Odgođena rasprava o IZMJENAMA GUP-a; Bandić: Ne želim ničim uprljati taj strateški dokument Odgođena rasprava o IZMJENAMA GUP-a; Bandić: Ne želim ničim uprljati taj strateški dokument
”Želimo izbiti i zadnji adut nevjernim Tomama da mi želimo nešto napraviti na brzinu. Ništa mi ne želimo napraviti na brzinu. Vagao sam što... Odgođena rasprava o IZMJENAMA GUP-a; Bandić: Ne želim ničim uprljati taj strateški dokument

”Želimo izbiti i zadnji adut nevjernim Tomama da mi želimo nešto napraviti na brzinu. Ništa mi ne želimo napraviti na brzinu. Vagao sam što dobivamo, a što gubimo. I više dobivamo nego što gubimo. Odluka je usuglašena i s predsjednikom Skupštine tako da nitko ne treba koristiti amandmane ili zahtjeve da se to povlači u politikantske svrhe, ni opozicija ni koalicijski partneri”, istaknuo je gradonačelnik Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je točku o GUP-u povući sa sjednice u prosincu i prebaciti je na posebnu sjednicu koja će se održati 6. veljače. Kazao je da ne želi da se o tako važnoj temi raspravlja u predblagdansko vrijeme, a time će i gradskim zastupnicima omogućiti da se bolje pripreme za raspravu.

Iako je bilo najavljeno da će po hitnom postupku biti na dnevnom redu u ponedjeljak, gradonačelnik Bandić odlučio je da će GUP biti na sjednici u redovitoj proceduri početnom veljače.

Postoji nekoliko razloga zašto će se o GUP-u raspravljati na posebnoj sjednici, a ne na ovoj u ponedjeljak zajedno s rebalansom i proračunu za iduću godinu, rečeno je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

” Prvo, zato da izbijemo i zadnji adut nevjernim Tomama da mi želimo nešto napraviti na brzinu. Ništa mi ne želimo napraviti na brzinu. I da zadnji adut izbijemo onima koji su mislili da će Bandić lomiti preko koljena sa svojim suradnicima. Upravo suprotno”, naveo je gradonačelnik Bandić.

Pojedini novinari su primijetili da gradska opozicija već danima tvrdi da GUP ne smije biti na sjednici po hitnom postupku te su upitali gradonačelnika je li popustio njihovim pritiscima.

”Pobijedio sam sebe. Vagao sam što dobivamo, a što gubimo. Bio sam precizan: više dobivamo nego što gubimo. Ne želim ničime uprljati taj strateški dokument. Odluka je iskomunicirana i s predsjednikom skupštine tako da nitko ne treba koristiti amandmane ili zahtjeve da se to povlači, ni opozicija ni koalicijski partneri. Najlogičnije je da gradonačelnik, normalan, trezven, miran napravi sam”, odgovorio je Milan Bandić.

Posebna sjednica u vezi GUP-a, trebala bi biti 6. veljače.

”Smatramo da je ova tema prebitna za sve naše građane da ne bismo svima dopustili da se bez žurbe i u dovoljnoj mjeri upoznaju sa svim dobrobitima koje izmjene i dopune plana donose”, istaknula je pak pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, Sanja Jerković.

Približno četiri godine se čekalo na izmjene GUP-a, kažu iz Grada, stoga se može pričekati i barem do početka veljače.

 

Komentari