OKUPLJANJE CIJELE HRVATSKE OBITELJI: Registar hrvatskih subjekata izvan RH sve posjećeniji OKUPLJANJE CIJELE HRVATSKE OBITELJI: Registar hrvatskih subjekata izvan RH sve posjećeniji
‘Broj korisnika u Registru narastao je na 2.058, a broj zapisa fizičkih osoba na 1.071’, ističu u Registru Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan... OKUPLJANJE CIJELE HRVATSKE OBITELJI: Registar hrvatskih subjekata izvan RH sve posjećeniji

‘Broj korisnika u Registru narastao je na 2.058, a broj zapisa fizičkih osoba na 1.071’, ističu u Registru Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te zahvaljuju svima koji su aktivni u Registru, te koji su pozvali Hrvate izvan RH da stvore u Registru svoj zapis fizičke ili pravne osobe te da pošalju link svim kontaktima hrvatskog porijekla. Registar može biti koristan jer fizičke i pravne osobe mogu opisati svoje interese te ih objaviti kao svojevrsne oglase te ih tako učiniti vidljivim drugima

Nekoliko mjeseci nakon što je na konferenciji za medije službeno predstavljen Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske, kojemu je cilj čvršće povezivanje, odnosno umrežavanje Hrvata diljem svijeta s ciljem razvoja i napretka hrvatskoga naroda i hrvatskoga društva, kreatori tog pilot projekta iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH uz osnovnu su domenu www.registarhrvataizvanhrvatske.hr, radi lakšeg korištenja Registra uveli tri dodatne domene: www.registerderkroatenausserhalbkroatiens.com

www.registrodecroatasfueradecroacia.com

www.registryofcroatsabroad.com

Prijavom na svaki od ovih linkova se automatski otvara Registar u ciljanom jeziku. Na taj način korisnici koji ne vladaju hrvatskim jezikom lakše mogu zapamtiti/ponoviti/proslijediti internetsko mjesto Registra.

”U međuvremenu je broj korisnika u Registru narastao na 2.058, a broj zapisa fizičkih osoba na 1.071”, ističu u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, te zahvaljuju svima koji su bili aktivni u Registru, te koji su pozvali Hrvate izvan RH da stvore u Registru svoj zapis fizičke ili pravne osobe, odnosno da dorade podatke profila u svom zapis u Registru te da pošalju link na Registar svim kontaktima hrvatskog porijekla.

”Hrvati su stoljećima odlazili iz zemlje, ali nisu nikada pokidali veze s domovinom. Mi želimo okupiti svu hrvatsku obitelj i uspostaviti što čvršću vezu, jer je zajedništvo uvijek bilo temelj opstanka hrvatskog naroda i društva. Registar hrvatskih subjekata izvan RH je u tom smislu dosad najveći doseg javnih politika za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Cilj mu je okupiti sve Hrvate, ma gdje bili, u svrhu gospodarske, sportske, kulturne, znanstvene, obrazovne i svake druge suradnje te u cilju razvoja hrvatskog naroda. Umrežavamo se da bi se na jednom mjestu vidio sav potencijal hrvatskog naroda. Razvoj i napredak su pred nama, a ovaj registar je korak u tom smjeru”, istaknuo je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, predstavljajući koncem rujna Registar – izvorni projekt tog Ureda, od kojega se puno očekuje.

”Svaki korisnik može u Registar upisati svoje interese te na osnovu toga kasnije ostvariti kontakt sa Hrvatima u svijetu te s institucijama u Hrvatskoj. U registru postoji filter podataka koji izdvaja državu, zvanje, struku, područje djelovanja, na osnovu čega svatko može pronaći ono što želi, odnosno onoga koga želi. U isto vrijeme svatko može skriti podatke koje ne želi javno objaviti. Registar omogućuje izravnu komunikaciju po osobnom ili profesionalnom kriteriju”, naglasio je tom prigodom Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekta Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Istaknuo je da je vrlo važan unos zapisa svakog korisnika o sebi kao fizičkoj osobi, ali i zapisa o svim pravnim osobama Hrvata izvan RH.

”Jedino se tako može stvoriti kvalitetna baza podataka o hrvatskim subjektima izvan RH koja će biti na korist svima onima koji se uključe u Registar. Umrežavanjem Hrvata diljem svijeta te njihovim povezivanjem s domovinom možemo doprinijeti i jačanju investicijskog potencijala RH te jačanju prigoda za izvoz. Registar može biti koristan i zato jer fizičke i pravne osobe mogu opisati svoje konkretne interese te ih objaviti kao svojevrsne oglase te ih tako učiniti vidljivim drugima”, podvukao je, između ostaloga, Dario Magdić iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

 

Komentari