Novinarka bacila KANTU FEKALIJA pred Vladu, tvrdi da je to njen oblik BORBE PROTIV KORUPCIJE Novinarka bacila KANTU FEKALIJA pred Vladu, tvrdi da je to njen oblik BORBE PROTIV KORUPCIJE
TweetEmailPrint Na taj način, kako je najavila na svom facebooku, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u... Novinarka bacila KANTU FEKALIJA pred Vladu, tvrdi da je to njen oblik BORBE PROTIV KORUPCIJE


Na taj način, kako je najavila na svom facebooku, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u sporu pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova (ICSID) u Washingtonu, koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Gjure Gavrilovića

Novinarka Iva Anzulović u utorak iza podneva bacila je kantu punu izmeta pred ulaz u Banske dvore na Markovu trgu, kako navode pojedini mediji

Nosila je majicu s fotografijom Siniše Glavaševića, junaka Domovinskog rata, uz natpis ”Optužujem vas, gospodo”.

Odmah joj je pristupio policajac, koji je od nje zatražio i dobio osobnu iskaznicu, te je odveo u Vladinu zgradu. Nedugo potom odvedena je u obližnju policijsku postaju.

“Učinila sam ovo zbog izgubljene arbitraže u slučaju Gavrilović, pretpostavljam da idem u policijsku postaju pa na prekršajni sud”, izjavila je Anzulović, navodi portal Direktno.hr.

Novinarka Anzulović sličan je “performans” već izvela 8. kolovoza, kada je kantu psećeg izmeta izlila pred ulazom zgrade DORH-a u Gajevoj ulici, zbog čega je zaradila prekršajnu prijavu.

Na taj način, kako je najavila na svom facebooku, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u arbitražnom sporu pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova (ICSID) u Washingtonu, koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Gjure Gavrilovića.

” U Virovitičkoj policijskoj postaji ušlo je u zapisnik i otišlo za Zagreb kako je novinarka 8. kolovoza svjesno počinila povredu prekršajnog zakona članka 6 protiv javnog reda i mira na način da je stigla sa praznom kantom od boje za zidove iz Virovitice, otišla doma u Zagrebu po dozu izmeta štenaca sačuvanu u plastičnim posudama, tramvajem došla do fontane kod hotela “Esplanade”, zagrabila vode koliko je mogla nositi do Gajeve 30a gdje je ubacila izmet u tu vodu, bacila posudu od izmeta u kantu za smeće, promiješala sadržaj vrteći poklopljenu kantu, bacila poklopac, obukla majicu sa slikom Siniše Glavaševića i tekstom “Optužujem vas, gospodo.”, prešla ulicu i izlila sadržaj kante ispred ulaza u DORH pazeći da ne zapljusne čuvare koji su je pokušali zaustaviti mahanjem ruku i riječima “Ne možete to tu baciti, gospođo!”, okrenula se te prešla ulicu, bacila kantu u smeće te otišla sa prijateljem na kavu te na vlak za Viroviticu a sve to zato jer je izgubljena arbitraža protiv Georga Gavrilovića i svi porezni obveznici, uključujući i policajske djelatnike, će dati 43 milijuna kuna čovjeku koji nije vlasnikom ničega…”

”I novinarka će nastaviti bacati izmet pred odgovorne institucije ali i osobe za koje ima nepobitne dokaze kako se bave kriminalom i rade protivno Ustavu RH …. jer iznimno poštuje svoj i rad ostalih novinara koji su davno prije nje istraživali i objavili brojne kriminalne radnje unatrag 27 godina a ništa nije procesuirano”, napisala je na svom FB profilu spomenuta novinarka, prije nekoliko dana, prema svemu sudeći – nakon ‘performansa’ ispred DORH-a.

Komentari