NOVI SAJAM: Zelena gradnja i obnovljivi izvori energije u fokusu PromoArha NOVI SAJAM: Zelena gradnja i obnovljivi izvori energije u fokusu PromoArha
PromoArh, prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja održavat će se od 18. do 21. rujna u Poreču

NOVI SAJAM: Zelena gradnja i obnovljivi izvori energije u fokusu PromoArha

Dom i gradnjaIzdvojeno 27. kolovoza 2019. Promise.hr

TweetEmailPrint U Poreču će se po prvi put održati specijalizirani Međunarodni sajam graditeljstva PROMOARH koji predstavlja jedinstveni događaj u branši na području Jadranske regije.... NOVI SAJAM: Zelena gradnja i obnovljivi izvori energije u fokusu PromoArha


U Poreču će se po prvi put održati specijalizirani Međunarodni sajam graditeljstva PROMOARH koji predstavlja jedinstveni događaj u branši na području Jadranske regije. Sajam će se održati u dvorani Žatika od 18. do 21. rujna ove godine

Sajam se održava u regiji koja doživljava graditeljski procvat, veliki broj investicija u privatnom i javnom sektoru te uzlet turističkog sektora. Zahtjevno tržište iziskuje nove trendove koji se pojavljuju u svijetu graditeljstva kako u materijalima, tako i u načinima građenja.
Digitalne tehnologije dovele su do revolucije u samom procesu projektiranja i osmišljavanja građevina, a shodno tome i cjelokupna industrija materijala doživjela je transformaciju mogućnosti koje se nude. Nove tehnologije upotrebe materijala i istraživanja dovela su u nekim sektorima čak i do stvaranja novih proizvoda koji su do sada bili nepoznati graditeljstvu.
Veliki je trend upotrebe ‘eco-friendly’ materijala koji omogućuju smanjenje negativnog učinka na okoliš, ne samo u fazi gradnje nego i u fazi održavanja.
Dizajnerski trendovi i projektiranje usko su vezani uz poznavanje strukture i osobina materijala te njihove mogućnosti.

Sve informacije na jednom mjestu

Privatni investitori koji grade nekretnine za svoje potrebe ili potrebe poslovanja moći će dobiti informacije o novim materijalima i njihovim karakteristikama te načinima korištenja od strane stručnjaka koji će ih usmjeriti u najbolja rješenja, dok će od strane struke dobiti i smjernice oko boljeg korištenja prostora kroz moderne 3D vizualizacije.
Program izlaganja bit će također zanimljiv projektantima i arhitektima koji će moći na jednom mjestu dobiti razne informacije koje su im potrebne u svakodnevnom radu realizacije projekata za njihove klijente i korištenje informacija za efikasnije poslovanje.
Tržište se konstantno mijenja, a tako i potrebe potrošača, tj. kupaca koji diktiraju trendove u kupnji, izgradnji, opremanju nekretnina za privatne ili poslovne potrebe dok u turističkom sektoru sve zahtjevniji gosti nameću potrebe za obnovom, modernizacijom te izgradnjom novih i postojećih smještajnih kapaciteta.

Education point – centar za profesionalne seminare

Zamisao sajma je da na jednom mjestu spoji sve sektore koji se nalaze u lancu od zamisli do realizacije investicije prilikom koje bi se obuhvatila kupnja, projektiranje, izgradnja te kasnije opremanje, održavanje i prodaja nekretnina.
Manifestacija će omogućiti svim zainteresiranim subjektima građevinskih djelatnosti da predstave svoje inovativne proizvode, usluge i znanje uz snažnije povezivanje s domaćim i inozemnim partnerima kako bi graditeljstvo postalo sigurnije, efikasnije, isplativije, inovativnije i održivo.
PROMOARH u svom programu nudi ‘Education point’, zamišljen kao centar za profesionalne seminare iz područja upravljanja projektima, programima i portfeljima građevinske industrije. Seminari se nude kao opcija za praktičare ili istraživače koji žele unaprijediti vlastite kompetencije. Tematika seminara bavit će se potrebama struke, kako bi se pokušalo dati odgovor najvećim izazovima u području upravljanja projektima, programima i portfeljem u građevinskom sektoru. Okrugli stolovi i panel rasprave s gorućom tematikom na tržištu uz suradnju sa strukovnim udruženjima iz sektora graditeljstva, prometa nekretnina i arhitekture zaokružit će program ‘Education pointa’.

Zelena gradnja i OIE u fokusu

Posebna pažnja i fokus bit će na zelenu gradnju i obnovljive izvore energije (OIE) kroz ponudu izlagača te kroz stručni edukativni dio sajma. U sklopu stručnog djela sajma organizirati će se 1. Konferencija o održivom razvoju koja će stručnim temama i nastupom odrediti konkretne smjernice za efikasnije korištenje resursa.
Interakcija navedenih aktualnih tema ima za cilj podržati kreiranje sinergije novog doba graditeljstva: doba (re)animacije!
Više informacija potražite na www.promoarh.com ili pošaljite upit na info@promoarh.com.

Izvor: www.progradnja.hr

Komentari