Obiteljska stranka predlagala suradnju, Željka Markić odbila Obiteljska stranka predlagala suradnju, Željka Markić odbila
TweetEmailPrint Predsjednik Obiteljske stranke, odvjetnik Mate Knezović, na svom je facebook profilu pojasnio zašto dvije po programu slične stranke ne idu na izbore zajedno.... Obiteljska stranka predlagala suradnju, Željka Markić odbila


obiteljska strankaPredsjednik Obiteljske stranke, odvjetnik Mate Knezović, na svom je facebook profilu pojasnio zašto dvije po programu slične stranke ne idu na izbore zajedno.

”Posljednjih dana sam imao više upita zašto Obiteljska stranka nije u koaliciji s ‘U ime obitelji – projekt domovina’. Kada Obiteljska stranka ulazi i koalicije prvenstveno nastoji naći takve koalicijske partnere koji imaju blizak program. Hrvatska konzervativna stranka, HSP i Os imaju bliske programe. Zato je koalicija s njima logična.

Stranka UIO je pokrenula referendum u kojem je jedna od točaka bila i zabrana predizbornih koalicija. Priznajem da nikada nisam našao logiku takve zabrane, no što je tu je. Izgleda da se UIO sam time limitirao i da su, da bi sačuvali vjerodostojnost, odlučili sami ići sa svojom listom. Na tu odluku nisam mogao utjecati. Doduše, sastao sam se sa Željkom Markić i razgovarali smo o mogućnostima. Predložio sam koaliciju, no obrazloženo mi je da su protiv predizbornih koalicija. Iza toga sam predložio podjelu po izbornim jedinicama, no odgovoreno mi je da će oni ići u svim izbornim jedinicama. Našem razgovoru je bio nazočan jedan ugledni odvjetnik. Stranci UIO želim uspjeh na izborima i zajedničke nastupe u obrani vrijednosti za koje se zalažemo. Što se tiče Os mi smo svjesni da smo prva stranka koja je u središte svoje politike stavila obitelj. Time smo ponosni. Nadamo se da će nas slijediti i druge stranke”, pojasnio je predsjednik Obiteljske stranke ono što mnoge građane zanima.

Komentari