Novinare poticao na pisanja reportaža-KRALJICA NOVINARSTVA; no kraljice izumrle, a novinarstvo zaglavilo u plićaku Novinare poticao na pisanja reportaža-KRALJICA NOVINARSTVA; no kraljice izumrle, a novinarstvo zaglavilo u plićaku
TweetEmailPrint Zvonimir Milčec bio je ne samo pisac, nego i dugogodišnji novinar, odnosno urednik u Večernjem listu.  Ustrajno je poticao talentirane mlade novinare da... Novinare poticao na pisanja reportaža-KRALJICA NOVINARSTVA; no kraljice izumrle, a novinarstvo zaglavilo u plićaku


Zvonimir Milčec bio je ne samo pisac, nego i dugogodišnji novinar, odnosno urednik u Večernjem listu.  Ustrajno je poticao talentirane mlade novinare da se iskušaju u pisanju reportaža – koje je nazivao ‘kraljicama novinarstva’ , a koje su danas gotovo izumrla vrsta. No, tko će to današnjim urednicima i vlasnicima medija uopće objasniti?  

Na zagrebačkoj Trešnjevci u Parku Zvonimira Milčeca, obilježeni su 3. po redu Milčecovi dani, a manifestaciji se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U sklopu manifestacije članovi udruge Sessions za razvoj urbanog biciklizma i kulture, koji su ujedno i organizatori Milčecovih dana odvozili su simboličan krug oko parka, a nakon toga izvodili su i akrobacije na biciklima te podučavali djecu.

Zahvalivši obitelji Zvonimira Milčeca koja se na poseban način sjetila obilježiti obljetnicu njegove smrti, gradonačelnik Bandić istaknuo je da su rijetki oni koji umiru dva puta, prvi puta kada umru fizički i drugi put kada umru njihova djela, a budući da je Zvonko ostavio mnoga djela iza sebe on će vječno živjeti.

Valja ovdje podsjetiti da je Zvonimir Milčec bio ne samo plodni pisac, nego i dugogodišnji novinar, odnosno urednik u Večernjem listu.  Za života, ustrajno je poticao talentirane mlade novinare da se iskušaju u pisanju reportaža – koje je nazivao ‘kraljice novinarstva’ , no koje su danas, nažalost, gotovo izumrla novinarske vrsta.

A bez ‘kraljice’, novinarstvo je postalo i siromašno i plitko. No, tko će to današnjim urednicima i vlasnicima medija uopće objasniti?

Komentari