Od ožujka kreće besplatna izobrazba građevinskih radnika, POSLA ĆE BITI za svakoga Od ožujka kreće besplatna izobrazba građevinskih radnika, POSLA ĆE BITI za svakoga
PROJEKT CROSKILLS: TRAŽE SE BUDUĆI ZIDARI, TESARI I FASADERI

Od ožujka kreće besplatna izobrazba građevinskih radnika, POSLA ĆE BITI za svakoga

Dom i gradnja 23. veljače 2017. S.P.K

Određeni broj izobrazbi do kolovoza ove godine sufinanciran je sredstvima projekta CROSKILLS, te je stoga besplatan za radnike. Prijavite se što prije i iskoristite... Od ožujka kreće besplatna izobrazba građevinskih radnika, POSLA ĆE BITI za svakoga

Određeni broj izobrazbi do kolovoza ove godine sufinanciran je sredstvima projekta CROSKILLS, te je stoga besplatan za radnike. Prijavite se što prije i iskoristite priliku za BESPLATNU IZOBRAZBU, jer mjesta u svakom trening centru su ograničena. Nakon popunjenja mjesta izobrazba više neće biti besplatna

U Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima, a u okviru europskog projekta CROSKILLS održano je peto po redu promotivno-edukativno događanje usmjereno na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji i afirmaciji građevinskih zanimanja, a ovoga puta naglasak je stavljen na ZIDARE, TESARE i FASADERE. Događanje u Križevcima dio je promotivne kampanje ‘Energetska učinkovitost u pokretu’, koja će do kolovoza ove godine predstaviti CROSKILLS program izobrazbe u 12 hrvatskih gradova.

Projekt CROSKILLS razvija sustav cjeloživotne izobrazbe građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti za 6 građevinskih zanimanja, koji će omogućiti jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika osobito nakon osnovnog obrazovanja ili početničkog rada.

Promotivna kampanja projekta oblikovana je kao svojevrsni “road-show” – niz kratkih promotivno-informativno-natjecateljskih događanja lokalnog karaktera, koja na jednostavan i atraktivan način približavaju energetski učinkovitu gradnju i građevinske vještine široj javnosti, s krajnjim ciljem najave programa izobrazbe radnika, motiviranja za uključivanje u izobrazbu te jače afirmacije građevinskih zanimanja općenito. U suradnji s graditeljskim školama i strukovnim udrugama, a uvažavajući specifičnosti i potrebe pojedinih gradova i regija, program je u svakom gradu prilagođen ciljanoj publici, prenoseći osnovnu ideju projekta CROSKILLS.

Potaknuti porukama Energetske učinkovitosti u pokretu, na javni se poziv za provođenje izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS prijavilo preko 20 strukovnih škola i ustanova za obrazovanje odraslih, te stotinjak budućih trenera – građevinara i profesora strukovnih škola. U tijeku je obuka trenera, a od ožujka započinju i izobrazbe radnika koje će se provoditi u 12 ovlaštenih trening centara diljem Hrvatske, koji su dostupni svim kvalificiranim, nekvalificiranim, zaposlenim i nezaposlenim radnicima.

Ovo su trening centri u kojima će radnicima na raspolaganju biti izobrazba o energetski učinkovitoj gradnji:

– Srednja škola Bedekovčina

– Graditeljska škola Čakovec

– Pučko otvoreno učilište Marinković, Garešnica

– Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac

– Graditeljsko-geodetska škola Osijek

– Obrtnička škola Požega

– Industrijsko-obrtnička škola Pula

– Strukovna škola Sisak

– Pučko otvoreno učilište Libar, Slavonski Brod

– Učilište Cibalae, Vinkovci

– Pučko otvoreno učilište Omega, Virovitica

– Zagrebačko učilište, Zagreb.

Određeni broj izobrazbi do kolovoza ove godine sufinanciran je sredstvima projekta CROSKILLS, te je stoga besplatan za radnike. Zato preporučujemo prijaviti se što prije i tako iskoristiti priliku za BESPLATNU IZOBRAZBU, jer mjesta u svakom trening centru su ograničena! Nakon popunjenja mjesta izobrazba više neće biti besplatna, a o terminima i uvjetima izobrazbe najbolje se informirati u samim trening centrima, ili pratiti vijesti na internetskim stranicama projekta www.croskills.hr.

Slijedi još 7 promotivno-edukativnih događanja diljem Hrvatske. Kako bi se teme cjeloživotne izobrazbe i građevinskih zanimanja što bolje približile široj javnosti te sadašnjim i budućim građevinskim radnicima kao korisnicima CROSKILLS programa izobrazbe, svako promotivno događanje ima regionalno specifičan karakter. Iduće promotivno događanje održava se u Splitu krajem ožujka u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju, a nakon toga će 28. travnja Obrtnička škola Požega biti domaćin.

Komentari