje Kongresnog centra

U nazočnosti Milana Bandića,  gradonačelnika Grada Zagreba i njegovih  suradnika, u srijedu su u palači  Dverce  predstavnici  Croatie Airlines  –  hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika i člana  Star Alliance  predstavili  program širenja svoga  poslovanja  na 4 nova i atraktivna  europska odredišta i to: Oslo, Stockholm, Helsinki i Bukurešt.

O tome važnom  iskoraku  hrvatske aviokompanije  je govorio Krešimir Kučko, predsjednik Uprave CA te je podsjetio da je Hrvatska odsada još snažnije povezana s drugim atraktivnim europskim odredištima.

U CA smo svjesni važnosti dvosmjernih veza  koje,  prije svega, otvaraju  nove mogućnosti za razvoj turističkih potencijala Republike Hrvatske, ali su i prilika  za upoznavanje drugih kultura, rekao je Kučko.

Osobito je  zahvalio gradonačelniku Bandiću i njegovoj zamjenici Kusin te Martini Bienenfeld, direktorici TZGZ na  snažnoj podršci koju su uživali prilikom uvođenja novih linija koje će Zagreb na mapi europskih turističkih odredišta još jače istaknuti.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je naglasila da  je  Zagreb svojevrsni predvodnik turističkih i gospodarskih trendova te da su turističke brojke što ih Zagreb već dugi niz godina ostvaruje izuzetno dobre.

‘Na početku ove godine bilježimo izvrsne rezultate. U  siječnju i veljači  je  ostvareno gotovo 100  000 dolazaka  i 182 000 noćenja, što je povećanje  od  8%  u odnosu na prva dva prošlogodišnja  mjeseca, a u čemu, osim Grada Zagreba, veliku ulogu ima i CA’, istaknula je. Čestitajući im na širenju mreže letova, gradonačelnik Milan Bandić je napomenuo da Zagreb kontinuirano u zadnje 4 godine bilježi dvoznamenkasti  rast i dolazaka i noćenja. P

‘Prošle godine je ostvareno preko dva milijuna noćenja i preko milijun  i 150 tisuća dolazaka. Zagreb je multikulturalan, multikonfesionalan i multietničan grad  u kome se sigurnost piše velikim slovima’, naglasio je Bandić.

Gradonačelnik, je uz skoro otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman, najavio i da će za najkasnije dva mjeseca početi radovi na prvom metru pruge brzoga tračničkog prijevoza od  Kvaternikova trga do Zračne luke, a do kraja godine bit će gotovi papiri za početak gradnje Kongresnog centra.

‘Zračna luka, Kongresni centar te tračnička veza sa Zračnom lukom su preduvjeti  da se Zagreb još čvršće pozicionira u  društvu najrazvijenijih europskih metropola’, zaključio je Bandić.

Martina Dalić, potpredsjednica i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske je govorila o velikome uspjehu CA, a što ga puno veće kompanije teško dosežu.

‘Ovih 8 novouspostavljenih  linija  u  godinu dana  je od iznimne važnosti  za hrvatsko gospodarstvo i za hrvatski turizam, ali i za sve druge gospodarske grane  jer doprinosi  da investitori  jednostavnije i brže  dođu u Republiku Hrvatsku’, naglasila je.

Komentari